מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- מחשבות על אחרותעומר12/10/2015
שלום,
אני בן 21 ואני בקשר עם בחורה מדהימה כבר שלוש וחצי שנים. אני אוהב אותה מאוד וכבר הסכמנו ששנינו רוצים לעבור לגור ביחד ולהמשיך את הקשר.
אני קרוב להשתחרר אחרי שלוש שנים ששירתתי ביחידה קרבית, בה יש מעט מאוד בחורות.
במהלך שירותי פגשתי בצבא מספר בחורות שהצליחו למשוך את תשומת ליבי, ודמיינתי מה היה קורה לולא לא הייתה לי החברה הנוכחית. האם הייתי מתחיל עם אותן בחורות? האם הייתי מצליח לגרום להן לחבב אותי ואף ליצור איתן קשר רומנטי?
אותן מחשבות אינן פוסלות את אהבתי אל חברה שלי, אך הסקרנות של האם הייתי מצליח עם בחורות אחרות, לא עוזבת אותי.
אני באופן אוטומטי מנסה לגרום לאותן אחרות לחבב אותי, אני מנסה להרשים אותן, להתחבר אליהן, כאילו מנסה להתחיל איתן.
אני מרגיש אשמה רבה בעצם המחשבות שלי עליהן, ובעצם ניסיוני האוטומטי להתחיל איתן כביכול.
המחשבות יעלמו מעצמן? או שמא עלי לפתוח זאת עם חברה שלי? אני מפחד שהיא תיקח את הדברים למקום ששנינו נתחרט עליו...
תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מאוד טבעי
עדי בדיחי14/10/2015שלום עומר,
תודה לך על הכנות. מדובר למעשה בקשר של שני צעירין שהחלו אותו כבר בגיל 17. הרגשות והמחשבות שאתה מתאר מאוד אופייניות לאנשים בני גילך אשר מקיימים מערכת יחסים ארוכה. זוהי תחושה שהיא טבעית לחלוטין. וכמו שיש אותה לגברים- כך גם לנשים - שהן צעירות ואך התחילו את חייהן.
השלב בו אתם נמצאים- שלב של יציאה לאזרחות, שלב של בניית החיים, הלימודים, הטיולים, התחביבים- שלב של בניית זהות עצמית מסוימת, טומן בחובו בוודאי שאלות רבות. בוודאי חלק מהן קשורות גם לזוגיות.
אתה מציין כי הקשר טוב ונכון לך, אתה אוהב את בת זוגתך ואין סיבה קונקרטית לא להיות עמה בקשר מחייב ואוהב. זה חשוב וטוב. זה החלק העיקרי שאליו צריך להתייחס. יחד עם זאת, לא נבטל את המחשבה "אילו הייתי פנוי...", או מחשבות ושאלות- האם אני עדיין אטרקטיבי מול אחרות? עדיין יש לי את זה? אני עדיין יכול לכבוש?
אין ספק שהיעדר קשרים קודמים והיעדר ניסיונות נוספים יכולים להשליך על הדימוי הגברי (במקרה זה). אך זה כלל לא אומר שאינך אטרקטיבי. יתכן ודווקא הבנות איתן אתה מתחיל כביכול יענו לך וינסו למצוא חן בעיניך בחזרה.
המוקד למעשה הוא על היחודיות והאהבה שיש לכם בקשר. גם לאנשים שחוו זוגיות עם כמה בני זוג יכולות להיות מחשבות, גם בשנות הנישואים, האם אני עדיין אטרקטיבי/ת? בהחלט זה קורה, וקורה הרבה. האם הם משתפים בכך את בני הזוג? לא בטוח שבן זוג (בעיקר צעיר) יכול להכיל זאת. יהיו כאלה שכן- תלוי מאוד בפתיחות ובאופי בת הזוג שלך. התחושות הן טבעיות ואת זה ראוי לחזור ולהדגיש. ולכן תמיד יש לחזור לאהבה, לחיבור, להדדיות, לכך שאתם מכירים זה את זו שנים, ואתם אוהבים. אין סיבה קונקרטית לפרידה חלילה. האם עם מישהי אחרת היה לך טוב יותר בהכרח?
"להתחיל" עם אחרות כדי לחוש טוב עם עצמך יכול לתת לך תשובות לגבי השאלות שלך בינך לבינך אך את בת הזוג זה פחות מכבד, כלומר חשוב על כך שאותן בחורות יודעות שאתה בזוגיות.. זאת נקודה למחשבה ולא מתוך שיפוטיות אלא מתוך המשך נתינת כבוד והערכה לבת זוגתך שאתה כה אוהב.
נקודה נוספת היא גם קשורה לגילך והיא בניית דימוי עצמי חיובי- בדיוק בגילאים אלו בניית ה"עצמי" מתחדדת ואיתה גם הדימוי. אני בטוחה שיש לך המון תכונות טובות ואיכותיות. ויותר מכך, אני בטוחה שגם הסביבה רואה זאת ויכולה לבטא זאת מולך (גם בנות אחרות). ככל שתטפח את הביטחון שלך מחד (העצמי, הדימוי, היכולת להרגיש "שווה" גם כשאתה תפוס חזק), ואת הביטחון הזוגי שלכם בקשר (לעשות דברים יחד, לשבור שיגרה, לצאת לטיול, כל מחשבה יצירתית) אתה תחוש יותר ויותר בטוח במקום שלך.
מאחלת לך זוגיות בטוחה והרבה אהבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)