משבר זוגיות בסוף הריון שני

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• משבר זוגיות בסוף הריון שני
    אנונימית
    29/01/2016

היי,

אני ממש לקראת לידה. הולכת לעבור ניתוח קיסרי בשבוע הקרוב מחוסר ברירה. כרגע בבית עם פעוט בן כשנתיים שהולך לפעוטון. בעלי עצמאי - עובד מהבית, ובאה לעזור לו בבית מישהי באדמיניסטרציה פעם - פעמיים בשבוע. היא מאוד נחמדה ואין לי שום בעיה איתה, אבל כשאני בבית הנוכחות שלה קצת גורמת לי להרגיש פחות חופשיה. אז ביקשתי מבעלי שתפסיק להגיע לפחות בחודש וחצי הראשונים לאחר הניתוח כשאצטרך את השקט להחלמה הפיזית והנפשית שלי, את הפרטיות שלי לקשר עם התינוק החדש. התגובה שלו לזה הייתה מאוד קשה כי אין לו דרך אחרת לפרנס ושהוא לא יכול להשכיר משרד הוא מאוד כעס בכלל שהעליתי את הנושא, יצא מהבית ואמר שלא יודע אם יחזור היום.

מה לעשות?

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• להתרכז ולעבור אתה לידה

טלי צרקינסקי
    30/01/2016

אנונימית שלום,

אני מניחה שמפריעים לך כל מיני דברים שלא צצו מהיום באשר לקשר שנוצר עם האישה סביב העסק שלו.

לא ברור לי מה הרקע, האם יש על מה לחשוש, איך האישה מהווה הפרעה,

אני חושבת שאת שואלת כרגע שאלה יותר ממוקדת סביב הלידה.

את במצב של מתח וחשוב עד כמה שניתן, כרגע לא להתעסק עם הנושא הזה ולהיות עסוקה עם עצמך, בריאות העובר ולחשוב על הלידה המתקרבת ולדאוג שיהיו לך התנאים הנוחים ולהחליט שאפשר להתמודד עם דברים אח"כ, כרגע יש סדר עדיפויות.

המלצתי לך היא ראשית לעבור את הלידה בקיסרי בקלות, בהצלחה, תנוחי, את צריכה להתאושש. אמרת לבעלך למה את זקוקה, אם את זקוקה לעזרה מעוד בני משפחה, טוב להיעזר אם אפשר.

בשלב מאוחר יותר יהיה מקום לבחון מה בנוכחות שלה מציקה לך - זה יכול להיות כל מיני דברים ושווה לבחון אותם. אל תציקי לעצמך עכשיו. גם שמרי את הקשר עם בעלך, מאמינה שיש לחץ עליו גם במיוחד כשעומד להגיע לעולם ילד/ה נוסף, להתפרנס אך לא רק, ילד חדש במשפחה זה גם שינוי ולחץ רגשי (גם שינויים חיוביים הם לחץ).

מאחלת לך המון בהצלחה ושיהיה בשעה טובה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו