דברים שמפריעים לי בבן הזוג

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• דברים שמפריעים לי בבן הזוג
    אפרת
    23/10/2015

שלום, שמי דנה, בת 25. יש לי חבר חדש (בן 26), אנחנו חודש ביחד. הוא מאוד מוצא חן בעיני וכיף לי איתו. הכל זורם טוב ונחמד ונראה שהוא מאוד מתאים לי באופי שלו. אולם, יש עניין שמפריע לי אצלו, כשדיברנו על ״אקסים ואקסיות״ סיפרתי שאני שכבתי עם שלושה גברים (שניים היו בני זוג שלי, קשר ארוך ורציני והאחרון היה קשר קצר והוט במקרה גם חבר שלו מהצבא) הוא לעומתי לא זכר להגיד עם כמה נשים בדיוק הוא שכב וציין שאף אחת מהן לא הייתה בת זוג שלו. הוא שכב עם הרבה בנות סתם בשביל הסקס ולא מתוך אהבה. מאוד מפריעה לי המחשבה שהוא שכב עם הרבה בנות. זה מעסיק אותי ביום יום ומגעיל אותי. לאחר שדיברנו על הנושא אמרתי לו שזה מעסיק אותי ומפריע לי, הוא ציין שגם לו זה היה קשה לשמוע את זה (גם כי אחד מהם זה חבר שלו בכלל כי זה א נעים לשמוע) והחלטנו שנפסיק לדבר על הנושא ונתרכז בהווה. אמנם לי זה עדיין קשה, אני בחורה קנאית והמחשבה הזו מטריפה אותי. אני מתלבטת מה לעשות... לא בטוחה שאוכל להמשיך את הקשר בצורה כזו. כהאקסים שלי לא היו עם הרבה בנות (לאחד הייתי הראשונה ולאחרים השניה) ועדיין הייתה לי קנאה.
    עניין נוסף שמפריע לי זה העובדה שהוא מתחיל להקריח ושהוא די נמוך (יותר גבוה ממני בקצת). אלה סממנים חיצוניים אמנם ולא קריטיים אבל זה גם מעסיק אותי מדי פעם ומפריע לי. אני מחפשת קשר למטרות נישואים ואני ישר חושבת האם הוא יתאים להיות בעלי או לא.
    אשמח לעזרה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מספר דברים

טלי צרקינסקי
    24/10/2015

דנה שלום,

אני מבינה את מה שאת מציינת, חשוב לדעת מס' דברים:

1. שיש תקופות שלאנשים מתאים סקס ללא מחויבות, ומה שמאד חשוב הוא שיש שונות בין אנשים שונים, לא לכולם מתאים כל הנושא של סקס ללא רגש/אהבה וכו'.. או ללא מערכת יחסים וזה בסדר שלמישהו אחד זה מתאים ולאחר זה לא מתאים.

2. כאן אני חושבת יש נקודה מאד חשובה והיא היכולת להפריד בין מה שהיה בחלק מחייו של בן זוגך בעבר ומה שיש בחייו היום וזה אותך.

חשוב להדהד מה עולה אצלך במחשבות וברגשות - האם היו לו סטוצים - יש חשש שלא יהיה נאמן או שלא יכול להחזיק במערכת יחסים? אולי דווקא זה שהיו לו התנסויות, זה הספיק לו והוא רוצה משהו רציני היום? איפה את מרגישה את הדחייה שם? האם את מדמיינת או מסרטה את הבחורות האחרות מהעבר? תנסי לחשוב יותר לעומק אם זה נוגע אצלך במקום של חששות, של דחייה מהתנהלות מסוימת, של השפעה על הזוגיות שלכם, של העתיד וכו'...

זה טבעי כאשר חושבים על אדם מסויים כמישהו להמשך החיים - לנישואין, יכולים לצוץ כל מיני דברים כמו שאת מתארת - פתאום הוא נראה לך נמוך, פתאום הוא מקריח, בדר"כ אלו עשויים להצביע על חששות מהתקדמות הקשר וכדאי ושווה לבחון אצלך "מה מדבר כאן" האם זה הפשט (מקריח, נמוך יותר) או שזה משהו יותר רחב - מה יהיה עם אני אתחתן עם אדם שהוא לא מושלם? שיש בו דברים שאני לא אוהבת? ואולי אף חשש גדול יותר - אולי דברים שיהיו ויפריעו עוד במערכת הנישואין?

אין שלמות באף אחד מאיתנו. אם יש ביניכם הרבה דברים מחברים וטובים כמו שתיארת, שווה להיות קשובה לקולות שמפריעים לקשר ולזהות "מה הם אומרים לך".

מאד יתכן שיש שם חששות וחשוב לקבל אותם - לא לסלק אותם, אנחנו בני אדם.

רק ע"י קבלה את עצמינו עם הרגשות, החששות ועוד.. ניתן לשחרר.

מאחלת לך בחירה מתוך חופש ונחת.

בהצלחה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו