עצות להמשך

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• עצות להמשך
    ענת
    25/12/2015

שלום, אשמח לעצה.
    אני בת 24, כבר שלוש שנים במערכת יחסים אוהבת, מאושרת ואני חושבת לפחות שהיא בריאה ומתנהלת נכון. זה הבחור שאיתו אני רוצה להתחתן, אבל בזמן האחרון עולות לי המון ספקות ואני לא יודעת מה לעשות.
    שנינו סטודנטים, גרים ביחד כבר שנתיים ודיי מאושרים. כמובן שיש מריבות לפעמים אבל פותרים אותן.. לצערי גיליתי לפני כמה ימים שאני בהריון, משהו שהפתיע אותי מאוד כי אנחנו תמיד אחראים לגבי אמצעי מניעה.. אך בכל זאת קרה הדבר.
    כיוון ששנינו סטודנטים ובלי אמצעים להחזיק ילד ברור לשנינו שהפלה זה מה שנעשה, למרות הקושי הנפשי האדיר שלי והעצבות מהמחשבה על זה.
    לצערי החבר שלי הוכיח לי שדווקא ברגעים כאלו הוא לא מסוגל לתמוך. הוא נכנס לפניקה, וצועק עלי שאני אעשה את זה מיד , ומאשים אותי שבגללי זה קרה. אין צורך להסביר שאני מרגישה נוראי, ושהאמון שלי בו הלך. אני מנסה להסביר לו שאני צריכה שיתמוך בי עכשיו ולא ילחיץ אותי אך זה לא עוזר.
    עקב כך החלטתי לצאת מהבית לכמה ימים להתגורר אצל חברות, ואת ההפלה עצמה אעבור לבד בבית החולים כי אין לי רצון להיות לצידו עכשיו.
    אני בטוחה שאחרי שזה יעבור הוא ירגע, יתנצל, וירצה שנמשיך הלאה. הבעיה היא שאני לא בטוחה שאני מסוגלת..

לראות אותו מתנהג ככה שבר אותי מאוד. זה שינה איך שאני מסתכלת עליו, שינה את הרגש שלי אליו. אני פשוט לא מסוגלת לחשוב שהוא יגע בי שוב או יחבק אותי, אני מרגישה שאני צריכה ממנו מרחק.
    בנוסף לכל זה, הוא הבהיר לי חד וחלק שאם אני כן ארצה לשמור את העובר - הוא יעזוב ואני לא אראה אותו..

אני אוהבת אותו מאוד. בכל הלב שלי. אבל אני חושבת שהוא לא בסדר, במיוחד בימים אלו שאני זקוקה לתמיכה.

האם אני צודקת? או שזה הורמונים ואני מוציאה דברים מפורפורציה? האם ניתן לשקם אמון אחרי אמירות ושיחות כאלה?

אשמח לכל תשובה.
    תודה רבה ושבת שלום

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    עצות להמשך

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תשובה לגבי המקרה שלכם

טלי צרקינסקי
    26/12/2015

ענת שלום,

התגובה שלך לא נשמעת לי לא פורפורציונלית. אני אף יכולה לשקף אותה דרך מה שאת מעלה בפורום. את לא שמה עליו "איקס", את כן שואלת האם יש מקום לאחות את מה שקרה כאן.. שזה מקום פותח.

ראשית כל, זוהי תקופה לא פשוטה ואני מאד ממליצה לך לקבל תמיכה מלאה מחברות וממי שאת יכולה לשתף שיהיה אתך במה שאת מחליטה.

ממה שנשמע נראה לי שחבר שלך נכנס לאיזוהי תגובה חרדתית - פניקה - כעס גדול - אי שליטה ופחד (מעין משהו שמשלב הרבה רגשות יתכן גם וסביר שחוסר אונים) כשגילה את נושא ההיריון ורצה מיד למצוא לזה פתרון. את בתגובה הלכת לדרכך כי הייתה לך תגובה לא פשוטה כיוון שהרגשת שהוא לא מכיל אותך.

מכיוון שאת מציינת שיש ביניכם קשר מאד טוב ואתם מסתדרים, מתגוררים יחד וטוב לכם, נשמע לי ששווה לבדוק את מה שקרה כאן, כי יש כאן חלקים ששווה לשאול לגבי העתיד שלכם.

חשוב לבדוק מה קורה איתו במצבים של לחץ כי החיים מזמנים לנו גם אותם.. איך הוא יוכל להתמודד? כי חשוב שהוא יהיה אתך אם אתם ממשיכים יחד, גם במקומות האילו.

הייתי ממליצה בחום ללכת שניכם לאיש מקצוע בתחום הטיפול הזוגי. תדברו שניכם על הדברים, שהיה מצב משברי לא פשוט, שאין זה אומר שלא ניתן לדבר עליו או לפתור אותו אם שניכם מעוניינים ומול איש מקצוע אפשר לעשות זאת בצורה המיטיבה ביותר ובמקום בטוח. הזדמנות שכזאת תאפר לכם גם בחון מה קרה וגם לבחון דברים שקשורים לקשר,לעתיד, לרצונות לגבי ההמשך, האמון והאינטימיות בקשר, מה קורה ואיך מתמודדים במצבי דחק? (כמו הדוגמה שנתת) המשאלות של כל אחד מכם, הדינמיקות ועוד.

אני מאחלת לך הרבה הצלחה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו