מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בעלי השתנה מאוד ונהייה אחד שדואג רק לעצמומיטל24/01/2016
שלום, אני ובעלי נשואים כמעט 10 שנים עם שלושה ילדים קטנים. תמיד בעלי כיבד אותי, אהב אותי והראה אהבה, והיה קבוע אחת לשבוע הולך למשחק יש לו מנוי ועוד פעם לפעמים נפגש עם חברים. בחצי שנה - 9 חודשים אחרונים אני משייכת זאת לרגע שהוא החל בעבודה חדשה, הוא כל הזמן רוצה רק להיפגש עם חברים שלו לבד, לצאת לבד, ללכת לשחק כדורגל, וכשאני באה אליו בטענות למה הוא לא נמצא אף פעם בבית, כלומר שזוגיות זו עבודה ושאם הוא עדיין אוהב אותי הוא היה צריך לרצות להיות איתי בבית ולבלות איתי אפילו אם זה אומר לבוא ולשבת לראות סתם טלוייזיה יחדיו, הוא לא מבין. הוא פתאום רוצה רק לבלות, שם קצוץ על מה שאני מרגישה, לא מבין בכלל מה לא בסדר לצאת ולהגיע כל יום הביתה אחרי השעה 22:00 שאני כבר במיטה בדרך להירדם, ואף כל הזמן מדבר על כך שהוא רוצה ללמוד פתאום, להתקדם, לעשות שעות נוספות ושאני כביכול עוצרת אותו. האם אני לא בסדר, אני לא מבינה מדוע אני צריכה להרגיש שאני צריכה לגרום לו להיות בבית איתי ולהרגיש מצפון כי הוא לא הולך לחברים שלו כל הזמן. וגם אני קשה לי להיות המון שעות לבד עם שלושת הילדים שלי שכן אני גם מתאמנת ולאחר יום שלם עם הילדים לא מסוגלת פיזית כבר לעשות ספורט אני תשושה.
איך אני מגיעה אליו, איך מסבירים לו שהוא לא בסדר, ושכעת אנו עם שלושה ילדים ושאם הוא רוצה להמשיך בזוגיות הוא צריך להילחם ולעשות מאמץ לשמור עליה ולטפח אותה, האם אני טועה?
מצטערת על האורך..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סימנים
צ24/01/2016ההתנהגות של בעלך יכולה להעיד על בגידה. אני לא אומרת שזה ככה עובדתית אבל זה עלול להיות ככה. את אומרת שהוא התחיל עבודה חדשה ופתאום הוא רוצה לילמוד ולהיתקדם וגם שהוא רוצה לצאת לבד עם חברים. יכול להיות שהוא רוצה לצאת לבד כי זה יתן לומהזדמנות להיות עם מאהבת שהוא פגש בעבודה ואולי היא גם השפיעה עליו לרצות לילמוד/להיתקדם. זה רק כיוון נחשבה שיכול להסביר את התנהגותו שהשתנתה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכמה דברים
עדי בדיחי26/01/2016הי מאיה,
קשה לי לשער מה הסיבה ל"בריחה" שלו מהבית. בוודאי יש כאן משהו שגורם לו לרצות לא להיות בבית. לא הייתי ממהרת להסיק שמדובר דווקא בבגידה.
יתכן והעבודה החדשה מאוד חושבה לו, והוא מאוד רוצה לפתח את עצמו? האם זאת עבודה שהיא מאוד משמעותית עבורו? האם בעבודה שלפניה היה לו קושי להתחבר/ לעבוד/ לפתח קשרים ואולי כאן הוא עושה "תיקון" מסוים? זה אמנם הסבר די פשטני, אבל הוא יכול לפחות לתת לך קצה של מחשבה מה קורה.
יש עומס רב בלעבוד ולגדל 3 ילדים, יש מחויבות לפרנסה ולמשפחה וזה לא כ"כ פשוט. יחד עם זאת משהו עובר עליו וצריך להבין פחות או יותר איך ניתן לגשת אליו. בשיחה רגועה בד"כ אפשר למצוא תקשורת מתאימה, להבין מה קורה. כן כדאי להסביר לו גם מה עובר עלייך ומה את מרגישה. לא ממקום של האשמה. אלא כאשר מוקד השיחה הוא עלייך: איפה הקושי, מה את מרגישה, ואיפה את יכולה לבור לקראתו (נניח 2 ערבים בשבוע כפי שהיה בעבר?), לנסות למצוא דרך משותפת שמתאימה לשניכם. מחד שלא תחושו שאתם עוצרים זה את זה, מאידך כן לפנות זמן לבית ולהבין שגידול הילדים, כשהוא רק עלייך, זה בהחלט מעמסה שקשה מאד לעמוד בה.
אם תראי ששיחות כאלו לא עוזרות, הייתי מציעה לפנות למטפל זוגי (לבד גם אפשרי) ולנסות לקבל שם תמיכה וכלים איך לגייס אותו לתהליך משותף.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)