מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- הפרעה דו קוטבית...במרינה01/12/2015
שלום רב,
מזה כמה חודשים אני יוצאת עם בחור מקסים.
אני חשה הרבה פעמים שהוא מאוד עצור איתי.
לפני כחודש הוא סיפר לי שהוא מטופל באופן יומיומי עם כדורים "שמאזנים" אותו בגלל שהוא סובל מדו קוטביות שמבטאת במצבי רוח קיצוניים לכאן או לכאן וזה משהו שמתבטא אצלו בצורה קלה - לדבריו.
הוא אמר שהוא גם נפגש עם מטפל פעם בשבוע.
למען האמת שמחתי שהוא חלק איתי את המידע הזה, אך גם בגלל חוסר ידע בעניין לא ידעתי לאן לקחת את המידע הזה.
שאלותיי הן:
האם עליי לחשוש מהתנהגויות בלתי רצויות שלו?
האם ישנו גבול מסוים שעליי לשים לב להתנהגותו?
האם עליי לקחת עוד דבר בחשבון?
באם אראה זוגיות זו כפוטנציאל לנישואין ויצירת דור המשך- האם זה גנטי?
מקווה שיהיו תשובות לשאלותיי
תודה טל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרעה דו-קטבית
טלי צרקינסקי15/12/2015טל שלום, אני מתנצלת על העיכוב בתשובה. שאלתך ״נבלעה״ בטעות בפורום.
הפרעה דו קוטבית היא מה שמוכנה ״ מאניה דיפרסיה״.
מחלה זו באה לידי ביטוי בתנודתית במצב הרוח אשר יכול לנוע בין דיכאון לבין התקפי מאניה אשר בהם יש התרוממות רוח, מחשבות שווא של גדלות, כוחות, מחשבות גרנדיוזיות, דיבור מהיר יותר, התעוררות יותר מוקדמת ואנרגיה רבה יותר.
עם טיפול תרופתי טוב יש אנשים שיכולים להיות מאוזנים עם המחלה וכן למלא תפקידים חשובים בחברה ובעולם התעסוקה.
חשוב להיות בביקורת קבועה אצל פסיכיאטר ואם יש לו הרגשה שהוא מתחיל לגלוש למקום מאני לקבל טיפול וללכת לרופא וכן מצב דיכאוני. כן מומלץ לקבל פסיכותרפיה (טיפול פסיכולוגי).
יש אנשים שמתמודדים עם המחלה שהם יותר נוטים להתקפים מאניים ויש שיותר להתקפים דיפרסיבים - דיכאון.
הייתי ממליצה אם את שוקלת את בן זוגך לקשר רציני ללכת ביחד לפסיכיאטר המטפל בו לקבל את כל המידע, זוהי אכן התמודדות ומידע זה כוח.
מבחינת גנטיקה, אין אפשרות לבדוק מחלות נפשיות בבדיקות גנטיות אולם יש אלמנט תורשתי בהפרעה דו-קוטבית. כלומר, קיום של אדם עם המחלה, מעלה סטטיסטית את הסיכוי של אדם אחר במשפחה לחלות. אין זה אומר בהכרח שמשהו תורשתי יעבור בתורשה.....
בהחלט חשוב שהוא שיתף אותך בכך, אני חושבת שזה נכון כלפייך והן כלפיו, שחשוב עבורו לא לחיות בסוד ובחשש וחשוב עבורך לקבל את המידע לגבי ההתמודדות שלו.
מאחלת לך הרבה הצלחה וטוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)