מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- טיפול לזוגיותהדר10/01/2016
היי,
אני מתקשה ביצירת זוגיות, יש לי טראומות ולב שבור, מה שכן עברתי מגוון של טיפולים במשך 20 שנים ואף אחד מהם לא עזר לי לצאת ממצב הבדידות, מערכות היחסים שהיו לי נוצרו בין לבין טיפולים ודווקא לא כשהייתי בטיפול, הייתי צריכה לעבור טיפול רק כדי להתגבר וזה גם לא עזר, אני כבר לא בטוחה שיכולים לעזור לי או שמישהו יכול, וגם נמאס לי ממש לנבור בעבר ולחפש גורמים כי אני יודעת את כל הסיבות ומודעות אליהן. השאלה שלי האם יש איזשהו שלב שצריך פשוט לעשות וליישם ולהיות הכי פרקטי כמו לצאת לדייטים ולקבל את זה שזה האופי שלי, אופי עם משקעים , ולהתאמץ, לעשות רק לעשות תכלס כשיש לך כבר את כל התשובות ואתה יודע מה מפריעויש לך אלפי כלים להתמודד, בתכלס אני לא במצב כלכלי לקחת טיפול ואין ספק שזה שיקול שגם משפיע עליי מאוד, אני כבר ממש חסרת אמונה גם ולא רואה למה עליי לשלם כל כך הרבה כסף למשהו שבעבר לא עזר לי. אולי צריך למצוא שיטה שהיא לא שיטה רגילה של נבירה בעבר? אבל מצד שני לא שטחית או יותר מידי רוחנית או אימונית , האם יש שיטה כזאת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מספר דברים
עדי בדיחי10/01/2016שלום הדר,
מצד אחד את מתארת תסכול ועצב רב מהמצב, וזה לגיטימי. מצד שני את שואלת אם יש טיפול ומה יכול לעזור- וזה מצוין לדעת שאת רוצה.
אני לא יודעת האם היו לך קשרים בעברך, וכמה זמן הם נמשכו. את מתארת שהיית בטיפולים 20 שנה וכולם לא הצליחו. עם זאת אני בטוחה שיצאת עם איזשהו ערך מוסף מהם, אחרת לא היית ממשיכה.
אגיד משהו כללי- כולנו לא מכירים את "עצמנו" מספיק טוב. כלומר כל פעם נגלה משהו חדש על עצמנו, מתוך התמודדויות עם החיים, עם משברים וגם עם בדידות. אנשים שחיים בזוגיות אף הם חווים בדידות (בדידות לא אומר להיות לבד. בדידות זוהי תחושה סובייקטיבית קשה - "אני לבד עם זה"), ולא תמיד זוגיות תפרע את החוב הזה של הבדידות. מעבר לכך, בוודאי שיש אנשים רבים, עם משקעים רבים ועם כוויות קשות מהעבר- שהצליחו למצוא פרטנר לחיים וליצור עימו קשר. פרטנר שגם הוא חווה את שלו אבל יכול להכיל אותם. כפי שאת יכולה להכיל אחר. ולכן, בוודאי שאת יכולה להתחיל לצאת לדייטים ופשוט "לזרום עם זה", את לא חייבת ללכת לטיפול אם את חשה שזה לא מתאים, לא עוזר, אין לך זמן או אין לך כסף לכך.
היום יש המון סוגי טיפול ואני לא מספיק מכירה כדי להמליץ לך על טיפול זה או אחר. אני כן ממליצה להמשיך לנסות ולחפש עוד דרכים להקל עלייך את המצב, ככל שניתן. הרבה פעמים טיפול לא יפתור בעיות, אלא יעזור לנו להתמודד איתן טוב יותר. ובוודאי שיהיה משהו שיוכל לעזור, אם רק תגדירי לעצמך מהי עזרה. האם עזרה היא פיתרון טוטאלי והבאת האושר אלייך? או עזרה היא הקלה, סיוע, וכלים להתמודדות טובה יותר עם מה שיש.
בהצלחה רבה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)