בחירת בן זוג.

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• בחירת בן זוג.
    יוכי
    21/10/2015

אני מנסה להבין מדוע בחרתי בבן זוג (לשעבר) עם צורך לטפל בו,לשנות אותו לתקן אותו.בחרתי גם במקצוע טיפולי.
    אודה על תשובה
    יוכי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בחירת בן זוג.

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פרטים חסרים

טלי צרקינסקי
    22/10/2015

יוכי שלום,

חסרים פרטים על מנת לענות על שאלה כזו.

יכולות להיות סיבות רבות לבחירת מקצוע טיפולי...

וכן סיבות רבות לבחירת בן זוג שאת מנסה לשנות החל ממשהו שקורה בזוגיות שלך וכלה במשהו שהוא דפוס שקורה בגלל סיבות שונות גם.

תנסי לתת מעט רקע על עצמך ואוכל לתת תשובה.

בברכה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לטלי

סיוון
    22/10/2015

אני בשנות ה40- לחיי ,אם ל3 בנים,גרושה לאחר 20 שנות נישואין קשות ולאחר תהליך גירושין מתיש ואלים רגשית.עובדת כעו"ס.נכנסתי לקשר הנישואין לא בשלה,לא מודעת לצרכיי,עם הערכה עצמית נמוכה.,עם צורך לרצות,עם פחדים ,עם תלות ופצעי ילדות.גדלתי בבית מזניח רגשית ללא גילויי אהבה ותקשורת עם ההורים.
    בחרתי בבן זוג אלים רגשית (מניפולטור,לא אמין,מסית ,ללא חמלה ועוד.. )ועם צורך לטפל בו.
    מנסה להבין מה היו הסיבות שלי.
    תודה,יוכי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מספר דברים לחשוב עליהם

טלי צרקינסקי
    22/10/2015

יוכי שלום,

אני חושבת שחלק משאלתך נמצאת בתשובתך.

לא ניתן לאבחן מצבים עמוקים דרך הפורום, היכולת מוגבלת.

אם גדלת בבית בו לא הרגשת נתינה ואהבה, יתכן ורצית להיכנס לקשר של נישואין מתוך רצון לקבל את האהבה והנתינה, אי הקבלה מהבעל ובחירה של בעל עם דפוסים כמו שאת מציינת, יכולים להיות גם חזרה (כמו שפרויד טען - חזרה כפייתית שיחזור מודע או לא מודע של מצבים שאירעו לנו בחיים).

שפה יש לך מקום לבחון את מקומך בעולם הזוגיות בעתיד - לבחור אחרת, שקיימת הזדמנות כזאת, שלא לבחור מפחד, שלא לבחור מיוכי הילדה שחוששת...

המקום של להיות העובדת הסוציאלית יתכן והבחירה הייתה מכאב שגדלת אתו ורצית להעניק לאחרים (אינני יודעת, יכולות להיות לבחירה סיבות רבות). יתכן והיית מעין ילדה הורית ולא התאפשרו לך תהליכים של ילדות, מרחבים וריפוי פצעים ודרך ריפוי אחרים, חיפשת גם מרפא לעצמך.

גם בזוגיות תיארת מערכת נישואין קשה, שאת לקחת בו תפקיד של אדם שצריך לטפל, לעשות שיהיה אחרת. לכסות על פחדים..

אני חושבת שהשאלה האמיתית להתמודדות היום ובוודאי שהיא קשורה גם לעבר, היא איך לעצב היום את חייך ואיך לבסס בחירות ממקום חופשי וממקום של מרחב של הנפש, לאחר ריפוי הפצעים הללו מהילדות ופצעי הנישואין, במקום יותר חזק, שמאפשר לעצמך לעשות תהליך בונה (דוג 'טיפול פרטני, את בטח מבינה בנושא כאשת מקצוע).

שאגב, יעזור לך גם במקצועך.

מאחלת לך הרבה הצלחה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה טלי

יוכי
    23/10/2015

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו