שוני

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• שוני
    קרן
    29/11/2015

שלום בשעה טובה קבענו תאריך לחתונה, וכמובן שעם זה נכנסתי ללחץ.
    אנחנו ביחד כמעט 3 שנים כשנתחתן נהיה ביחד 3 וחצי שנים, זמן טוב להכרות ויחסים.
    עברנו לגור ביחד אחרי 10 חודשים, סוג של בגלל שככה היה המצב, גם ככה היינו אחד אצל השני הרבה, והייתי בעיר אחרת, ובכללי לעיתים תכופות הרגשתי ואני מרגישה בודדה.
    אז בן זוגי שגורם לי להרגיש הכי חשובה והכי יקרה לו היה דבר טוב עבורי.
    הוא מאוהב בי לגמרי, רוב הזמן גם אני בו, כמובן שבהתחלה אולי יותר, אבל לעיתים קרובות גם אז וגם היום מטריד אותי ההבדל בינינו בהעדפה איך לבלות את שעות הפנאי, ואני מרגישה לפעמים שהייתי צריכה לשים לזה יותר לב בהתחלה.
    ולא להגיד ולחשוב אנחנו מרחיבים את האופקים אחד של השני...כי זה מתסכל אותי גם עכשיו ואני חוששת שבעתיד זה רק ימשיך, שהוא לא יחשוב לצאת מהבית ולעשות משהו, גם בכללי וגם איתי, כשאני שואלת אותו מה הוא רוצה לעשות בשבת זה לנוח. נכון הוא לומד אבל הרבה מהזמן הוא רואה סרטונים משחק במחשב, מאוד פסיבי.
    הוא אומר לי שהוא אוהב לעשות דברים איתי, אבל בפועל מרגיש לי שאני מנדנדת לו כשאני מציעה לו לעשות דברים בסוף השבוע. בעיקר בחוץ הכוונה.
    לפעמים זה נראה לי פער מהותי בינינו.
    גם מבחינת שיחות מרגיש לי שאנחנו לא מדברים מספיק, מה שהוא מבחינתו מבטל ואומר שאנחנו מדברים המון, אנחנו אומנם מספרים הכל אחד לשני, אבל לו אין יותר מדי מה לספר לי, והוא לא יודע איך לפתח את השיחה ממה שאני מספרת לו. גם נושאי שיחה כללים כמו נגיד לדבר על דברים שלא קשורים במה עשינו האמת קשה לשנינו להעלות לשיחה.

איך באמת חיים יחד?
    אגב מבחינתי לחתונה אין המון משמעות אבל זה כן פתאום מכניס לי את הזוגיות לסטטוס אחר, אבל מצד שני כבר כל הזוגיות אני רואה איתו עתיד, רק שלפעמים ההווה מתסכל

אציין שהוא כן נענה לרוב הדברים שאני מציעה לו לעשות, והדברים אותם אנחנו עושים בחוץ גם מיוזמתו הם בעיקר ללכת לאכול או בילוי בערב שהוא מציע אבל הוא לא מציע ביום...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שוני

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מספר דברים

עדי בדיחי
    29/11/2015

שלום קרן,

ראשית מזל טוב.

את מתארת קשר שנשמע סה"כ מיטיב ונכון לך. כמובן יהיו פערים והם או ישארו כך או יצטמצמו- הרבה בעזרת הגמישות של כל אחד מבני הזוג לשנות את התפיסה- מזה ביחד? מהי זוגיות? מהי שותפות? איך שומרים על אידיבידואל? חשוב לזכור ששניכם למעשה, כל אחד, אדם בפני עצמו. אתם יחד כמקשה אחת זוגית אך הזוגיות מורכבת משני אנשים עם צרכים, רצונות והגדרות שונות למהי זוגיות, חברות, שיחות, בילויים.. וכו'.

צריך לזכור שבן זוגך גם הוא לפני תקופה מרגשת, רוויית שינויים - כמו החתונה. הוא לומד ובוודאי יש לו את המטלות והמחויבויות שלו (ולכן אני מתכוונת שהוא לצד "חבר של" או "ארוס של" - הוא גם אינדיבידואל עם צרכים ועניינים משלו). אולי עבורו, אחרי שבוע קשה, לנוח פירושו סרטים במחשב או סתם להישאר בבית ואין לו צורך לצאת. יש לו צורך לצבור אנרגיות.

לגבי הפערים האחרים שציינת, מדובר בעניין של מינון. הרבה גברים לא חשים צורך לדבר ולשוחח כפי שאנחנו הנשים צריכות. עבורנו מדבור באויר לנשימה והוכחה שהקשר עובד טוב, אך לא כולם חשים כך בצד השני. לפעמים עבור הגבר מספיקה שיחה קצרה, וההרגשה של ה"ביחד" לא חייבת לכלול דווקא שיחה או בילוי. לפעמים מספיקה לו הרגשה. החשוב הוא שהוא כן יוזם שתצאו, שתהנו יחד- ולא מאוד משנה אם מדובר בבילוי של "יום" או לילה. עבורך זה משנה, אך לא בטוח שעבורו.

הייתי ממליצה לשים לב לתזמון של הדברים, בעיקר לאור כך שהוא לומד ונשמע שהוא לומד קשה, וכמובן לפני תקופה לא פשוטה לשניכם של מיסוד הקשר. החשוב הוא לדבר איתו על מה שאת מרגישה, לא בטענות ו"צריך ככה וצריך יותר", אלא לבדוק איתו מה אפשר לעשות כדי שגם את תחושי טוב בקשר, כפי שהיית רוצה. כדאי לראות מה כל צד יכול לעשות עבור האחר. אם הוא יחוש שאת מבינה את הצורך שלו במנוחה, אולי גם ירצה לבוא לקראתך ולפתח למשל יותר שיחות איתך.

שיהיה במזל טוב,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו