מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בלבול אחד גדולמזל31/10/2015
בקר טוב ושבת שלום !!!
אני נשואה מזה 26 שנים ובשנים האחרונות חלקה נסיגה מחוק רצינית בקשר שלי ושל בעלי.
אני בת 51 ובעלי בן 56 .
בשנים האחרונות כאשר הייתי צריכה סתם לחגוג יום הולדת או יום נישואים פשוט לא הייתה התייחסות .
בשנים עברו הייתה הייתחסות ואני מאוד נפגעת ונפגעתי .
לבעלי אני תמיד רוכשת בגדים או כל מיני דברים שהוא רוצה כי הוא לא קונה לעצמו כלום .
ביום נישואים של 25 פשוט לא הייתה הייחתסות ומכאן בא המשבר הגדול שלי אליו .
התשובות שלו היו " מה את עושה מזה עניין " מה את מחפשת תשומת לב, כן אני מחפשת תשומת לב כי זה מה שאישה רוצה .
ביום הולדת של גיל 50 אם הילדים לא היו אומרים שנלך אז מצדו כלום ככה גם יום הולדת 51 שבכלל לא חגגנו .
אני חגגתי לו כל הזמן ימי הולדת מיוזמתי והזמנתי משפחה והוא בכלל לו.
היה לנו יום נישואים 26 כמובן שלא הייתה הייחסות ואנחנו פשוט לא מדברים כי אני לא רוצה , הילדים היצעו שהוא ירכוש כרטיס לחו"ל הוא הסכים כי הוא צריך שיחליטו עבורו לי נשבר מזה שכל הזמן צריך להחליט עבורו להגיד לו לבוא לגיד לו לעשות אין לא יוזמה אישית בכלל .
גילוי נאות אני אדם מאוד עצבני וחסרת סבלנות כי אני שונאת שאין יחס .
וגם יש לי קבוצות חברות שאני מבלה איתם מידי פעם (בבית קפה בלבד) כי כולם נשואות ואז אני אמרתי לו שאיתם יותר כייף לי כי אני
הולכת צוחקת ומדברת וסתם חברה נעימה המפגש החברתי שלנו הוא פעמים בשבוע וזה עושה לי הכי כייף שבעולם .
אתמול אמרתי לו שאני ממש רוצה לפרק את החבילה ושאני רוצה לעזוב את הבית כי לא טוב לי ' אין לי עם מי לדבר עם מי להתייעץ אנחנו יכולים לשבת שעות ולא להחליף מילה .
יחסי האישות שלנו זה אחת לכמה זה כי זה לא כייף כמו שהיה פעם .
פעם הוא היה אומר לי שנדבר או סתם שנצא ונדבר הפעם אין בעייה הבית פתוח ואת יכולה ללכת.
כמובן שלהיות גרושה זה צריך להיות מליונרית זה גם מה שהחברות שלי אמרו לי ויש לי גם חברות גרושות והם אמרו שזה לא קל.
החברות חגגו לי ימי הולדת , החברות שלי התייחסו אליי .
אני לא רוצה לפתוח פרק ב' בחיים שלי
כיום אני נמצאת במצב שלא יודעת מה לעשות הדבר היחיד שאני יודעת שלהיות בבית לא כייף בכלל גם בגלל הילדים שהם לטובתו ובכלל לא כייף לי כי כל הזמן מבקרים אותי , כל דבר שאני אומרת או מדברת צועקים עליי .
יש לציין כי כבר היינו מספר רב של פעמים אצל יועץ נישואין כמובן שזה לא צלח
אשמח מאוד לקבל הצעתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעלה מספר נקודות
טלי צרקינסקי01/11/2015מזל שלום,
נראה ממה שאת מעלה, שאת צוברת תסכול וכעס מתמשך ואינך יודעת איך ניתן לגייס את בעלך לדברים שהיית רוצה שיהיו חלק מהקשר שלכם (כפי שציינת: התייחסות לאירועים בתוך הזוגיות, ימי הולדת וימי נישואין, תחושה שאת חשובה לו ועוד..)
ציינת שהדברים האילו היו בעבר בקשר, כלומר - אילו לא דברים שהיו נעדרים בקשר, את מכירה אותם.
אולי בשאלתך כאן את שואלת איך אפשר להחזיר את זה...
אני לא יודעת האם ילדכם מתגוררים אתכם או שכבר עזבו את הבית, אם עזבו יש במסגרת מעגל החיים נושא של "התרוקנות הקן", זהו שלב שהילדים עזבו והמושקעות הרבה שהייתה סביבם פוחתת, הם עצמאים יותר והזוגיות "נפגשת מחדש" כזוג לבד לאחר הרבה שנים של משפחה באותו בית ויש צורך להכיל את המקום הזה.
בכלל שינויים דורשים הסתגלות מחדש וחשוב לדבר עליהם בתוך הקשר.
ציינת לגבייך שאת אדם מאד עצבני וחסר סבלנות והשאלה שאני מעלה היא האם את מביאה את הרגשות שלך, את מה שחשוב לך בפני בעלך באופן בונה שהוא באמת יבין את מה שאת מרגישה ולא מתוך מקום של כעסים וחוסר סבלנות, כי אלו לא יביאו אותו להקשבה, אלא יותר לריחוק).
זה חשוב שאת מודעת לעצמך ואף אדם אינו מושלם..
זה בסדר גם שיש לך חברות לבילוי וזה גם חשוב שיהיה לך המרחב שלך לצד זוגיות לכיף מסוג אחר..ולשמור על החברות שלך.
באשר לקשר שלכם, כדאי לדבר איתו על זה, כדאי לדבר ממקום של "מה אני מרגישה" "מה חשוב לי בקשר" על התחושות שלך שמשהו השתנה, שהיית רוצה שתתייחסו אחד לשניה וכן שואלת אותו מה הוא רוצה? מה עוד חשוב לו בקשר?
כל זאת בהנחה שאתם רוצים לפתח את הקשר למקומות יותר טובים. בירור ציפיות.
ציינת שהייתם בייעוץ זוגי ו"כמובן שזה לא צלח" מה שמעלה את השאלה האם איבדת אמון שמשהו יכול להיות טוב בקשר?
שניתן להחזיר דברים שהיו נוכחים שם בעבר?
באשר ליחסי אישות. יחסי אישות מאד מושפעים מהמצב הרגשי, הזוגי, כעסים בקשר ועוד.. כך שכאשר יש קשיים בזוגיות ודברים נצברים, הם באים לידי ביטוי גם בפגיעה ביחסי אישות, או אי רצון לקיימם...
אם יש רצון כזה, ניתן אף לפנות למטפל זוגי שהוא מטפל מיני (=סקסולוג)..
חשבי על מה שהעליתי, מקווה שתמצאי את הדרך ושיהיה לך הרבה בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)