אולי אני לא מרשה לעצמי להכנס להריון

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• אולי אני לא מרשה לעצמי להכנס להריון
    תוהה
    13/11/2015

לפני שנתיים בגדתי בבעלי בגידה וירטואלית. זה היה רומן בן 4 חודשים, שנוצר, שלא במתכוון בגלל קשרי עבודה של מיילים עם קולגה. הקשר נוצר לאחר 3 שנים רוויות מתחים בהן בעלי היה מובטל, וישב בבית, הבת השנייה שלנו נולדה ואני נאלצתי לסגור את העסק העצמאי שלי וללכת לעבוד במשרד בו סבלתי מהתעללות נפשית מצד הבוסית על בסיס יומי, במשך קרוב לשנה, כדי להביא כסף הביתה.
    שילוב כל אלה הפך את הבית לבלתי נסבל, עם ביקורת בלתי פוסקת מצידו על כל דבר, האשמה על זה שאני נותרת בעבודה ולא עוזרת לו עם התינוקת והגדולה בבית, ובערך על כל דבר. הוא היה גם מתבודד שעות בחדר במחשב ולא נוכח כמעט בבית, למעט ירי של האשמות. כך הפך זר עבורי והייתי קלה מאוד להשפעה. ואחרי שגיליתי לאותו הקולגה שאני נשואה, הוא בחר לנתק ולחזור לקשר עבודה פורמלי, אבל אני רדפתי אחריו, מבקשת טיפת חום וקבלה, גם אם במייל או סמס.
    כשהתגלה הרומן, נכנסנו לטיפול זוגי. חודשיים אחכ, נכנסתי להריון, שנאלצתי להפיל כי לא התפתח, וביום שהגענו לבית החולים להפיל, בעלי אמר לי שאנחנו לא נכנס שוב להריון בגלל כל התקופה הזו, והאיום שלי להתגרש. זה היה כמו לקבל אגרוף בבטן.
    מאז התחלתי לכמוה לתינוק, ולאחר שנתיים של טיפול זוגי, וקשר שהולך ומחלים בינינו, התחלנו לעבוד על תינוק בחודש שעבר.
    אבל דומה, שאני לא מאמינה שאני אכנס להיריון, ושזה עונשי- להיות רק עם 2 (כשפעם דיברנו על 4...).
    בעלי אמר לי - מה אני אשם, והוא אכן צודק.
    אני מנסה לשכנע את עצמי, שזה תינוק פיצוי, ושזה תינוק החלמה של הקשר שלנו, אבל קשה לי. איפה שהוא מאמינה, אחרי כל השנתיים האלה שהסתכלתי על עגלות, בטנים מתעגלות ותינוקות חדשים, שאני בעונש על מה שעשיתי. בלי יכולת לכפר.
    אני מתקרבת לסוף גילאי הפוריות שלי. עם הילדים הקודמים, לא הייתה כל בעיה ונכנסתי להריון בפעם הראשונה או השנייה.
    בחודש שעבר ניסינו ולא הצליח. עכשיו, חוששת שהאמונה הזו שלי, תגשים את עצמה ואני בעצם שמה לעצמי רגליים.
    מה לעשות?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מעלה מספר דברים

טלי צרקינסקי
    13/11/2015

תוהה שלום,

המערכת הזוגית שלכם עברה טלטלה עם הרומן הוירטואלי שאת מתארת וכן עם הרקע הלא פשוט, התקופה הלא פשוטה שהייתה בבית ובזוגיות.
    אין זה אומר שלא ניתן להתגבר על דברים כאילו.
    תינוק הוא לא מה שמציל נישואין, חשוב להביאו ממקום שכל מה שקרה עובד כמו שצריך בטיפול זוגי, שאת מצליחה לסלוח לעצמך על מה שקרה, שאתם כזוג יכולים להבין את הסיטואציה שזה ישב עליה (=אותו מקום וירטואלי) וכן לבנות את יחסי האמון לרבות מה מרגיש בעלך.

הפלות, עובר שלא מתפתח, הם דברים שקורים, את משייכת את זה למקום של הנפש. לעתים הגוף שלנו באמת מדבר את הנפש ומאד חשוב להיות קשובים לכך.

מה שאני ממליצה לך:

להתבונן ביש: יש לך שני ילדים ויש לך משפחה!

גם במקרה ש... לא יגיע שלישי... (הכוונה שפעמים רבות מתוך שחרור יכול להגיע היריון).

שנית, להביא תקשורת פתוחה לקשר עם בעלך ולראות אם הוא אינו אמביוולנטי לתהליך של היריון נוסף, אלא מגויס. חשוב שהחלטה כזו תבוא משניכם.

המלצתי לא לראות בצורך שהיה להפיל את העובר כ"עונש", אלא לקחת את זה למקום שיהיה קשוב לנפש, קשוב לזוגיות, קשוב להתפתחות מכל הבחינות שלך ושל בן זוגך.

תיארת תקופה לא פשוטה שעברה עליכם, אם אתם יכולים להתחזק ממנה וטוב שנעזרתם בטיפול זוגי. אם את מרגישים שצריך המשך לטיפול זוגי או פרטני (עבורך) זו גם אפשרות להורדת מתחים, האשמות ועוד.

אני מאחלת לך הרבה הצלחה וחשוב לראות את התינוק כרצון לחוות הורות לעוד ילד ולא כפיצוי/תיקון ועוד.

בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו