לא יודעת כבר מה לעשות

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• לא יודעת כבר מה לעשות
    תאיר
    05/11/2015

טוב לי, רע לי, יש לי בן זוג שמרשה לעצמו הכל במצבים שונים, הוא בטוח שהוא בן זוג אוהב ובן אדם טוב ומוכיח לעצמו זאת בכך שהוא באמת מוכן לעשות הרבה טוב ואולי אפילו הכל בשביל אבל ברגע שנפתח ריב, ויכוח, הוא בתהליך מהיר מאד אם כך "יתגלגל", יאבד שליטה ויגיד מה שהוא רוצה ורק יאשים ויוריד וזה לא משנה אם אני בוכה, חושב שהוא יודע להפריד וללכת לעבוד ושלא יפריע לו אבל אני לא מסוגלת לעשות זאת, להכל יש תירוץ מבחינתו בהתאם למה שבא לו !!! נמאס לי כבר לשמוע סליחות! נמאס לי כבר לקבל! גם אני רוצה להתפרץ עליו ולאבד שליטה (רק במילים כמובן) ולקום וללכת שיראה שהוא בהחלט יכול לאבד אותי! אני בת 28 והוא בן 31, אנחנו גרים ביחד, שוכרים במושב ויש לנו כלבה וחתולה, מאיפה להתחיל להסביר מה וכמה זה יצריך בשביל לקום וללכת?
    כשטוב טוב ואז כשרע אני כל פעם מחדש כואבת כל כך מבפנים כי אני יודעת שאין סיכוי שיש תקווה אם זה כל כך הרבה פעמים ממשיך ולא משתנה! ולא משנה כמה מדברים ומה אומרים ואיזה סגנון חדש של התייחסות השיחה של אחרי מקבלת, שום דבר לא משתנה! אמרתי לו את זה גם, הוא כל כך מרשה לעצמו ברגעים מסויימים שרק ביום שאני אקום ואלך הוא יקבל סטירה, אבל למה אני או אנחנו צריכים לעבור את זה כדי שהוא יבין?? שהוא יתבגר כבר??
    היה לו קשר אחד לפני והקשר הזה היה ארוך. 10 שנים. מגיל 17 עד 27 לערך.
    הם גם התחתנו ממש בסוף שלו וכעבור חצי שנה הוא החליט שאם אחד מהם לא יקח את הצעד עכשיו כשעוד אפשר, זה יהיה ממש רע, והוא סיים את זה.
    לפעמים אני חושבת שמזלה. אבל אני תמיד מנסה להבין ולהפריד בין הרגשות העכשוויים שלי לבין הקבועים שלי, יש מחשבות שהן נוצרות כרגע מתוך כעס ויש מחשבות שפשוט שם, חוזרות על עצמן בכל ריב, ואלה הן הבעיתיות, הן לא הבעיה הן התוצר זאת אומרת.
    אני לא יודעת כבר מה לעשות, אני לא שטיח שדורכים עליו, אני יודעת להגיד את הדברים ולדבר, ביחד, לבד, להתמזג ולהתפשר ולגשת כשצריך וזה קרה לא מעט, וכמובן לא בהכרח ממש רציתי אבל כן רציתי את התוצאה שזה יביא.
    כמה אפשר להיות זאת שניגשת? אין לי כוח יותר. ואם אני לא ניגשת, אין בעיה, אני אסבול מלא מלא זמן, ה"סבל" שלו מתבטא בכך שהוא במלחמת התשה. הוא יחזור הביתה אחרי יום סבבה מהעבודה אבל יסגור את הדלת ויזרוק את התיק על הכיסא רק כדי להדגיש שהוא עדיין כועס, מבטא דברים בקולות וחוסר עדינות.
    בשניה שאני אגש בדרך כלל אם עובר היום, זה תוך רגע יכול להשתנות ולהרגע אבל אם יכולתי להגיד לעצמי שזאת תרופת הקסם שלנו אז הייתי לוקחת את עצמי את זה לתמיד לחיים וזוגיות מאושרת. אבל לא! האיפשור שלו לעצמו להגיד מה שהוא רוצהלא משנה אם זה מעליב, לא בוגר, מאשים, מניפולטיבי אפילו לרוב בכוונה כשהוא יודע ששנינו יודעים שזה בולשיט העיקר להציק !!!! גורם לי להרגיש שאני פשוט מאפשרת לו ולכן אם אני לא אקום ואלך, כי שינוי בצורה אחרת פשווט לא מגיע, אני מכינה לעצמי חיים כל כך לא מאושרים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    לא יודעת כבר מה לעשות

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אנחנו שנה וחצי ביחד. והפוסט שמאלי..

תאיר
    05/11/2015

כתבה, כמה פוסטים לפני, נשמע מאד דומה, חוץ מעניין הפלירטוטים.
    רק מבחינת הצורת התנהגות והרוע בריבים ולאחר מכן היפוך הדברים באופן מוחלט ואמירה שהם לא נכונים, שנהפוך הוא הנכון ולאחר מכן אמירות של אהבה ומה אני באמת בשבילו ושהוא כמובן כמו שאמרתי.... מאבד שליטה.
    תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לדבר את מה שאת מרגישה ולא בשעת משבר

עדי בדיחי
    08/11/2015

שלום תאיר,

היה לי קשה להבין מתוך ההודעה שלך מה בדיוק הבעיות שאת רואה בקשר, אני מבינה שכתבת את ההודעה ברגע של כעס או אולי משבר זוגי, ואולי בגלל זה ההודעה לא ברורה- את מוצפת..

ממה שכן הצלחתי להבין- מדובר להערכתך בבחור איפולמסיבי שהרבה פעמים מגיב מהבטן. קשה להתנהל איתו בקונפליקטים. מעניין אותי לדעת מדוע הקשר בן העשר שנים שהסתיים בחתונה- בא לקיצו חצי שנה לאחריה. זה מעלה כמה שאלות לגבי התנהלותו הזוגית (ואולי גם של בת הזוג).

יהיה קשה לשנות אדם מבלי להביאו לידיעה כי הקשר צריך שינוי ועל כל אחד לעשות דרך כדי להגיע לאמצע מוסכם ביניכם. אין ספק שלהמשיך להתנהל בדרך שציינת תוך איבוד שליטה יהיה קשה ואולי בלתי אפשרי עבורך לאור מה שאת מעלה. לפני אקט של נטישה או דחיה כדי "להראות לו מה זה", או ללמד אותו לקח, כדאי יהיה לדבר את זה. לדבר את מה שאת מרגישה- לאן המחשבות נודדות. זה עלול להביא לויכוח נוסף ולהרמת טונים שוב, נכון- אבל בדיוק בגלל זה צריך להסביר לו למה את לפעמים חושבת שאולי כשהוא ילמד מה זה "אין" ידע להעריך מה זה "יש". לדבר את מה שאת מרגישה ופחות להיות זו שמפשרת, שניגשת. אלא זו שניגשת לתכלס- לדבר על הבעיה עצמה. אם דיברת עליה מספיק, בדרכים של הזמנה, קבלה, ברוגע ולא בזמן משבר אלא כשאתם באוירה טובה- ואין שינוי, אין הבנה ואין רצון לשנות- זאת בעיה. כיוון שזה לא ישתנה.

אך כדי שאדם ירצה לעשות שינוי הוא צריך להבין מה הוא מפסיד. האם הוא בטוח שהוא מבין זאת? ההפסד הוא גם שלך וכדאי להגיד לו את זה- שגם את מפסידה. שניכם מפסידים. אז במקום לחיות בתחושה הזאת- כדאי לקום ולעשות מעשה. יש כל מיני הרצאות וסדנאות (גם ברשת) על ניהול כעסים, תקשורת בריאה בזוגיות- רק תקליקי ותקבלי. אולי יסכים לצפות איתך? אולי יסכים ללכת יחד לסדנה? (אולי טיפול זוגי עלול לאיים עליו מדי כרגע).

בהצלחה רבה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עדי תודה רבה!

תאיר
    08/11/2015

גמעתי את כל שכתבת. תודה ענקית. הלכנו לתקופה ממש קצרה, "כהטבה" לעצמנו, לטיפול זוגי וזאת היתה תקופה די דומה אבל קצת יותר טובה. זאת עשינו מכיוון שאנחנו מרגישים מאד בנוח אחד ליד השניה ולעשות צעד כזה. למרות זאת, זה לא עזר והבעיות עדיין שם. שנינו לא אוהבים את זה, זה נאמר כמובן לא ברגע המשבר והכעס. פיצול אישיות נוראי. חלפה לי המחשבה בראש ולא ידעתי אם זה קשור או לא קשור, שאולי זו בכלל בעיית כעסים שצריך להתמקד בה. סדנת ניהול כעסים. אני ברגע זה פותחת כרטייסיה נוספת בגוגל כרום ומחפשת! אני מודה לך מאד, תודה תודה תודה!
    שיהיה שבוע נהדר.
    תאיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו