מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- פערים בציפיות בנישואיןיונית29/10/2015
שלום רב. אני בחורה בשנות השלושים המאוחרות. נשואה כמעט שלוש שנים עם ילדה בת שנה וחצי ובקרוב עוד ילד. בסה"כ אוהבת את בעלי והוא אותי אבל יש לי בעיה כזו. אנחנו גרים בדירה שבעלי קנה לפני הנישואין. כרגע חיים בדירה כיוון שאין אפשרות לקנות דירה והיא משמשת אותנו. הבעיה היא שבעלי חי לבד מספר שנים בדירה והתרגל לנהל את הבית כמו שהוא רואה לנכון, וגם היום אחרי שאנחנו כבר נשואים עם ילדה הוא ממשיך להתערב כל הזמן באופי התנהלות הבית. למשל: איך הארון יהיה מסודר, מתי צריך לסדר. כשאני מבשלת או כמעט כל דבר אחר תמיד הוא מנסה ללמד אותי איך לעבוד "יעיל" ומעיר כל מיני הערות על האוכל ומה חסר באוכל או איך צריך בפעם הבאה. אני מבקשת ממנו לשווא שירפה ממני ושאם הוא רוצה להיות עקרת בית הוא מוזמן ואם לא עושה את הדברים בעצמו אז שיירד ממני. הוא עוזר בכל מיני דברים אבל גם אז בגלל שהוא חייב "להיות בעניינים" שדברים יעשו "כמו שצריך". אני הגעתי לקצה ופשוט נמאס לי והחלטתי להפסיק לעשות דברים שהוא מתערב בהם . מעבר לזה, אני לא מרגישה שהוא מתייחס אליי כחלק בבית הזה כי הוא לא נותן לי יד חופשית בכלום ובכל דבר צריך להיות שותף ולאהוב את מה שיש בבית כולל דברי נוי וכו'.אני מיואשת ומרגישה שכל מה שאכפת לו זה האינטרסים שלו ושהכול יתנהל לפי החליל שלו. לא יודעת מה לעשות. לפעמים עולות לי מחשבות לעזוב את הבית , אבל אני לא רוצה להתגרש אלא לצאת מהבית הזה ששייך לו ואני לא מרגישה בבית אף פעם. משהו בהתנהלות שלו עדיין כאילו חי לבד בבית שלו ואני רק איזה עוזרת בית . חייבת עצה . מרגישה שחייב להיות שינוי מצידי כי הוא לא ישתנה כנראה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מספר דברים
טלי צרקינסקי30/10/2015יונית שלום,
מדברייך, נראה שאת שמה משקל רב מאד על דירת המגורים, משהו שכן חשוב להגדיר בקשר, הוא שהדירה משמשת את שניכם ואת המשפחה שאתם מקימים (ציינת שהוא רכש את הדירה לפני הנישואין) יש כאן שאלה האם הדברים קשורים לכך שהוא נותן לך הרגשה שזו לא דירה שלך והיא שולמה על ידיו או שיש ממד של שליטה שהוא צריך להרגיש בקבלת החלטות...או שיש מס' מרכיבים כאן.
יכול להיות שאת שמה משקל רב על הדירה, מה שעולה מדברייך, את לא מרגישה שהיא שלך (אינני מתכוונת לרמה של רישום אלא לנוכחות שלך ולמגורייך בבית)... ואני חושבת שיש מקום לדבר אתו על כך, לא כאשר הנושא "חם" כלומר, כשזה עתה רבתם, אם כי כאשר אתם רגועים ופתוחים להקשבה של מה את מרגישה שקורה בקשר.
כאשר אתם משפחה אתם שניכם גרים בדירה ויש בהחלט מקום שהחלטות מסוימות תקבלו ביחד או שכל אחד יהיה אחראי על החלטות מסוימות ללא קשר על מי רשום הנכס.
אני קוראת מדבריים שיש תסכול מתמשך והפתרון הנראה לי הוא לפתוח את הדברים מולו בכנות.
איפה את מרגישה שטוב לך, מה את אוהבת אצלו, איפה מרגיש לך שהיית רוצה שייתן בך אמון, הזמיני גם אותו לדבר (הקשיבו, לא רק שמעו) האחד לשנייה..ושיש שוני בין לגור לבד כרווק, לבין לגור בזוגיות וכמשפחה...
נסו אף להגדיר מי היה רוצה להיות אחראי על מה... מה חסר לכם, באיזה תחום, מה עוד חשוב לכם..
הקרקע התקשורתית ביניכם חשובה מאד לזוגיות ומשפחה שמתרחבת וחשוב לשים את זה "על השולחן".
קנית דירה היא פתרון מאד קונקרטי וכנראה דפוסים שונים היו עולים גם שם..
ואם יש דירת מגורים, מדוע לעבור? חשוב לבחון איפה עולה החשש..
במידה וקשה לכם לבד, ניתן תמיד להיעזר ע"י יעוץ אצל מטפל/ת זוגי/ת.
אך לא הייתי מקבלת החלטה חותכת לפני ניסיון בכלל לדבר על הדברים/לנסות לטפל בהם ופעמים רבות זה אפשרי.
מאחלת לך הרבה הצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)