זוגיות מלחיצה

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• זוגיות מלחיצה
    שושו
    23/12/2015

היי
    אני התחלתי לצאת עם מישהו ומההתחלה הוא יותר בעניין ממני, הוא היוזם העיקרי והכול התקדם בזכותו עד שהגעתי למצב שאני לא יודע מה אני רוצה והתחלתי להרגיש לחץ גדול, לבסוף ביקשתי ממנו שירפה ליום אחד אבל זה לא ממש הלך והוא תיקשר איתי באותו היום.
    דיברנו על זה שוב והוא אמר שעכשיו הוא מבין טוב יותר מה התכוונתי ושהוא ירפה באמת.
    חשוב לי לאמר שאני מחבב אותו מאוד ומלבד הלחץ שאני מרגיש(יש לציין שזו הזוגיות הראשונה שלי אי פעם)אני מעוניין מאוד להמשיך לצאת.
    מה עושים?מישהו מכיר את ההרגשה??

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    זוגיות מלחיצה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מספר דברים

טלי צרקינסקי
    23/12/2015

שושו שלום,

ראשית, חשוב לבחון האם זה לחץ מפני זוגיות - התקדמות הקשר וכו'..

האם אתה מרגיש שהוא לוחץ מידי, לא מתאים לקצב שאתה היית רוצה שיהיה, שהיית רוצה שיהיה קצב יותר הדרגתי בקשר.

לא ציינת כמה זמן אתם ביחד ובני כמה אתם, אך מאד חשוב שאתה יכול לדבר אתו על הדברים האילו.

הייתי בהחלט מציעה במצב כזה מספר דברים:

ראשית להיות כן, לומר לו שטוב/נעים לך וכיף לך אתו, את המקומות החיוביים אך אתה זקוק ליותר הדרגתיות וגם לזמן לעצמך.

שנית, להיות במעין "שיח עם עצמך", מה קורה לך בקשר, מה מלחיץ אותך, מה עושה לך טוב, איפה חסר לך מרחב, מה מעורר חשש חרדה ועוד.. להיות מועד לכל מה שאתה מרגיש - אילו דברים שיעזרו לך לארגן את החוויה שלך

אין לי ספק שיש הרבה אנשים שמרגישים את מה שאתה מרגיש.
    לעתים קצב של אנשים שונה ועוד.. חשוב להיות מודעים וחשוב לדבר על זה בקשר, תוך דיבור על הטוב שיש בו. כל קשר הוא "גם וגם" (לא שחור-לבן)

מאחלת לך הרבה הצלחה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה!

שושו
    23/12/2015

תודה על התגובה, בהחלט מעריך את זה.
    אני בן 27 והוא בן 33, זו הזוגיות הראשונה שלי, הוא כבר התנסה בזוגיות ארוכת טווח בעבר.
    אני מרגיש שהוא רץ, כבר מאוהב בי לדעתי.
    לי זה נורא מוקדם ונורא מהר למרות שטוב לי איתו והוא מקסים.
    דיברנו על הדברים אבל הוא נורא רגיש ועם כל התדמית המצ'ואיסטית שלו הוא חסר בטחון וכל הזמן צריך את האישור שלי, יש לו גם נטייה חזקה לאימפולסיביות ואני הרגיש שאני מאוד מאזן אותו אבל מצד שני זה קשה לי וגם גורם לי לאבד עניין כי הוא כל כך ברור מאליו, הוא לא נותן לי להתגעגע אליו.
    ממש מבאס...
    מה עוד אוכל לעשות?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שכחתי לציין

שושו
    23/12/2015

שאנחנו יוצאים סה"כ שלושה שבועות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך תגובה

טלי צרקינסקי
    24/12/2015

שושו שלום,

לעתים מישהו שרוצה להבליט משהו חזק דוגמה שנתת "מאצ'ואיזם" יכול לכסות על חוסר ביטחון עצמי במקומות מסוימים, יתכן גם בהקשר של גבריות וזוגיות.

אתה מציין שהוא מאוהב בך, התאהבות היא חלק בתחילת קשר שלא נמשכת בדר"כ זמן רב והופכת עם הזמן לאהבה בוגרת. אהבה בוגרת היא כזו שמכילה בתוכה את מכלול תכונות בן הזוג, כולל חוסר השלמות שלו ושלנו, כי איש מאיתנו לא משולם.

חשוב שאתה תהיה מודע למה שיש לך להציע בקשר ובזוגיות, גם אם זו מערכת ראשונה שלך. מה חשוב לך שיהיה בקשר, מה מסקרן אותך, מה היית רוצה לקבל.

פרגון הדדי הוא דבר טוב שיהיה קיים בקשר.

אתם יוצאים שלושה שבועות, זה מעט זמן ולדעתי מומלץ לתת לקשר להתגבש ולראות היכן הוא מוביל. טוב שאתם מדברים על הדברים.

פעמים רבות בני זוג מאזנים אחד את השני בתכונות אופי שונות.

אם קשה עם משהו חשוב לומר זאת בצורה המזמינה תקשורת הדדית ומקבלת ולא מאשימה (=מה שלא מזמין הקשבה..)

ואתה יכול לשתף אותו שאתה רוצה להתגעגע גם וכאן אנו קצת נכנסים למקום של נפרדות - שהיא גם הביחד של שניכם וגם העולם של כל אחד כיחיד..

יתכן שבתחילת קשר זה יותר אינטנסיבי. ציינת שטוב לך אתו והוא מקסים, אלו דברים מאד חשובים.

המלצתי תהיה לבחון עוד את הקשר, לתת לו זמן להתפתח ולהיות בתקשורת חיובית והדדית.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו