נואשת

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• נואשת
    אני
    14/01/2016

שלום רב, הסיפור שלי ארוך ומורכב ואנסה לצמצם ככל שאפשר.
    אני ובעלי נשואים 5 שנים, יש לנו שני ילדים מדהימים שהכניסו הרבה אושר לחיים, הבעיה היא התקשורת הלקוחה בנינו, אני מרגישה שאין לנו זוגיות.
    מאז ומתמיד היו ויכוחים, גם לפני הילדים, אבל ויכוחים שהצלחנו לפתור איכשהו, המצב הדרדר לגמרי אחרי הלידה השניה, היום שנה החודשיים אחרי אני מרגישה שניסיתי הכל.
    הבעיה העיקרית היא שכאשר הוא מתעצבן הוא לא רואה בעיניים, פוגע בי במילותיו, מילים קשות שהסברתי לו הרבה פעמים שגורמות לצלקות, בבית הוא משתדל לתת יד כשאני מבקשת ושונא שאני אומרת לו מה לעשות (לאחרונה ממש משתדלת שלא להגיד), אבל באופן כללי אני מרגישה שהוא לא רואה אותנו כמשפחה, לא רואה אותנו כזוג, אלא רואה את עצמו, חושב על עצמו ודואג לעצמו, הוא תמיד התלונן שאני לא חמה ולא מפרגנת לו, אבל אני לא מקבלת ממנו שום פירגון, תמיד בחברת אנשים הוא מדבר על עצמו, מה עושה וכמה מצליח וכמה יודע והוא והוא והוא, לפעמים בא לי פשוט להעלם! ניסיתי להסביר לו שאני רוצה זמן איכות איתו במקום שיבוא הביתה וישר יתעסק בדברים שלו, ביקשתי שיתייחסו לילדים, לבית ואז שיעשה מה שרוצה כשהילדים הולכים לישון... אמרתי לו שאני לא מוכנה שידבר אלי בצורה פוגעת, אבל הוא טוען שאני מביאה אותו לכך.
    ביומיום אין תקשורת בנינו, השיחות סביב הילדים, אני לפעמים שואלת בלי חשק איך עבר עליו היום, האינטימיות כמובן כמעט ואיננה, פשוט אין לי חשק, אני נכנסת למיטה בשקט ו לפעמים פשוט לא רוצה שיתעורר וירצה משהו... כותבת את זה ודמעות בעיניים, אני עדיין אוהבת אותו, אבל הדמות שהתאהבתי בה יוצאת ממנו רק פעם בכמה זמן ורוב הזמן פשוט לא רוצה להיות איתו, נמאס לי להעיר לו על דברים שלא שם לב עם הילדים שלעיתים מסוכנים ולא נכונים... נמאס לי להרגיש שהוא רוצה מישהי כמו אמא שתטפל ותדאג לו, אני רוצה בעל, בן זוג וחבר לשיחות נפש ואין לי את זה.
    לגבי גירושים אופציה שחשבתי עליה לא מעט, אבל אני לא רוצה לפרק את המשפחה, כן רוצה לנסות.
    לגבי טיפול זוגי- ניסינו פעמיים אצל מטפלים שונים, לאחר כמה פגישות הוא לא רצה להמשיך, הוא לא מוכן לשלם כסף על זה לטענתו.
    אובדת עצות... אוהבת מאוד את משפחתו, ומבחינת החיים השגנו מה שרצינו, יש לנו הכל ואין לנו כלום.
    כל עצה, חוות דעת תתקבל בברכה.
    תודה למי שקרא

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    נואשת

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אשמח לתת מענה מחר, מתנצלת

עדי בדיחי
    18/01/2016

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• להחזיר תקשורת מיטיבה

עדי בדיחי
    20/01/2016

שלום לך "אני",
    מתנצלת על העיכוב.

נשמע שיש הרבה מאוד בקצת זמן, כלומר חמש שנים של זוגיות, 2 ילדים, ופערים רבים בעיקר, כנראה בגישה שלכם לתקשורת פתוחה ומיטיבה. שניכם, אין לי ספק, רוצים נישואים טובים ושניכם כך נשמע, אוהבים אחד את השניה.

את אומרת שיש מצבים בהם את מבקשת ממנו ומשוחחת איתו לגבי הבעיות ביניכם ומשהו כן זז, אפילו למעט זמן. צריך לחשוב יחד מהן הבעיות (מיפוי) שיש בקשר, כל אחד יכול לכתוב על דף מה הוא רואה בקשר, ומה חסר. בלי האשמה אלא להיצמד לעובדות או לרגשות בגוף ראשון- כלומר "אני מרגישה כך וכך, "קשה לי עם...", וכד'. אפשר לנסח מעין הסכם ששניכם יכולים לעמוד בו (איך מתנהגים, מה כל אחד עושה בבית, איזה עזרה כל אחד צריך מהשני, וכמובן זמן מוגדר אחת לשבוע של א.ערב או פעילות אחרת יחד).

אני מניחה שכפי שלך יש קשיים מולו, לו יש מולך. תמיד יש את הצד השני, וכך זה אמור להיות. לכן חשוב מאוד לשמוע את הצד שלו אך לא באוזניים מתקיפות ושיפוטיות אלא על מנת לסייע לעצמכם- לעזור לעצמכם.

העובדה שהוא הסכים ללכת כמה פעמים ליעוץ, היא חשובה ומלמדת שהוא כן מעוניין בשינוי ויותר טוב מזה- הוא רואה שיש בעיה. עם הבעיה הזאת אפשר ללכת הלאה- להבין איך ביחד ניתן לפתור אותה. צריך לזכור שחובה לקחת "הפסקת אש" ולהתמקד בפיתרון.

האידיאלי יהיה לגשת שוב לטיפול, אך לא לפני שמבררים מה לא עבד בטיפולים הקודמים. למה הוא הרגיש שזה לא זז, והאם אפשר מראש להתכוונן לטיפול אחר. ללכת למטפלים זה אחר זה אבל לא לבצע תהליך, אין לכך משמעות. לכן בשלב זה הייתי דווקא ממליצה לעשות מאמצים גדולים לשוחח, אחרי שהילדים ישנים, שיחה שכל אחד יכין את עצמו אליה ויגיע עם רשימה מסודרת- איפה בדיוק הבעיות. ואיך ניתן להתמודד איתן- מה אפשר לעשות כדי להקל, כל אחד, בעזרת בן הזוג.

לסיכום יש לזכור שהבעיה היא זוגית. היא לא רק שלך, ולא רק שלו. מכאן מתחילים. הסימפטום של מחשבה על גירושים הוא טבעי, בוודאי כשיש תסכול, אך לבטח זה לא ישים כל עוד לא ניסיתם את הכל.. ולהערכתי תמצאו דרך יעילה להתמודד. סימפטום נוסף הוא היחסים האינטימיים- בוודאי שכאשר אין תקשורת טובה ויש ריבים, והעימותים הם רבים, אי אפשר להתקרב גם פיזית. אצל גברים המנגנון הזה שונה, אך אם תצליחי להסביר לו, שמדובר בקשר הדוק- בין התקשורת והאוירה הזוגית שלכם, לבין היחסים האינטימיים- יהיה קל יותר גם להניע את כל התהליך לכיוון של פתרונות ודרכי התמודדות, ולא רק להתמקד בבעיות.

בהצלחה רבה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו