הבנת הנקרא

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• הבנת הנקרא
    אייל
    20/10/2015

בוקר טוב,
    אני בזוגיות 20 שנה בן 45 +4
    בשנים האחרונות לא יצא לנו כזוג לבלות ביחד ללא הילדים, החלטתי שאולי הגיע הזמן קצת לתחזק את הזוגיות ולא רק ילדים ועבודה ולכן הצעתי לאישתי לצאת לסופ"ש זוגי ( ללא הילדים כמובן) והתגובה שלה הייתה חחחחחחח....
    ששאלתי מה כוונת המשורר נאמר לי צוחקת על הרעיון שנסע לבד עוד כמה שנים לא?
    באותו רגע רציתי להגיב ולהגיד מי אמר שנהיה ביחד בכלל בעוד כמה שנים אבל השארתי את התגובה בלב.
    מזוית ראיה שלי מדובר בתגובה לא ראויה( בלשון המעטה) אפשר להגיד שעכשיו זה לא הזמן .. אפשר להגיד הייתי שמחה לצאת לסופ"ש אבל...
    מה דעתכן בנושא אני סתם מחפש בעיות או שבאמת יש פה תגובה שאמורה להדליק נורה?
    יום טוב בשורות טובות

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הבנת הנקרא

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לדבר בתוך הקשר את המקום של הזוגיות

טלי צרקינסקי
    20/10/2015

אייל שלום,

זה בהחלט מובן שאתה רוצה זמן איכות זוגי עם אשתך.

אני חושבת שזה טוב שלא הגבת את התגובה שרצית (=שהייתה תגובה שנובעת מכעס למול התגובה שלך על הצעתך...) באותו רגע כנראה הרגשת שהיא לא רואה את הצרכים שלך בתוך הזוגיות ונפגעת מכך וקיים סיכוי שהצטברו אצלך כעסים אם רצית לומר לה משהו כזה. לא כדאי לצבור כעסים, אלא לדבר אותם בקשר

מה שהייתי מציעה לכם זה באמת לשוחח על כך כששניכם פנויים.

הייתי מדברת איתה במקומך, מנסה גם להביע אמפתיה כלפי כך שהיא (ואתה) מגדלים ארבעה ילדים וכן יש לכם עבודה ואתה מבין שיש עומס ומעלה את הנושא של מה אתה מרגיש ומה חשוב לך ומה היית רוצה שיהיה.

שחשוב לך לשמור על הזוגיות שלכם, שחשוב לך שתהיו לעתים לבד. לנסות לבדוק מולה מה החששות שעולים, מה מטריד, לאפשר לה לדבר ולהביע את עצמה.

ילדים צריכים הרבה תשומת לב בגידול שלהם וחשוב לזכור שגם אתם זוג ושיש לכם את הרצונות שלכם, על מה שאתה מרגיש ומה שהיא מרגישה הייתי בהחלט מדברת גלויות.

בהצלחה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תקשורת

אייל
    21/10/2015

בוקר טוב,
    ראשית תודה רבה על המענה , התקשורת הקיימת כיום בינינו מבוססת בעיקר על הילדים( כול מה שקשור בגידולם) ופרנסת הבית , לא קיימת תקשורת בנוגע לנושאים של בינו לבינה התגובות של בת זוגתי אם וכאשר אני מנסה לדבר על נושאים רגישים מבהירים חד משמעית תתקדם רד מזה על תתחיל אפילו.
    אני מסוגל לשתף אדם שאני לא מכיר בכל מה שמפריע לי בזוגיות אבל לא את אישתי כנראה שישנה בעיה יותר גדולה מסתם תגובה ספק מזלזלת ספק לא בנושא של סופ"ש
    יום טוב בשורות טובות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

טלי צרקינסקי
    21/10/2015

אייל שלום,

על כן מומלץ שהתקשורת תהיה ממוקדת מאד.

לא רק לדבר על סופשבוע באופן כללי ועל זמן איכות באופן כללי אלא ממש לרדת לעומקם של דברים שכשהופכים למשפחה ובוודאי עם ארבעה ילדים, יש עבודה רבה סביב הילדים צורכיהם ויתכן וגם אשתך מרגישה שיש לה את הצורך לצאת לעתים אך לא מרגישה שיכולה/ מגיע לה את המרחב שלה, שוקעת במקום של הילדים והמקום הזוגי נזנח. אני לא יודעת כמובן מה אשתך מרגישה, אך בוודאי חשוב לתת לגיטימציה גם לרגשות כאילו וגם לרגשות שעולים אצלך, לצד הטיפול בילדים ומחויבויות היום יום, עד כמה חשוב לכם הזמן שלכם ועד כמה חשוב לך לשמר את הזוגיות ולא לזנוח אותה ומדובר בכל אחד מכם כאדם, כיחידה זוגית וכן כמשפחה. הכל בסוף מורכב ביחד...

במידה ואינכם מצליחים לתקשר ביניכם, אני ממליצה על פניה לאיש מקצוע בתחום הטיפול הזוגי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו