כל הזמן קינאה ( מאהבה ) או רכושנות

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• כל הזמן קינאה ( מאהבה ) או רכושנות
    ימי
    31/05/2007

אני לא מפסיק לקנא לאישתי מספיק שהיא מדברת בחביבות עם גבר אחר במריבה השטותית הראשונה אני מזכיר את זה ואז זה מעליב אותה .

אני לא יכול לחשוב על כך שיש מישהו אחר שאשתי תדבר איתו בצורה פתוחה ואני לא אתרגז .

למה זה קורה לי בעבר לא הייתי כלכך קנאי בשנים האחרונות זה בה לידי ביטוי בויכוחים על השטות הזאת .

מה קורה לי ?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קנאה או קנין

יהודית ברגמן
    02/06/2007

ימי יקר! על פי התאור שלך, אינך מקנא לאשתך. קנאה למישהו הינה רצון בטובתו ואילו אתה מרגיש איום על הקשר שלכם מכך שאשתך מדברת עם אחרים.

להרגשה שלך יכולות להיות שתי סיבות, או שאינך בוטח בה או שהדימוי העצמי שלך נמוך ואתה חושש שאשתך "תגלה" ותעדיף אחר. נסה לברר בינך לבין עצמך מה היא הסיבה האמיתית להרגשת האיום. האם אשתך גילתה חוסר נאמנות כלפיך בעבר? האם יש סיבה לכך שאינך בוטח בה? אם קיימות סיבות כאלו, חשוב שתברר אותה עם אשתך ותבהיר את המצב ואם אינכם מסוגלים לעשות זאת לבד, פנו ליועץ נשואין.

קשה אולי להכיר בזה, אבל אם אין סיבה לחוסר האמון שלך בה, אולי הבעיה בדימוי העצמי שלך? אולי אתה חושש שאתה לא מספיק "שווה" עבורה ?

אני בטוחה שלא היית רוצה וגם לא תוכל לכלוא את אשתך ולא "לתת" לה לדבר עם גברים אחרים. גם אתה לא היית מוכן שהיא "תאפשר" לך לדבר רק עם גברים. נסה לחשוב איך אתה היית מרגיש אם אחרי כל שיחה שלך עם נשים היא היתה ממררת לך את החיים. איזו זוגיות יכולה להיות ביניכם אם כל שיחה תמימה עם המין השני נחזית לאיום על יחסיכם?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קנאה או קנין

מירית
    02/06/2007

ליהודית, את מאוד צודקת.
    גם לי חבר שמרגיש מאוד לא נוח כשאני מדברת עם גברים אחרים ולא ברור לי למה. בעולם יש, כידוע, גם גברים ואי אפשר לא לדבר איתם, כולל שיחות חבריות. למה אני לא יכולה לדבר חופשי עם מי שאני רוצה ? למה הוא יכול לדבר עם מי שהוא רוצה ואני לא?
    אני אוהבת מאוד את חברי אבל אם ימשיך להציק לי עם הנושא הזה כנראה שניפרד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מעגל קסמים גרוע

דורית כהן
    02/06/2007

ימי היקר, בנוסף על מה שנכתב כאן, אני רוצה להציע הסבר למה בתחילה לא היו תופעות כאלו, ואיך זה מתפתח:
    לפעמים קורה שארוע חד פעמי של קינאה מצידך מרגיז את זוגתך, וגורם לה לחשוב פעמיים לפני שהיא מספרת לך ומשתפת אותך לגבי שיחותיה או פגישותיה עם גברים. אתה, כתוצאה מכך, מרגיש את ההסתרות שלה, ולפעמים תופס אותה באי דיוקים ובשקרים, וזה גורם לך לחשוד עוד יותר, ואז אתה מתקיף אותה יותר וזה מרגיז אותה יותר. עד מהרה נוצר מעגל קסמים: כל שיש יותר ויכוחים, תהיה לה נטייה להסתיר יותר, כי אינה מעונינת להיכנס איתך לעימותים, ואילו אתה מרגיש מאויים יותר ויותר ככל שהיא מסתירה ממך...
    אם מה שכתבתי מתאר נכון את מה שקורה לכם, נסו לשוחח על כך, ואם זה לא יעזור, קחו ייעוץ קצר מועד וממוקד, זה יכול להועיל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הקנאי יפסיד את מה שרצה להרוויח !

עמירית
    06/06/2007

תודה ליהודית ודורית. קנאה עושה הפוך על הפוך. והקנאי, אם לא יטפל בעצמו - יפסיד את מה שרצה להרוויח !

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו