מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- חשדות ... תחושות מוזרות... אשמח לעזרהדגנית11/02/2016
היי
אני זקוקה לעזרה ואשמח לתשובות
בעלי ואני נשואים שנה עם תינוק מתוק בן חודש
בעלי עצמאי שבונה את עצמו ואת העסק שלו ומתמודד עם קשיים מדי יום, הוא עובד קשה מאוד כדי שהעסק שלו יצליח ושיהיה לנו כסף
לפני מספר ימים, בערב, הוא יצא לפגישה וחזר כעבור שעה וחצי
בעודו מחבק את התינוק והולך איתו בבית כדי להרגיעו שמעתי אותו ממלמל " לא עשיתי כלום"....
מיד שאלתי מה פשר המילים האלה והוא ענה שסתם מחשבות רצות לו בראש
הנחתי לזה אך מיד מלמל שוב "עשיתי טעות"...
פה כבר נלחצתי וביקשתי תשובות ושיגיד לי איזה טעות עשה
הוא אמר שזה קשור לעבודה, שאני אפסיק עם החוסר ביטחון שלי, שיש לו הרבה קשיים והרבה דברים עוברים עליו ביום יום, שהוא לא מספר לי הכל ולא רוצה להטריד אותי בהכל ושלא אכנס לזה או אתערב.
אני עדיין לא מסופקת
המלמולים האלה לא נראים לי
עשה טעות ? "לא עשיתי כלום"?
זה יותר נשמע לי כמו משהו שלא קשור לעבודה...
מה אני צריכה לעשות אני רועדת מפחד ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לנסות לבסס את התחושות שלך
עדי בדיחי12/02/2016שלום דגנית,
אני מתקשה לענות לך על זה באופן מקיף, כיוון שאני לגמרי לא מכירה את בעלך ולא יודעת מה מצבו הרגשי, עם מה הוא מתמודד ועם מה כ"כ קשה לו. נשמע שקשה לו, כך או כך. אדם שאומר כך פחות מלחיץ אותי מאדם שאומר ולא משתף. כלומר, יש מקום לפתוח ערוץ תקשורת איתו. לא "לדרוש" ולהתעקש שיגיד לך כאן ומיד, אלא לנסות להיות שותפה אמיתית לו ולתחושות שלו.
את נוטה לחשוב שזה לא קשור לעבודה, ואני לא יודעת על סמך מה את מתבססת. האם יש לך סיבות טובות לחשוד שמדובר במשהו אחר..? האם הקשר שלכם מבוסס דיו על אמון הדדי, כך שלא תחששי כ"כ.?
יתכן ובגלל "חוסר הביטחון" שבעלך חש ממך, הוא פחות רוצה לשתף. שוב המקום הוא לנסות לפתח תקשורת נכונה ובריאה, בה אפשר להגיד (כמעט) הכל, בה אפשר לחוש שהשותף שלך לחיים הוא גם חבר, וגם בן זוג.. אני מניחה שעינין הפרנסה מאוד מלחיץ אותו, שהוא מאוד מתאמץ ומשתדל, וכמו בכל עסק עצמאי- לא הכל תלוי בו. יתכן והוא חושש לאכזב, מתמלא אשמה כשמשהו לא טוב קורה, אולי הוא זקוק להדרכה (מת"י למשל- שמעתי דברים טובים על האירגון הזה), ואולי הוא זקוק לך כאוזן קשבת.
מה שבולט לי פה הוא העינין שהוא הודף אותך, כלומר הוא לא רוצה לספר, ולי זה נראה שהוא לא רוצה לספר כי הוא לא רוצה שאת תיכנסי ללחץ ותתמלאי בחששות של "מה יהיה", כלומר הוא חושש להכניס אותך למתח. נסי לחשוב על דרכים להפיג את המתח שלו, לנסות לדבר איתו, ברוגע ובנעימות.. לא בלחץ ולא בדרישה. להגיד לו שאת שם לכל בעיה והבעיות הן זוגיות ולא אישיות. כלומר, לנסות להפוך את החוויה ואת השיח ל"זוגי" ולא לאישי. שהרי שניכם כמיקשה אחת בתוך הבית, בזוגיות, בחיים ובכלל.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)



.jpg)
.jpg)

