איך לפתור בעיה כל כך מורכבת?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• איך לפתור בעיה כל כך מורכבת?
    יוגב
    09/05/2008

שלום רב
    שמי יוגב ואני בן 30.אני נמצא במערכת יחסים עם בחורה מקסימה בת 24.אנחנו כבר ביחד שנתיים וחצי,שהיו נטולות מבעיות ואמורים לעבור לגור ביחד בעוד שבועיים.

בחודשיים האחרונים היא התחילה להתלבש בצורה מאוד פרובוקטיבית וחושפנית.אמרתי לה שהיא יכולה להתלבש ככה לחדר המיטות שלנו אבל בטח לא להצטלם כך לאתרים(היא עוסקת בצילום) או לצאת ככה מהבית ומאז אנו רבים על הנושא כל פעם שאנו נפגשים.היא מעבירה לי הרצאה על זה שעירום ואירוטיקה זה גם סוג של אומנות ודרך להבעה עצמית וכמה שהחופש שלה חשוב לה ואני אומר לה שאני מבין שזו אומנות אבל אני לא מוכן לקבל את זה שהיא תדגמן עם בגדים כל כך חושפניים(אני לא מתכוון לבגדי ים או חצאיות מיני...) תצטלם בעירום מלא או חלקי או שמישהו אחר יגע בה(בצורה מינית) או ינשק אותה(אפילו לא בכאילו) בשביל תמונה.זה משהו שאני לא מסוגל להשלים איתו ופוגע בי מאוד.

היא לעומת זאת טוענת שאני פוגע בחופש שלה והיא מרגישה שאני נהייתי מפקח שהיא חייבת לו דין וחשבון,דבר שפוגע בי עוד יותר כי אני רואה את עצמי
    כבן זוג מאוד פתוח ומאוד מפרגן ולא שוטר שמחזיק אותה ברצועה בבית.היא מאוד עצמאית (דבר שבעיני טבעי) והיא עושה דברים יותר בלעדיי מאשר איתי(יוצאת לפאבים עם חברות,מועדונים,נפגשת עם חברים, נפגשת עם אנשים שהיא הכירה באינטרנט...).
    למרות שהייתי רוצה להיות יותר שותף בחלק מהחיים הפרטיים שלה כי יש לה כל כך הרבה מהם אני לא דוחף ומחכה שזה יקרה בטבעיות כי אני יודע שזה מאוד קשה לה ושהיא מאוד "קנאית" לשטח הזה בחיים שלה.

בשיחה האחרונה שלנו היא קצת נשברה ואמרה כמה דברים שמאוד הדאיגו אותי ויותר הבהירו לי את המקור למריבה: היא אמרה שאני לא גורם לה להרגיש מספיק סקסית ושהיא לא מרגישה מספיק
    אישה.כששאלתי אותה איך היא רואה נשיות היא אמרה שהיא לא יודעת...

אני רואה את עצמי כבן זוג מאוד מחזר דואג ואוהב ועושה המון.החל ממסרונים קטנים בפלאפון באמצע היום וארוחות ערב שמוגשות לה כשהיא מגיעה עד למסאז ברגליים כל יום לפני השינה(אם זה לא גורם לבחורה להרגיש נחשקת מה כן?)
    וברוב המקרים שם את רצונותיה לפני שלי.אני באמת מאוד מפנק ומחזר וגם במיטה הכל היה מדהים לפני המריבות.

יחד עם זאת אני מרגיש שאינני יכול להתפשר על הנושא.מעבר לכך אני יותר קושר את המריבה עם בעיות שלה בנוגע לדימוי עצמי נמוך,רגישות נמוכה כלפיי וכלפי אחרים ,החופש המוגזם שלה שנראה לי כמו פינוק יתר(היא בת יחידה) שאני דווקא מטפח אבל יש גבול
    וחוסר יכולת שלה להתפשר.

בכל מריבה היא טוענת שזה לא נראה לה ושהיא בסדר גמור. לטענתה אני צריך להפסיק להיות כזה עקשן ולקבל את הדעות שלה...

מה אנחנו אמורים לעשות? ומה אני אמור לעשות?
    בתודה מראש
    יוגב.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בעיה מורכבת

יהודית ברגמן
    12/05/2008

יוגב, חברה שלך פורצת גבולות כדי לקבל בחוץ חיזוקים ומחמאות על המראה הסקסי והנשי המושך שלה וכנראה שממך היא לא מקבלת את אותן תגובות ואישורים. היא זקוקה להרבה חיזוקים וחיזורים כדי לחוש אשה נשיית מושכת ונחשקת וכנראה שמסאז לכפות רגליים והכנת ארוחות לא עונים על הצורך הנשיי הזה. זה משהו שצריך לבוא ממך ואם בכל זאת אינך חש מהו הדבר - כנראה שהבעיה אכן מורכבת. דברו גלוי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא באותו שלב בחיים

דורית כהן
    13/05/2008

יוגב יקר, מעבר למה שיהודית כתבה לך, יש לי הרגשה שהחברות שלכם עוד עתידה לאמלל את שניכם, סליחה על הבוטות שלי. חברתך עוברת תהליך של התחברות למיניות המתפרצת שלה, וכנראה רוצה התייחסות אינטנסיבית לנשיות ולמיניות שלה, אחרת היא לא היתה מתעקשת על הלבוש החושפני שאתה מתאר. נקודה נוספת היא הצורך שלה בעולם משלה שלך אין חלק בו. אם לא תעבדו ביניכם על הנושאים האלו בשיחה טובה, פתוחה, אני צופה שהיא תמשיך להיאבק מולך על החופש שלה לצאת לבילויים בלעדיך, ואילו אתה תתפתל מרוב דאגה וקנאה. הכיוון שלכם הוא לא טוב. או שתצליחו לפרק את המוקשים, או שלא כדאי להמשיך, כי אני לא רואה אותה מתחייבת למערכת יחסים בלעדית איתך בשלב הזה של החיים שלה. יתכן שעבורה זה מוקדם מדי והיא רוצה עוד "לקרוע את העיר" - לבלות, להיות מחוזרת, להרגיש שרוצים אותה. אני חושבת שאתם לא באותו שלב בחיים ולא באותו כיוון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אשמח אם תוכלי להבהיר

יוגב
    14/05/2008

אני נותן הרבה מחמאות על המראה שלה ובאמת נותן הרבה חיזוקים חיוביים.אני מבין את הצורך שלה להרגיש מחוזרת ועושה לא מעט כדי להראות לה את זה(דבר שאולי לא הובהר מספיק) וכמו כן לא שולל גם שתצא,תבלה ותמשוך תגובות כאלה, שבעיני קצת שונות מאלה שמקבלים בקשר.
    גם אני מרגיש מאוד מוחמא כאשר מישהי ניגשת אליי ומתחילה איתי כאשר אני יוצא עם חברים ולא רואה דבר פסול מלהנות מזה.
    ארוחה רומנטית לאור נרות בעיני זה חיזור,כמו כן גם פרחים,פתקים,הודעות והרבה דברים אחרים שאני עושה ובעינייך נראה שלא...אולי אנחנו לא מדברים על אותו סוג של חיזור ולכן אשמח לקבל תשובה קצת יותר מפורטת וקצת הכוונה אולי אני באמת מפספס משהו.
    בתודה מראש
    יוגב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בנוסף לדורית

יוגב
    14/05/2008

"חברתך עוברת תהליך של התחברות למיניות המתפרצת שלה, וכנראה רוצה התייחסות אינטנסיבית לנשיות ולמיניות שלה"
    אני מאמין שיש דרך פשוטה יותר לומר זאת...פשוט אין לי מושג מה זה אומר...

אני מבין שהיא רוצה להרגיש יותר "אישה" אך האם זו הדרך המקובלת?(מעבר לכך שבעצמה אמרה שאין לה מושג מה אישה זה בשבילה)...ולמה כל כך באינטנסיביות?...והאם זה משהו שאני יכול לעשות כדי להעניק לה זאת במערכת יחסים?...כמו שכתבתי לפני כן: התגובות והחיזוקים שהיא מקבלת מבחוץ הם בעלי אופי שונה בעיני(לפחות כך אני מרגיש כאשר אני מקבל חיזוקים דומים).
    כמו כן לגבי העולם משלה בו אין לי חלק...גם לי יש חלק כזה אם כי יותר קטן ולכן חשבתי שזהו דבר טבעי ובא בגדלים שונים.
    אין לי בעיה אם זה "שתקרע את העיר ותהיה מחוזרת ותבלה"וזה לא גורם לי לקנא או לדאוג...כל עוד זה עד הגבול הנכון ולא בצורה שעוברת את הטעם הטוב ופוגעת בזוגיות שלנו(אני לא חושב שאישה צריכה להיות חשפנית ולהעלות תמונות פרובוקטיביות שלה למקומות בשביל להרגיש נחשקת).

כמו כן ההבדלים בין ה"גודל" של החופש גוררים חיכוכים אך חשבתי שדברים ישתנו אם כי זה ייקח זמן מאחר ובתחילת הקשר היא היתה הרבה יותר "סגורה וקנאית לחלק זה בחיים שלה"(תקני אותי אם אני טועה).
    כמו כן אני בהחלט מרגיש שהיא נמצאת איתי במערכת יחסים בלעדית(לפחות איך שאני מגדיר אותה)...
    אשמח גם אם תבהירי את מסקנתך שאנחנו לא באותו שלב וכיוון בחיים.
    בתודה מראש
    יוגב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מילים וחיזורים

דורית כהן
    14/05/2008

היי יוגב, ראשית, מאוד יתכן שאני טועה, ושהלכתי רחוק מדי במסקנות שלי. יחד עם זאת מכיוון שאתה נשמעת לי מודאג מן השינוי שהחל לעבור עליה, ומשום שעצם השינוי והכיוון שלו - יותר מיניות פרובוקטיבית (זה יותר ברור מ"מתפרצת"?) - מעידים שהיא מחפשת בחוץ משהו בנוסף על מה שהיא מקבלת ממך, ואני מרגישה שאתה מודאג מכך ויחד עם זאת - אם תביע את דאגתך יותר מדי זה עלול לתסכל אותה בגלל שהיא רוצה תחושת חופש, ושלא תשים לה גבולות.
    לגבי חיזור - מה שאתה מתאר הוא בהחלט חיזורים לתפארת, הלוואי על כל אחת!!! אולי היא לא יודעת להגדיר במדוייק מה חסר לה. אולי חסרים לה דיבורים, שימוש במילים נאמרות כמו בא לי עלייך עכשו, או את סקסית במיוחד היום, או אני מת על הרגליים שלך וכו...
    מקווה שהבהרתי את עצמי. אבל, הערה חשובה. אם אתה מרגיש שהדאגה שלך הולכת וגוברת עם הזמן במקום להירגע - זה לא סימן טוב. לא כל מערכות היחסים בגיל בו היא בעיקר נמצאת נועדו להתמסד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו