מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בן זוג שנעלםדנה24/01/2016
שלום,
אני בקשר עם מישהו שקטן ממני בשנה, אני בת 29.
אנחנו ביחד שנה עם כמה פרידות באמצע.
לפני כחודשיים חזרנו שוב לקשר ושוב זה נגמר לפני 4 ימים. ולמה?
יש לו קטעים מוזרים שהוא יכול להיות הבנאדם הכי קרוב אלי, מתקשר בלי סוף ויש רגעים שבהם הוא פתאום נעלם, לא מתקשר ואלו דברים שאינם מובנים לי.
למעשה, תדירות הפגישות שלנו הוא לא היה כזה גדול.
לא היינו נפגשים הרבה לאחרונה היות והוא עובד המון כפולות בעבודתו ואני דיי מבינה את המצב אך מעולם לא באתי בטענות, רק שלאחרונה הוא היה מתקשר המון- כמה פעמים ביום ופתאום יומיים בערך שהוא התחיל להיעלם, לא להתקשר ואף לא עונה כשמתקשרים.
פניתי אליו בהודעה של "אני מבינה שאתה ברוגז". הוא קרא את ההודעה ולא הגיב. התקשרתי והוא אינו ענה. למחרת, פניתי אליו בבוקר ושאלתי מה פשר העניין הזה, האם עשיתי משהו והינך כועס? הוא התחיל לכעוס עליי ואמר שהוא עובד, שמשגעים אותו בעבודה ושאני יודעת את זה כמה שמשגעים אותו, שאני בעצמי שומעת את הכל כשהוא מתקשר אליי, והוא לא יכול ככה להתמודד איתי ככה, שהוא לא ברח לשום מקום ומה יש לי?!?! שהוא פה ושאני אף מציקה לו כל זה בטון כועס. מאוד נפגעתי הבנתי שאני מציקה לו כפי שאומר, ושאין טעם לרדוף אחרי גבר שטוען שאני מציקה לו?! לרוב הוא זה שמתקשר ואני מציקה כי מה? כי שאלתי מדוע אתה מרוחק ממני לאחרונה? הוא כעס ובסוף הוא אמר לי "ביי דנה". ניתקתי מבלי לומר לו ביי.
אני כמעט ולא הייתי מתקשרת אליו, ז"א הוא לרוב היה מתקשר וגם כשלא יצא להיפגש הרבה לאחרונה המשכנו לדבר בטלפון. אם נניח הוא היה מתקשר אליי 8 פעמים ביום? מתוכם אני 2, ז"א שהוא דיי יזם שיחות והכל, אבל פגישות פחות.
למרות שזה הציק לי שאין פגישות כ"כ.
בקיצור מה דעתכם על המצב? האם עליי ליצור עימו קשר לאחר שהוא טען שאני מציקה לו? הוא נעלם. אולי לתת לו עוד קצת זמן? תודה אשמח לעצה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בן זוג שנעלם - תגובה
עדי בדיחי26/01/2016שלום לך,
יתכן והוא באמת מאוד עסוק, ולא ממש פנוי לקשר שאת רוצה. כלומר אולי את מחפשת קשר כרגע שתהיה בן יותר זמינות של בן הזוג, וזה לגמרי לגיטימי. אולי הוא לא יכול כ"כ לספק את זה.
אני מבינה שנפגעת מתגובתו, במצב כזה, אם באמת את מעוניינת בקשר עימו ולתת לזה עוד הזדמנות, אפשר לנסות ליצור קשר עוד כמה ימים (אחרי שירגיש בחסרון הקשר איתך), ולשאול אם מעוניין להיפגש ולדבר. לא לפתח שיחות בהתכתבות. אם מעוניין- הוא ימצא זמן למרות העומס. אם לא, הוא יתחמק, לא יענה ולא יתן תשובות מספיק טובות. במצב כזה הייתי מציעה להמשיך הלאה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיצרתי קשר בהודעה אתמול
דנה26/01/2016שלום שוב, יצרתי קשר אתמול בצהריים, אולי זה היה מוקדם מידי לפנות אתמול והייתי צריכה לחכות עוד כמה ימים, אך הוא לא הגיב לי, שאלתי רק מה קורה על מנת לראות אם יש אופציה לפתח שיחה, הוא התחמק כפי שאת ציינת.
נותר לי לעזוב את זה ולהמשיך הלאה. מקווה שאני אתאפס על עצמי ואעזוב את זה. כי זה קצת קשה.
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיצרתי קשר בהודעה אתמול - תגובה
עדי בדיחי26/01/2016הי דנה,
צר לי לשמוע. אבל הוא כנראה לא מעוניין. ה"חדשות הטובות" הן שהוא עשה את זה עכשיו ולא אח"כ, מה שמפנה לך זמן לעבד את הדברים ובאמת להמשיך הלאה. בקשר הבא יהיה כדאי לשים דגש על רמת הפניות לקשר, ועל הרצינות של הבחור. מגיע לך משהו יותר טוב.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)