מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- חבר שלי מקריחאפרת15/11/2015
יש לי חבר כחודשיים, הוא אדם מקסים בעיניי. אחרי פרידות רבות וביטול אירוסים (עם גברים אחרים) אני חושבת שמצאתי סוף סוף אדם שטוב לי איתו ושמתאים לי. אנחנו מדברים על חתונה ואני מרגישה שזה זה. אולם יש עניין, שהוא עלול לישמע שולי, שמפריע לי אצלו. הוא מקריח. הוא בן 26 וממש מקריח. לא נעים לי לדבר איתו על זה אבל זה מעסיק אותי ומציק לי. אני מרגישה שזה מבגר אותו והוא נראה ככה יותר מבוגר.
מה אפשר לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר להתעכב על הנקודה החשובה
עדי בדיחי16/11/2015הי אפרת,
נראה שעברת לא מעט- הרבה קשרים ואף ביטול אירוסים- חוויה מאוד לא קלה בוודאי. אני מניחה שהסיבות לכך היו מוצדקות.
כעת את במערכת יחסים חדשה ואת מרגישה שזה זה. בד"כ, בעיקר בשלבים הראשונים- יש איזו הרגשה ש"נתגבר על כל המכשולים", והיתרונות גוברים בהרבה על החסרונות. גם כאן אמורה להיות תחושה כזאת, אם הקשר הזה אכן הולך לחתונה. כיוון שאם אינך שלמה עם המראה שלו - צריך להתעכב על נקודה זו ולהבין למה. האם, אולי, את חוששת מהמיסוד לאור הביטול שהיה אז של האירוסים, וזה הדבר שמפריע לך ולכן "שם" הבעיה (למרות ששורש העינין הוא החשש מהמיסוד). זוהי השערה וסביר שהיא גם לא נכונה. אני מנסה להעלות אפשרות שאולי בכל זאת יש בך משהו שלא בטוח ביחסים, ואם מדובר בעינין של משיכה ותו לא, כלומר רק זה מה שמפריע לך- צריך לשאול: האם את מוכנה לקבל אותו בדיוק כפי שהוא, ויותר מזה, אולי ימשיך להקריח? ... אולי ישמין?... הרבה שאלות. אנחנו לא מנהלים זוגיות עם אותו אדם שהתחתנו איתו- לא מבחינת האופי (אנשים משתנים לפעמים..)ובטח ובטח לא מבחינת מראה: אנחנו משתנים, מתקמטים, מזזקנים ואפילו "מתנמכים" (נעשים נמוכים יותר) לקראת סוף חיינו.
כשאנחנו אומרים "כן" לחתונה אנחנו אומרים (גם לא במודע) "כן" לכל הסיכויים האלה שנעשה גם, בין השאר, מכוערים יותר/ מושכים פחות / אטרקטיביים פחות וכו'. אז איך נשארים שנים? ההתאהבות חולפת, והאהבה וההערכה ההדדית שעם השנים מתפתחת, נשארות. ולמרות הקמטים, הקרחת, הכרס- אנחנו עדיין אוהבים את בן הזוג. מה לעשות.
ולכן, המלצתי היא אלייך:
1. לבחון האם אכן זה לא מוקדם מדי להביע רצון לחתונה (למרות שיש זוגות כאלה וזה קורה), ואולי על רקע כך את חוששת, ולכן רציונלית יש איזה משהו שלא נראה לך (כרגע ההקרחה) ועל זה החשש מושלך?
2. לבחון עם עצמך- בהנחה וישאר כך (סביר, אלא אם כן יעשה השתלת שיער- האם את רואה את זה קורה?), או יקריח יותר, את תהיי מוכנה לקבל אותו כפי שהוא?
3. להיות עדינה בנושא מולו שכן הוא יכול לקלוט ממך שאינך נמשכת אליו.. בעיקר בחודשי הקשר הראשונים, שעדיין יש ספקות לפעמים, התחושות עדיין חזקות מאוד, צריך לשים לב. אם את תבחרי להעלות את הנושא מולו- באופן עדין כמה שאפשר.
לסיכום, יהיו עוד אלמנטים בהמשך שיציקו לך, ויש להתעכב על הנקודה הזאת- יש אנשים ששמים הרבה מאד דגשים על אסתטיקה / נורמות לבוש / נורמות של מראה מסוים - זה מאפשר להם להרגיש שייכים ובעלי ערך. הם לא סתם רוצים בכך. הם עצמם גם שואפים להראות טוב / להיות בעלי הישגים שנחשבים / להתלבש יפה / להיות חטובים ואין לזה סוף. השאלה היא האם יתכן וגם במערכות היחסים שלך (שהסתיימו וזאת הנוכחית) יש איזו נטיה למושלמות, או שאיפה לאידיאל מסוים- ואולי זה מה שמונע הרבה פעמים חיבור טוב יותר עם הפרנטר.
העליתי השערות ונקודות למחשבה.. אני כמובן מנסה להדהד זאת בפנייך ואולי דרך הדברים האלו תוכלי להגיע להקלה..
בהצלחה ומזל טוב,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא חוששת ממיסוד הקשר
אפרת16/11/2015שלום עדי,
תודהעעל תשובתך המנומקת.
ראשית, בנוגע לחחש מהחתונה- אני בטוחה שזה לא המצב.
כיוון שאני מאוד רוצה להתחתן ורוצה ילדים ומבחינתי כמה שיותר קרוב. זו שאיפה שלי.
הרצון הראשוני היה להתחתן ובעקבות זאת נבע הצורך גם למצוא בן זוג.
לגבי המראה החיצוני, זה בהחלט נושא שחשוב לי ומשפיע. אכפת לי גם מאיך שהסביבה תופסת אותו. ומפריע לי המחשבה שהסביבה תחשוב שהוא לא מספיק נראה טוב.
מבחינת משיכה אני כן נמשכת אליו על אף שהוא גם נמוך ורזה לטעמי. אולם על הדברים הללו אני יכולה ״להבליג״ ולהשלים איתם. אך עם הקרחת יותר קשה לי...
האם יש אפשרות לטפל בזה?
האם אםשר להגיע למצב שזה לא יפריע ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזרקור על החיובי
עדי בדיחי16/11/2015שלום אפרת,
ההנחה אומרת שכאשר אנחנו לא יכולים לשנות את בן הזוג (ובהרבה פעמים באמת אי אפשר) הנכון הוא לחשוב מה אנחנו יכולים לשנות בעצמנו. יש בו כנראה הרבה תכונות שחיוניות לך בקשר, שאת אוהבת, שבלעדיהן לא יכולת להתחתן איתו.
נסי לחשוב על תכונה שאת מאוד אוהבת בו, ולהחליף אותה בכך שיהיה לו שיער, נניח ושיהיה יותר גבוה ויותר מלא. האם היית מוותרת? צריך חשוב מה חשוב יותר. מה חשוב יותר לעתידכם ביחד.
בסופו של דבר האדם איתו את חיה הוא האדם על סך תכונותיו ואופיו, הוא זה שמדבר איתך, שמקשיב לך, ששומע, שרואה את צרכייך. ה"קליפה", כלומר החיצוניות היא חשובה ואני מסכימה איתה- אבל זה מאוד ישתנה - לטוב ולרע. יש אנשים שעושים שינויים חיוביים כמו כושר, הרזיה, או כל פעולה אחרת להרגיש ולהראות טוב יותר. ויש כאלו שלא. הנקודה ברורה- לאהוב את מי שאיתנו כפי שהוא. הרצון לשנות הוא שלנו הרבה פעמים ופחות של בן הזוג.
בטיפול פרטני את תוכלי לבדוק אם ניתן להתמודד עם זה (אני מאמינה שכן), ואני מאמינה שבאופן כללי זה יסייע לך יותר להאמין בקשר, בעצמך ופחות לשים דגש על מה אחרים חושבים, אני מאמינה שזה יסייע לך לשים את הזרקור על המקומות הנכונים. אני אומרת במאמר מוסגר שיש הרבה גברים שמפריעה להם ההתקרחות שלהם והם עצמם עושים מעשה ומנסים לשנות - אולי זה יקרה הפעם. אבל חשוב ששינוי כזה יבוא ממנו.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)