מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- התמודדות עם פרידה לצד השלילימורן09/02/2016
שלום אני בת 30, רווקה ויש לי בעיית התמודדות קשה כשזה נוגע לפרידות.
כרגע, אני פרודה ממישהו שהייתי איתו שנה וחצי. למען האמת- שנה וחצי שמלווה בהרבה ריבים והיו גם לא מעט ניתוקים ופרידות.
הוא לא היה איתי הכי רציני, לא הרגשתי שהוא בן זוגי כ"כ.
תמיד הרגשתי עדיפות שנייה ולאט לאט הוא התחיל גם להיעלם מהחיים שלי והבנתי שהוא כבר לא רוצה כנראה.
ושוב- אני לבד, בלעדיו ואני לא מצליחה להכיל את זה, לא מצליחה להבין את זה, לא מצליחה להחדיר לי לראש שהוא לא שווה אותי ומי שלא רוצה אותי- אין לי מה לחפש אותו ולהתקשר אליו ולהציע לו להיפגש.
אז אולי באותו הרגע אני מבינה את זה שאסור לי לעשות כלום ואני לא עושה, ואז לאחר יומיים/שלושה אני נשברת. למה אני לא מצליחה לשחרר? למה אני באמת לא מצליחה להגיד לעצמי: דיי תפסיקי פשוט תעזבי אותו.
והוא כ"כ יודע שאני תמיד בסוף אשבר ואדבר איתו. הרי זה מה שקרה עד עכשיו, שאני יזמתי הודעה או טלפון- תמיד. אז בטח הוא אומר לעצמו את זה שוב שזה רק עניין של זמן עד שאני אצור קשר ואני לא רוצה לעושת זאת, אבל אחרי כמה ימים אני שבורה ובוכה וזה גומר אותי ממש ואני צצה.
יש משפט שכל פעם צץ בראשי: "כשגבר רוצה הוא עושה, ואם הוא אוהב הוא יהיה שם ולא יעלם ויברח". אז אני עושה 1+1 וחושבת, ואומרת לעצמי שהוא פשוט לא אוהב אותי ומה באמת אני עושה שם במקום הזה שמגיע לי הרבה יותר כי שגבר אוהב, זה פשוט מסתדר וזורם והוא אכן מראה עניין ולא נעלם כל שני וחמישי.
אני מודעת למצב הרע הזה שאני נמצאת בו עכשיו אבל לצערי הרב, אני לא מצליחה לעשות את השינוי. מה עושים במצב שכזה? אולי אני פשוט צריכה להעלים את הטלפון הנייד שלי וכך בכוח לנסות? אני כבר אובדת עצות.
אומרים לי: תני לו לחפש אותך, תני לו להתקשר, תני לו לרצות, תני לו לרדוף, שבשום פנים ואופן לא לעשות את הצעד הזה שאת מתחילה בו, אבל אני מרגשיה שאם לא אעשה משהו זה ייגמר לנצח. שאולי אנסה שוב לראות אם הוא רוצה ובעניין שלי. וכמובן אני ככ רוצה שזה יבוא ממנו אבל זה לא בא, אולי אני לא מחכה מספיק? אבל כמה לעזאזל עוד אחכה? שבועיים עברו וכלום. ואף פעם זה לא בא ממנו ותמיד שזה בא ממני וניסיתי פעם 1 הוא לא ענה, ואולי ענה לפעם השניה או השלישית שניסיתי.. ואני אומרת שאם הוא לא היה רוצה הוא היה ממשיך בנתק ולא נענה לי. אז למה אתה נענה לי אם אתה לא רוצה? זה אומר שאתה בעצם כן רוצה? אבל כשאתה רוצה וחוזר אתה שוב נעלם פתאום ככה מהחיים שלי כאילו כלום ולא מתקשר. אז כאילו מה? תמיד זה תלוי בי? שאם אני אצוץ אז אם הוא ירצה הוא יענה ואם לא אצוץ אז פה זה ייגמר?? מן אגו? כבוד? מה? ואני בכלל חושבת על זה שאם לא אצור קשר אף פעם, אז זהו? זה סופו של הקשר?
אשמח לעצה. תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דפוס חוזר וקבלת הכוונה
עדי בדיחי09/02/2016שלום לך מורן,
תודה על השיתוף שלך. אני מבינה שאת במצוקה קבועה סביב העינין של הפרידה. האם בכל הקשרים היו לך פרידות מסוג זה? האם היו לך קשרים מיטיבים- כאלו שהיו תקופה ארוכה ללא און ואוף?
נשמע לי שאת לוקחת על הקשר הזה הרבה מאוד אחריות. את רוצה לחוש בשליטה ולפיכך גם עושה פעולות שיביאו לך את השליטה לתוף הזוגיות. בזוגיות, כשמה כן היא- יש זוג. כאן, כך נראה לי, הזוגיות סובבת יותר סביב עצמך- כלומר את המוקד שמשגר פקודות לקשר, מבלי שבאמת יש שם "קשר", לפחות קשר מיטיב. יש כאן קשר שאת תמיד זו שמצילה אותו, הצד השני יודע זאת, את יודעת זאת, וזהו דפוס חוזר בלופ שקשה לצאת ממנו. כאילו את אומרת לעצמך, הרי אם הוא עונה פעם שניה או שלישית סימן שיש חיות לקשר, עשינו החייאה שהצליחה בפעם השלישית- וחוזר חלילה עד האירוע הקריטי הבא. כלומר גם כשאת עושה מעשה, וזה עובד, זה לא עובד להרבה זמן.
לגבי למה הוא חוזר אם הוא לא רוצה- לא חסרים גברים או נשים שלא יודעים מה הם רוצים בקשר, ומעצמם בתוך קשר. מלבד זאת יתכן והחיזור הגורלי שלך מאוד נועם לו והוא לא עושה שיקולים רציניים של בחור רציני (כי הוא לא כזה, ראינו זאת בקשר עצמו) אלא שיקולי נוחות או אגו- כל עוד יש לו אפשרות גם יש לו לגיטימציה..
אז דעתי והמלצתי היא לחלוטין לחתוך. עד כמה שזה קשה, כדאי להתנתק מהדפוס הזה. אם יש קושי, אם את חשה שאת לא מצליחה- אפשר בהחלט לפנות לאיש מקצוע למספר שיחות להתמודד עם זה יחד. בעיקר אם זה משהו שאת מכירה מעצמך מקשרים אחרים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובות לשאלותייך וסליחה על האורך
מורן10/02/2016שלום, ראשית- תודה רבה על הקריאה והמענה.
האמת שכל הקשרים שהיו לי עד כה היו כאלה(מהבחינה שאני לוקחת קשה ויוצרת קשר) אני זוכרת איך תמיד בקשרים שלא צלחו, או שבן הזוג לא רצה להמשיך או ריבים כלשהם שקרו, נורא היה קשה לי להתמודד עם זה ואפילו הגעתי למצב שהייתי מבקשת מבן זוגי שיחסום אותי בהודעות ובשיחות. אני יודעת שזה נשמע גרוע כי אני מורידה מעצמי אבל זאת הדרך שלי להתמודדות הקשה ובמקרה שאני נשברת אני יודעת שאין לי למעשה דרך ליצור קשר היות ואני חסומה בכל מקום, כבר לא אכפת לי איך שאני נראת- טוב או רע. ואם זה נגמר אז אני אעשה הכל על מנת לצאת מזה - למחוק כל דבר שקשור שלא יהיה לי גישה חלילה לפתח אשליה ולשלוח הודעה שאולי נחזור. להגיד שאני מצליחה?:/
היו לי גם קשרים ארוכים שהיו יותר רציניים מהקשר הנוכחי כעת והראו לי רצינות והיו שם בשבילי, שלא צלחו. תראי אני יודעת שכל פרידה היא קשה רק שאצלי היא אולי ברמה הקיצונית. אולי אני מתנהגת ככה כי אני פוחדת מחרדת נטישה וכמהה כ"כ בגילי לבן זוג? ועוד משהו- אולי זה גם בגלל שאין לי כמעט חברים/ות ביום יום ואני לא יוצאת מהבית חוץ מעבודה ולפעמים ספורט קצת? אני טיפוס מופנם שגרה עדיין עם ההורים, אני מאוד מנסה לעבוד על זה, ואני חושבת שאיש מקצוע לא יכול לעזור לי כי זה אולי אופי שלא ניתן לשנותו. וגם את מעגל החברים בגיל כזה כבר אי אפשר להגדיל לדעתי. כי חברים מגיעים מביה"ס. מה שלי לא היו. תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובות לשאלותייך וסליחה על האורך - תגובה
עדי בדיחי10/02/2016שלום שוב מורן ותודה על החידוד,
בגלל שאת מתארת שזה קורה לך בעוד קשרים וזה לא משהו נקודתי דווקא לקשר הזה, אני ממליצה כן לנסות להתבונן בדפוס הזה מהצד ולזהות מה הטריגר לבצע כזה דפוס. הרי ידוע לך, בשכל, כי זה לא נכון ולא "מכבודך" להתנהל כך, בוודאי שזה מוריד מערכך בעיני הצד השני שאם אפילו היסס וחשב לחזור אלייך- הרי שצעד כזה מרחיק אותו לעד. כלומר את בוודאי יודעת שצעד כזה, למשל "תחסום אותי משיחות", הוא צעד שמבהיר לצד השני, ולעצמך, שאינך מסוגלת לשלוט בדחף - ואת זקוקה למחסום חיצוני.
אין ספק שיש סיבה להתנהלות כזו, שמפריעה לך ומעכבת אותך. בפורום כנראה לא ו\נוכל לזהות מה גורם לנו להתנהג כך או אחרת באופן עיקש, וחוזר- ולכן יש מקום לטיפול. את מספרת שאין לך גם חברים, מה שיכול להעיד על קושי מסוים בהתחברות, כמו גם הקושי בפרידה. עם בני זוג הדבר מעט שונה, אך אולי יש הסברים גם לכך. קשה לי להסכים שאם לא היו לך חברים בשנים מוקדמות יותר, לא יהיו לך חברים בכלל. זוהי אמונה שגויה לחלוטין שאין לה בסיס. אני מכירה הרבה מאוד אנשים שאת חבריהם האמיתיים והנאמנים הם רכשו דווקא בלימודים, בצבא, בעבודה או דרך חבר אחר- וזאת בבגרותם.
אני ממליצה על טיפול, כיוון שאת מתארת התנהגות שלך היא מפריעה עוד לפני שהיא מפריעה לאחר. את מזהה אצלך התנהגות שאת רוצה ומעוניינת לשנות אותה. אם נצליח להבין מה עומד מאחוריה, ולמה הדפוס הזה בא ומתפרץ כל פעם- נצליח גם לשנות אותה. מטפל טוב, שאיתו יהיה לך חיבור נכון, ידע לסייע לך למצוא את המסלול הזה. לא כדאי לפסול מראש טיפול, שכן אנשי מקצוע טובים- הם בדיוק אלו המוכשרים (מבחינת הכשרות) לכך וטיפלו במקרים דומים מורכבים אחרים. בוודאי שמפחיד לפנות לטיפול, ואנשים לפעמים צריכים זמן רב עד שהם חשים בשלים לפנות- אבל אני כן חושבת שבמקרה הזה זה חשוב במידה רבה, א- בגלל שזה מפריע לך , ב- בגלל שזה מעכב אותך לא רק במציאת חבר כשותף ובן זוג לחיים, אלא יש כאן גם אלמנט של קושי ביצירת קשרים. כלומר משהו סביב קשר, התקשרות, חיברות, ופרידה- כל מה שבעצם יש בכל מערכת יחסים - מורכב לך מדי, את קוראת לכך "קיצוני", אני פשוט חושבת שזה מורכב ויש כאן על מה לעבוד. טיפול מבחינה זו יהווה לך מתנה של ממש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)