מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- אשתי מנהלת רומן וירטואליאובד עצות02/12/2015
שלום, אני זקוק לעצה או לפחות למקום לשפוך בו את הלב
אני נשוי כבר שש שנים (בזוגיות שמונה), עם ילד ועוד אחד בדרך. כבר מספר שנים שהתשוקה המינית של אשתי כלפי נמצאת על אש נמוכה מאוד (יחד עם גילויי האהבה והחום). היא טענה שהיא פשוט "איבדה את המוג'ו שלה".
לפני כשלוש שנים גיליתי במקרה שהיא מפנטזת ללא הפסקה על האקס שלה, ברמה של להציץ לו בעמוד הפייסבוק מדי יום ולחלום עליו בלילות (הוא חי בחו"ל והם לא בקשר עוד מלפני שהיא הכירה אותי). התעמתתי איתה על זה ואחרי מספר שיחות כנות בנושא, הגעתי למסקנה שזה "צל" שאני אצטרך לחיות איתו כל חיי. היא אפילו הצליחה לשכנע אותי שנהיה בזוגיות פתוחה, לטענתה כדי שאני אמצא מישהי שתספק אותי מינית, אבל לדעתי זה היה בשבילה. אני לא שואף לזוגיות פתוחה או למישהי אחרת, אז לא "ניצלתי את ההזדמנות".
בשבועות האחרונים גיליתי, ללא ידיעתה (אחרי הצצה חד פעמית בטוויטר שלה שהפכה לצערי לנוהל קבוע אצלי מאז) שאחרי שהיא הוציאה מהסיסטם שלה את האקס, היא עברה לניהול רומנים וירטואלים עם גברים. זה התחיל בפלירטוטים, עבר לשיחות אינטימיות, מחשבות על מפגשים, היא קנתה ויברטור ואתמול לראשונה היא עשתה עם אחד מהם סייבר סקס. אני מניח שהשלב הבא יהיה מפגש (שיש מצב שיתעכב כי היא בהריון מתקדם).
היא כמובן לא יודעת שאני יודע הכל ומסתירה את זה ממני (למרות ה"זוגיות הפתוחה" וכששאלתי אותה אם היא מנהלת רומן וירטואלי היא הכחישה). אני מאוד מתקשה נפשית להתמודד עם זה. במוח שלי אני מבין מה היא מחפשת ומה היא מוצאת שם (ואני גם מרגיש שזה עוזר לה ביחס אלי ואני מקבל ממנה יותר ממה שאני מקבל בדר"כ - גם סקס וגם סתם אהבה) אבל נפשית זה גומר אותי. אני לא יכול להתעמת איתה על זה (גם כי הבטחתי לה שלא אסתכל לה בטוויטר, גם כי למעשה הרשתי לה לנהל זוגיות פתוחה וגם כי אני חושש מתוצאות העימות הזה), אבל אני גמור נפשית - על סף התקף חרדה תמידי וממש אובד עצות...
אשמח לעצה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא להישאר במצב כזה
טלי צרקינסקי02/12/2015אובד עצות שלום,
אתה מתאר מצב של התפשרות גדולה בתוך קשר אשר גורמת לך לסבל.
בזוגיות אתה לא צריך לחוות מקום כזה.
מה שאתה מתאר הוא שאשתך מכוונת את מה שהיא רוצה עפ"י רצונותיה, לרבות הפנטזיות והיישומים שלה (=פנטזיות הן בסדר והן חלק מהמרחב האנושי של בניי אדם). אך התנהגותה פוגעת בך וגרמה לך להסכים שהיא תנהל זוגיות פתוחה מבלי שאתה כלל מעוניין בכך, משהו אשר משקף משהו יותר עמוק על הזוגיות שלכם לדעתי. האם אתה ומה שאתה מרגיש חשובים לה?
מהו המקום שאתה חושש לעמת אותה עם כך, אתה חושש לדבר אתה, לומר לה בכלל מה אתה מרגיש.
נשאלת השאלה איפה הזוגיות כאן? איפה ההדדיות?
המלצתי תהיה לפנות לטיפול זוגי אצל מטפל/ת זוגי/ת שהיא/הוא מטפל/ת מיני/ת.
במידה ולא תסכים אני ממליצה לך לפנות לטיפול פרטני בשבילך.
לא הייתי ממליצה לך להמשיך במצב הקיים עם רגשות אלו ואתם עומדים בפני הרחבת משפחה.
מאחלת לך הרבה הצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)