מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- לא מצליח לקבל החלטה - סיפור בהמשכיםששי01/11/2015
שלום,
מזה מס' ימים אני מנסה למצוא לעצמי תשובות בכל מיני מקומות אולם לא מצליח.
אני בן 39, מעולם לא הצלחתי להיות בזוגיות מעבר למס' חודשים בודדים, הייתי זאב בודד כל חיי.
התחתנתי בגיל 36, כאשר אשתי הייתה בת 35. לפני החתונה היינו חברים לתקופה של כ - 5, 6 שנים של און אנד אוף כזה.
מאחר ולא הצלחנו להתנתק לגמרי (למרות שאני יצאתי עם אחרות והיא הייתה על סף חתונה עם מישהוא אחר) החלטנו להתחתן והחלטנו עוד לפני הנישואין, שבמידה ולא יהיה לנו טוב, אז ניפרד.
לא היה לנו כסף לדירה, אני הייתי על סף פשיטת רגל, שכרנו דירה קטנה ומיד אחרי החתונה הרגשתי שאני לא מחובר לאשתי ולא נמשך אליה, היא נראתה מכוערת בעיניי ולא הצלחתי לסבול את עצמי על ההחלטה שלי להתחתן איתה. הערתי לה כל מיני הערות מעצבנות על כל פיפס שהיא אמרה או עשתה, אני סופר מסודר והיא לא. הבית תמיד נראה זוועה למרות שעזרתי בהכל אולם היא תמיד מבולגנת, לא יעילה, חיה באיזי כזה ואני רץ ורוצה להתקדם ולעשות את זה וזה וזה והיא כאילו מושכת אותי לאחור. היא פשוט לא פלפלית וזה הפריע לי למרות שלא שמתי לב לזה קודם. חודש אחרי החתונה אמרתי לה שאני רוצה להיפרד ממנה ואני מרגיש שאני תקוע איתה, אני פשוט לא מבסוט לא פורח אין אהבה בינינו והיא תמיד הייתה נסערת ונותנת לי מכות על כך (לא אגרופים אבל ריב רציני עם צעקות וצרחות ובכי עד שהיא הייתה מתעלפת) חודש אחרי שהתחתנו היא הפתיעה אותי ואמרה לי שהיא בהיריון למרות שלא תכננו את זה וביקשתי ממנה בכל לשון של בקשה לעשות הפלה אך ללא הצלחה ואז היא הייתה עוזבת את הבית למס' ימים להורים שלה וחוזרת. פעמים רבות בשנה הראשונה עזבתי את הבית ואמרתי לה שאני רוצה להיפרד ממנה אך המשפחה שלי כעסה עלי ולחצה עליי להישאר איתה בגלל הילד וכך עשיתי וסבלתי עד שנולד לנו הילד המקסים הזה. הילד מירר לי את החיים יותר מתמיד וסליחה שאני אומר את זה. אני אוהב אותו ומעניק לו את האהבה שלא הייתה לי מעולם אך אני תקוע עם אישה שלא כיף לי איתה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא מצליח לקבל החלטה - סיפור בהמשכים - תגובה
עדי בדיחי03/11/2015שלום ששי,
אתה מעלה הרבה דברים והם כלל לא פשוטים. אני בטוחה שמה שאתה עובר מאוד מטלטל, בעיקר לנוכח ההורות החדשה שאף היא מהווה שינוי דרסטי בקשר,
אתה מתאר כי מאז ומעולם לא הצלחת להחזיק מערכת יחסים, ואפשר דווקא להתעכב על המקום הזה. בגלל שהדברים מורכבים לא נוכל להקיף את הכל כאן בפורום אך כן תוכל לעשות זאת בטיפול שיוכל לתת לך גם מקום לרגשותיך ותחוש הקלה והכלה - וגם אולי לפתוח את הדפוס של "זאב בודד" ולמה בכל זאת היתה בחירה בבת זוג הנוכחית. אני חושבת שכן שמת לב לאופי שלה, אך אולי חשבת שזה נכון לך מבחינות אחרות. בכל זאת הכרתם שנים. ההחלטה להתחתן לא נשענה על מקום מבוסס וחזק, כך נראה (היא היתה אמורה להתחתן עם אדם אחר). ולכן גם המשך הקשר לא היה יציב.
עדיין זה לא אומר שאין מה לעשות. לנוכח העובדה כי יש לכם תינוק שהוא "ברשותכם", חומר גלם, חסר ישע- ראוי כן לקחת מקום של אחריות על הקשר ולגשת לטיפול, לבד או ביחד. אתה או שניכם- כרגע חשוב להרגיע את הרגשות ולתת לך הכלה. אם היא תצטרף מה טוב.
אני מבינה שיש חשש להישאר בקשר כה ממרמר ובהורות שהיא בוודאי גם לא פשוטה לנוכח הזוגיות - אך בכל זאת אתם מכירים הרבה זמן, קיבלתם החלטה, הולדתם ילד - עברתם תהליך. עכשיו כן כדאי לעבוד יחד על הדברים למרות הפחד. חופש ואינדיבידואליות תוכל להיות לך גם בזוגיות (בריאה) וגם בהורות. זה אפשרי להרגיש לבד גם בתוך ביחד. בטיפול תוכל להרחיב את זה.
בהצלחה רבה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)