בעלי צועק עלי כל הזמן,

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• בעלי צועק עלי כל הזמן,
    אנפונת
    08/01/2016

אנחנו גמלאים, בעלי היה בעל משרה בכירה, מאז פרש חיינו טובים
    מאוד אך מכיוון שהיה בתפקיד ניהולי הוא כנראה חושב לנהל אותי,
    על כל דבר הוא צורח וצועק, כלומר תרבות הדיבור שלו הפכה
    למעקנית, לי נמאסו החיים , אמרתי לו את זה, הוא הבטיח להשתדל
    אך ההשתדלות לא מצליחה לו ואני מרגישה כמו סוס מוכה.

מה עושים?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בעלי צועק עלי כל הזמן,

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מעלה כאן מספר דברים

טלי צרקינסקי
    09/01/2016

אנונימית שלום,

יציאה לגמלאות היא שינוי מאד משמעותי בחיים של אדם.

מאדם עובד,, אשר תרם, חווה את עצמו כפרודוקטיבי (תורם, עושה, משמעותי ועוד) הוא לפתע מוצא את עצמו בתוקפת חיים אחרת.

בנוסף על זה זוהי תקופה שפעמים רבות יש את "הקן המתרוקן", כאשר הילדים יוצאים מהבית וכל אחד פונה לעיסוקיו ולעצמאות, מה שמאד מפגיש את הזוג, שהיה עסוק כל השנים בגידול ילדים/תעסוקה ועוד.. ביחד.

אני מדגישה כאן שבעלך היה בתפקידים ניהוליים, מה נשמע שהיו משמעותיים עבורו.

עד כאן תיארתי את הדינמיקה של מה שמחולל שינוי כזה, אצלו, בוודאי משפיע עליך, על הזוגיות ועוד.

חשוב להגיע להידברות בונה ביניכם אשר תכלול גם את התהליך שעובר עליו מאז שסיים לעבוד, גם התהליך שפתאום שניכם בבית, זה מביא למפגש מאד אינטנסיבי במקום הזוגי.

האם יש איזה מקום לדבר על נפרדות של עצמי בתוך הזוגיות ולצד זה גם לצאת ולעשות דברים שאתם אוהבים.

מהי אותה נפרדות? היא היכולת לפתח כל אחד תחביבים, מפגש עם חברים ועוד.. ולהביא את החוויות אל תוך הזוגיות.

וכן ליצור לכם חוויות חדשות.

לסיכום:

תקופה כזאת משנה את האיזון בבית והיא לא פשוטה. יש אפשרות להיעזר בשיחות עם איש מקצוע על מנת לקבל כלים איך לשפר את התקשורת וליצור לכם מקום טוב היום.
    אני מאמינה שהכעסים שבעך מפנה אליך שאת האדם הכי קרוב אליו, קשורים לתחומים שונים וחלקם השלכתים (=מעולמו שלו) וחשוב לבחון אותם לעומק.

אני מאמינה שאם היו לכם תקופות טובות בעבר, ניתן לעבור את המשבר הזה ולהחזיר חלקים רבים ממה שחיבר אתכם בעבר ושמחבר אתכם גם היום..

מה שנקרא כמו שיש ב- GPS "חשב מסלול מחדש" וזה חשוב לעשות בחיים לפעמים.

הדימוי של סוס מוכה הוא מאד קשה.. חשוב שתבדקו את הדברים ותקבלו עזרה מקצועית.

מאחלת לכם הרבה הצלחה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה לתגובתך הממצה והענינית.

tbpub,
    09/01/2016

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו