מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- זוגיותאנונימית16/11/2015
שלום!
אני וחבר שלי ביחד כשנה וחצי, מתוכה גרים ביחד 7 חודשים, אני בת 26 והוא 29.
בכמה החודשים האחרונים, בעיקר מרגע שעברנו לגור ביחד, אנחנו רבים הרבה ולא פעם מדברים על פרידה.
אני מרגישה שהבעיה העיקרית היא שאנחנו לא מוותרים אחד לשני, כל אחד רוצה להיות צודק, וכל אחד רוצה לעשות את הדברים בדרך שלו. וזה מאוד קשה.
מה אפשר לעשות? אני כמובן בטוחה כל הזמן שאני צודקת, ובא לי שהוא יוותר לי.
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איך יוצרים הסכמה?
עדי בדיחי16/11/2015שלום אנונימית,
הרבה פעמים במעבר לדירה ביחד צצים הקשיים שאת מתארת והם לגיטימיים לקשר עצמו. יהיו בוודאי עוד כל מיני תחומים או קונפליקטים שיוכיחו שקיימים חילוקי דעות כמו בכל קשר בריא, וזה בסדר.
בד"כ המחלוקות האלו נוטות לחזור על עצמן ועל אותם נושאים אצל שני בני זוג שהם שניהם דומיננטיים, דעתניים, רוצים להרגיש שליטה. מכירה הרבה זוגות כאלה, והזוגיות שלהם לא רעה בכלל.
ההתמודדות עם המצבים האלה, היא למעשה תמצית של שורתך האחרונה: "אני כמובן בטוחה כל הזמן שאני צודקת ובא לי שהוא יוותר לי". את חושבת שאת צודקת או הוא- לא רלוונטי. העינין הוא שכאשר כל צד מתחפר בעמדתו- אין שיח בריא. יש "כוחות" ואין גשר ביניהם. את חופרת בור אצלך, והוא אצלו, אבל אף אחד לא חופר מחילה (האנלוגיה הכי מוצלחת שמצאתי, מצטערת..).
ההידברות על הקשיים האלה היא חשובה. חשוב לשבת יחד ולבדוק- מהם הנושאים עליהם אתם מתווכחים? יש לרדת לרמת ה"מי מוריד את הזבל", "מי מטאטא" , "מי עושה קניות" - איפה הדברים שאתם לא מסכימים עליהם? לאחר שפרטתם אותם על דף- כל אחד, על דף נפרד-יכתוב מהם העקרונות שלו שהוא לא מוכן לוותר עליהם, ומהם הדברים שהוא כן מוכן לוותר עליהם, או לבוא לקראת. התנאי הוא שיהיו תחומים (שרבתם עליהם בעבר) שתסכימו לבוא אחד לקראת השני בהם.
לאחר מכן, השוואה של התחומים- בוודאי תמצאו מספר דברים שכבר יש להם פיתרון.
לא ציינת דוגמאות ולכן קשה לי להבין האם מדובר במריבות על דברים קונקרטיים (מי מוריד את הזבל, מי מבשל, וכו') או- מחלוקות על היבטים אחרים של החיים המשותפים.
מקוה שכיוונתי אותך מעט, ואשמח אם יש לך מה להוסיף כדי לחדד את התשובה יותר.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)