מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- אשתי והאקס שלהירון18/10/2015
שלום רב. אשמח לעזרה
אני נשוי כבר שש שנים (בזוגיות שמונה), עם ילד ועוד אחד בדרך. כבר מספר שנים שהתשוקה המינית של אשתי כלפי נמצאת על אש נמוכה מאוד (יחד עם גילויי האהבה והחום). היא טוענת שהיא פשוט "איבדה את המוג'ו שלה".
לפני כשלוש שנים גיליתי במקרה שהיא מפנטזת ללא הפסקה על האקס שלה, ברמה של להציץ לו בעמוד הפייסבוק מדי יום ולחלום עליו בלילות (הוא חי בחו"ל והם לא בקשר עוד מלפני שהיא הכירה אותי). התעמתתי איתה על זה ואחרי מספר שיחות כנות בנושא, הגעתי למסקנה שזה "צל" שאני אצטרך לחיות איתו כל חיי. היא אפילו הצליחה לשכנע אותי שנהיה בזוגיות פתוחה, לטענתה כדי שאני אמצא מישהי שתספק אותי,אבל לדעתי זה כדי שהיא תוכל להמשיך להזין את פנטזיה שלה במוח. אני לא שואף לזוגיות פתוחה או למישהי אחרת, אז לא "ניצלתי את ההזדמנות".
בשבועות האחרונים גיליתי, ללא ידיעתה (אחרי הצצה בטוויטר שלה), שהיא ממשיכה בזה בכוח רב. זה פחות או יותר כל מה שמעסיק אותה, והיא אפילו ניסתה ליצור איתו קשר מספר פעמים, אבל הוא לא נשמע נלהב לדבר איתה, אז הם לא בקשר. זה לא מפריע לה לפנטז על החיים איתו או על סקס איתו, לבכות על מר גורלה ועל הלב השבור שלה (אבל לא שוכחת לציין שאין לה שום שאיפה לעזוב אותי. הפנטזיה זה שנינו יחד).
אני כבר מותש נפשית מזה. אין לי כוחות להתעמת איתה על זה שוב ולנהל שוב את אותה שיחה אותה אנחנו מנהלים פעם בשנה. אני שותק ושותק ושותק ושותק... מחכה שהיא תתאשת, תבין, תטפל בעצמה או משהו כזה. אני כבר באמת לא יודע מה לעשות...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ירון -
בני18/10/2015יש לי רעיון עבורך.
יקפצו פה כולם אבל תחשוב על זה כאופציה הכי מציאותית.
אז ככה. במקום להתעצבן על המצב. להתנזר מסקס. לפרק את המשפחה ועוד ועוד. תן לה את מה שהיא רוצה!
שתפנטז חופשי!!!
כל זמן שהיא נמצאת איתך. שוכבת איתך. שתפנטז על מה שהיא רוצה.
את האמת?
זה מה שיכול להציל את הנישואים שלכם. אם יש למישהו רעיון אחר...אז בבקשה.
זו דעתי האישית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזה פחות או יותר מה שאני עושה כרגע
ירון18/10/2015אבל זה מתיש נפשית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפערים והטיפול בהם
עדי בדיחי18/10/2015שלום ירון,
צר לי לקרוא את מה שעובר עליך. נשמע מאוד לא פשוט.
יש כאן בעצם קשר שכבר אולי אחרי זמן קצר מהנישואים התחילה ירידה מסוימת בתשוקה של אשתך. הרבה פעמים תקשורת אינטימית קשורה לתקשורת בינאישית שלכם, יתכן וחשת בפער זה בתחומים אחרים.
לגבי האקס- יש כאן את הגעגועים והפנטזיה שלה, לצד דבר אחר שמדבר על תפיסת מודל נכון של זוגיות. בעוד אתה לא מעוניין לפתוח את הזוגיות היא דווקא כן- בעיקר כי יש לה סיבה, אבל היא כן מאמינה במודל אחר כרגע.
לפי הבנתי אשתך בהריון- האם מדובר להערכתך במשברים שקשורים להריון-לידה-אימהות? האם אתה מזהה שתכנים כאלה צפים יותר בתקופות אלו?
כך או כך אלו פערים שיש לדון עליהם. לפי מה שאני מבינה אתה לא מעוניין לחיות באופן כזה בו כל הזמן אתה תחוש "בעדיפות שניה". הדבר הנכון יהיה ללכת יחד לטיפול זוגי, אפשר לחשוב גם על כיוון של טיפול מיני שיתן גם את ההיבט האינטימי לרבות נושאים כמו תשוקה, מגע וכו'. אני חושבת ש"מגיע" לך המקום הזה, בו תוכל להביע את מה שאת חש מול איש מקצוע כאשר היא תהיה נוכחת בחדר. אני מסכימה שהדבר ידרוש את הסכמתה לטיפול. אך אולי אם תהיה עקבי בבקשתך, ותבהיר שזהו המסלול הנכון בעיניך (אם אתה מסכים לרעיון זה)- אולי היא תחווה ממך אסרטיביות ונחישות, ופחות "לוותר" על עקרונות משלך, כמו למשל העובדה שהסכמת לזוגיות פתוחה אך בתוכך אתה כלל לא במקום הזה.
לסיכום, להערכתי גם משבר כזה יכול לבוא לתוך חדר הטיפול- וחשוב לדבר על כך. גם עבורך, גם עבורה. המטפל לא פעם עושה שירות של "תיווך וגישור" בין העמדות השונות, יהיה קל יותר להבין על מה נשענת הפנטזיה הכה גדולה שלה, ולמה היא בכל זאת נשארת איתך בקשר. הרי בפנטזיה גם אתה כלול.
זה "בסדר" לפנטז - אך עושה רושם שהיא כבר פועלת ומנסה להוציא את הפנטזיה אל הפועל וכאן לדאבוני ולדאגתי הפגיעה בך יכולה להיות קשה - זוהי לא חוויה מיטבית וחיובית בעיקר כשצד אחד אינו שלם ומסכים לה. בהנחה והאקס היה נענה לה בחיוב- והיה מתפתח משהו- איך היית חש?
כדאי מאוד לגשת לטיפול. אם תרצה המלצות- אנא כתוב כאן ואוכל לבדוק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה
ירון18/10/2015קשה לי לקבוע אם המצב הזה אצלה קשור להריון, מכיוון שאני לא נחשף למחשבות האלה שלה ביום יום. גם כעת נחשפתי לזה רק במקרה.
כבר הצעתי לה בעבר טיפול זוגי או אישי שלה, אבל יש לה התנגדות בשל חוויות לא טובות שלה מהנעורים עם מטפלים.
אני כרגע מתלבט האם בכלל לדבר איתה על זה שוב. האם לגלות לה שאני יודע הכל. אני חושש מהתוצאות (כן. אני מודע לבעיה הזו אצלי של חוסר רצון בעימותים).
בכל מקרה - אני אמשיך לחשוב על זה.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמעלה רעיון נוסף
עדי בדיחי18/10/2015שלום שוב ירון,
אתה מעלה נקודה משמעותית- החשש שלך להיכנס לעימות. תכונה זו מגיעה בד"כ עם תכונות נוספות של רציה, ויתור על ערכים מסוימים,, שמירה על סטטוס קוו של "הכל בסדר", "העיקר לא להגיע למשבר או לקונפליקט". הרבה פעמים זה יוצר פערים רבים יותר, ארוכים יותר, ובעיות לא פתורות. כך שגם אתה וגם היא יוצרים איזה מין "ריקוד" שהוא לא בריא לקשר.
אני מעלה רעיון נוסף לפיו תנסה לגשת אתה לבד, בשלב זה, לאיש מקצוע. נשמע שאתה בחשיבה רבה על העינין (ובצדק), ההתעסקות עם זה היא יומיומית וכפי שהסברת היא מתישה נפשית, מעסיקה את הראש כל הזמן. לפעמים מאוד קשה לקבל החלטה כשאנחנו מוצפים / מתעסקים בהרבה מחשבות.. לפעמים זה לופ שקשה לצאת ממנו.
בתוך יעוץ/ טיפול עם איש מקצוע חיצוני אולי תוכל למצוא איזה שביל נכון ולדעת לא רק לדבר איתה, אלא איך לדבר איתה. איך להגיע יותר נחוש, יותר ברור, עם יותר ביטחון ודווקא לא לחשוש מעימות. הרבה פעמים עימות, עבור הצד השני, הוא גם "אימות". כלומר מאמת את הצד השני עם חלקים שיש להתמודד עימם. בוודאי שבני הזוג לא פעם יכולים לשקף או לחדד את החלקים האלה. לפעמים זה משברי, ואתה צודק, אך לא תמיד ניתן להימנע מהקונפליקט. בסופו של דבר הוא יגיע בצורה זו או אחרת. גם כיום אתם בקונפליקט- אך הוא מתבטא באופן שונה מעימות קולני/ סוער.
אשמח אם תחשוב על הנקודות האלה..
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)