לא מצליחה להמשיך

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• לא מצליחה להמשיך
    לי
    14/10/2015

שלום,

אני בת 34, נשואה 9 שנים ואם לשלושה.אני מנהלת בחברה, התקדמתי יפה בשנים האחרונות ומטעם הדברים אני נמצאת המון מחוץ לבית, עסוקה גם באירועים חברתיים ובעלי תמיד תמך בי ואני סמכתיעליו בעיניים עצומות.הוא פיתח תחביבים שאילצו אותו לנסוע מדי פעם ומעולם לא שאלתי שאלות מעבר למה שתמיד סיפר. לא החסיר ממני דבר והיו לנו נישואים טובים. לפני 4 חודשים התמונה השתנתה.הייתי עדיין בחופשת לידה, ובעלי נתן את הנייד הישן שלו לבן שלי מבלי לאפס את התוכן... אני , אמא מודאגת, עקבתי אחרי הודעות שהבן שלי מקבל ושולח.גיליתי שם התכתבויותשבעלי ניהל עם כמהנשים, עם אחת מהן מיניות לחלוטין.ניתן היה להבין שהתקיימו שיחות טלפון ותוכננו פגישות. ארזתי תיק ועזבתי עם שלושת הילדים לבית הוריי בעיר אחרת. בעלי שב מהעבודה וראה שעזבתי.הוא נכנס להלם והתקשראלי בוכה והיסטרי (בעלי מעולם לא בכה, לפחות לא לידי).ביקשתיבשקט אבל בנחישות גט.הסברתי שאני לא כועסת אך לא יכולה לסלוח ומבקשת לסיים יפה. הוא סירב וטען שיסרב תמיד. נשארתי מספר שבועות אצל הוריי.סירבתי לפגוש אותו בהתחלה, ואז יום אחד הסכמתי להיפגש בבית קפה כי רציתי לשכנע אותו לתת לי גט.הוא הגיע ונראה רע...טען שאכן התכתב אךמעולם לא עשה דבר פיזית.טען שתמיד אהב אותי וכעת יותר ושלא יכול לחיות בלעדי ובלי הילדים.חזרתי וביקשתיגט. ואזהוא הזכיר לי משהו שגרם לי לחשוב...ההתכתבויות היו בתקופה בההייתי בדכאון אחרי הלידה הקודמת.הסתגרתי ונמנעתי ממגעוקרבה איתו.במקביל הוא חווה קשיים במקום העבודה (ממנו פוטר בסוף) ואותה אישה היוותה אוזן קשבת ואז נסחף כי הרגיש חלש וזה "הרים את האגו". טוען שמתבייש במה שעשה, שזו טעות חייו ולעולם לא יקרה שוב אם אתן הזדמנות. חזרתי לבית הוריי וכעבור כמה ימים החלטתי , בעיקר בגלל הילדים, לחזורולנסות לשקם. עברו4 חודשים בהם הוא התאמץ מאוד, פינק, אומר כל יום שהוא אוהבאותי ויעשההכל שאהיה מאושרת, מבקש שנצא לבד שנינו ל"זמן איכות", וטוען שהתאהב בי יותר.ואצלי, קרה ההיפך....כאילו אין בי תחושות.לא כעס, לא עצב, לא שמחה. לא אכפת לי משום דבר.אני מרגישה שאני מעבירה יום ועודיום, ולא ברור לי למה אני מחכה...הוא אומר שאוהבאותי, ואני שותקת (פעם הייתי אומרת את זההמון).אנ אדם ישר מדי ולא אומר לו דברים רק כדי שישמח, אבל גם לו ימאס מתישהוא.

יש לי המון מחשבות על פרק ב', ומה היה אם הייתי מתעקשת עוד קצת על גט... אם הייתימתחילה מחדש בלי משקעים...

היה כואב לי בהתחלה, ברור. אך מה שקורה עכשיו מטריד יותר.פשוט איבדתי תחושה. מה לעשות?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    לא מצליחה להמשיך

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מספר דברים

טלי צרקינסקי
    15/10/2015

לי שלום,

הרגשות שלך טבועים.

מה שתיארת לגבי בעלך אינו חייב לפרק את הקשר וניתן לצמוח ממשברים כאילו.

תהליך בניית האמון מחדש לוקח זמן, זה לא מטה קסם וזה מה שאת חווה עכשיו, האמון שלך נפגע מאד על מה שגילית דרך הנייד שעבר לבנך ועתה, את נמצאת במקום של בניית אמון מחודש שדורש מאמצים לא פשוטים והם אתגר בין בני זוג.

בעלך היה כן אתך ונשמע שכנראה זה מה שהיה. שחווית תקופה קשה (=חלילה ללא שיפוטיות אנשים חווים דברים בחייהם, אנחנו בני אדם.)

ומאד יתכן שבאמת רצה לדבר, וזה התפתח למה שהתפתח בתכתובת והוא ראה זאת כמשהו שמפרגן, מחמיא לאגו, לגבריות שמעט נפגעה בתקופה זו.

אינני מצדיקה זאת, אךי מנסה לראות את התמונה השלמה.

המלצתי: ציינת שהיו לכם שנים רבות של חיי נישואין טובים, זה לא מובן מאליו. יש לכם ילדים ויש לכם בסיס טוב..., הייתי ממליצה לכם לפנות לטיפול זוגי על מנת להשיב את האמון לקשר ולבנות לכם תקשורת טובה ובריאה ותעברו תהליך שיזין את הזוגיות לצמיחה טובה להמשך....

האופציות: בלשכות לשירותים חברתיים בסמוך או בעיר מגוריכם בטיפול מסובסד עפ"י בדיקת זכאות (יש בהם את היחידה לטיפול זוגי ומשפחתי) או טיפול פרטי אצל מטפל/ת זוגי/ת.

מאחלת לך הרבה הצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

לי
    15/10/2015

תודה רבה על המענה. לצערי אני לא בטוחה שאני רוצה לשקם... משהו בירוצה לחזור לאותה נקודה אבל חולף הזמן ואני לא מרגישה טוב יותר... אני מסוגלת לסלוח.קשה לי עם המחשבה שאצטרך לחיות עם העובדה שהתכתב (לדבריו) עם נשים אחרות ותכנן להיפגש.גם אם בזמן אמת לא קרה, העובדה שמסוגל קשה לי. וקשה לי מכל מה שזה הופך אותי...אני לא אישה שנכנסה מעולם לפרטיות שלו, בדקה את הנייד או מנעה ממנו לצאת/לנסוע.מאז המקרה הוא נמצא המון בבית (הקצין מעט לכיוון השני) אך ברור לי שזה בא ממקום של להראות לי שאני הכי חשובה. אבל אני לא מוכנה שזה יהפוך אותי לאישה הזו...שמוטרדת מדברים שמעולם לא הטרידו אותי. כרגע נראה יותר קל לברוח...טיפול זוגייאלץ אותי להתמודד עם זה ולהשתנות..נראה כרגע יותר קל פשוט להתנתק...בכל מקרה המון תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

טלי צרקינסקי
    16/10/2015

לי שלום,

מה שחשוב הוא שזה לא יפגע בזוגיות שלכם.

בהחלט ניתן לקחת מקום לנשימה אך להיות עם יד על הדופק מבחינת הזוגיות ומה שאת מרגישה וכן מה שקורה ביניכם.

חשוב שאת מזהה מה את לא רוצה להיות: חשדנית, לא נותנת מרחב וכו'...

אופציית הטיפול הזוגי תמיד שמורה לכם ואנשים בכל מעגל החיים נעזרים בה אם צריך,

בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו