השעות הביולוגי מתקתק ובן הזוג לא ממהר

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• השעות הביולוגי מתקתק ובן הזוג לא ממהר
    חסרת כיוון
    16/02/2016

אני ובן זוגי בשנות ה-20 המאוחרות, יחד כמעט עשור. רק לפני שנה עברנו לגור יחד מפני שלפני כן למדנו בערים אחרות.
    אני רוצה להקים משפחה לפני גיל 30 ואילו בן זוגי שהוא בן גילי לא ממהר. אני מבינה את הצד שלו, קודם כל בגלל שהוא גבר השעון ביולוגי שלו לא מתקתק והוא חושב שקודם צריך חתונה כמו אצל כולם, אח"כ לחסוך כסף כדי לקנות בית, ורק אז אפשר בכלל להתחיל לחשוב על משפחה. הבעיה היא שכל הדברים האלה לוקחים זמן וקשה לי להשלים עם העובדה שאלד לראשונה אחרי גיל 30. אני יודעת שהיום זה מקובל אבל מבחינה רפואית עדין עדיף שזה יקרה לפני.
    האם עלי להשלים עם המצב? או שיש דרך לשפר אותו לטובתי?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מספר דברים וחשוב להפחית לחץ

טלי צרקינסקי
    16/02/2016

שלום לך,

ראשית אני רוצה להתייחס לשם שנתת לעצמך "לחוצת ילדים". חלילה בהיעדר שיפוטיות, לחץ לא מועיל בחיים, בוודא ובוודאי לא בתהליך כניסה להיריון אפילו נהפוך הוא, לחצים רגשיים עלולים לעכב היריון ורוגע ושלווה להביא אותו. אין חדש תחת השמש בתחום.

אני חושבת שמה שאת מעלה בהחלט אפשר להביא למרחב הזוגי שלכם.

ראשית, אכן נשים יולדות היום לאחר גיל 30 ו"השעון מתקתק" בוודאי לא בסוף שנות ה-20 וגם לא בגיל 30.

אני לא רופאה, אך ירידה בפריון האישה נרשמת בדרך כלל מגיל 35 וירידה ניכרת מאד מגיל 40.

וכן לא חסר שיולדות גם בגילאי 35 פלוס ובטח בגילאי ה- 30 פלוס. הגיל לא צריך להלחיץ אותך.

מה שאני קוראת מבין שורותייך שיש עליך לחץ מאד גדול ואת ובן זוגך, אשר נמצאים ביחד הרבה זמן, רואים אחרת את מועד הבאת הילדים לעולם ואת התכניות לעתיד.

זה אתם גרים ביחד, זו כבר אמירה על הקשר ועל הרצינות שמתקיימת בה.

מה שחשוב לשאול בעייני היא האם אתם יכולים לדבר על דברים שלכם בתוך הזוגיות. במקרה שאת מעלה כאן, להביא נושא כזה, שהוא חלק מתכניות העתיד, אל תוך הקשר.

במידה והוא קשוב, הוא רוצה להקים משפחה, להינשא והוא רציני, שנתיים שלוש לכאן או לכאן לא ישנו דבר לדעתי.

אך לשיחה על חתונה, ילדים ועתיד יש בהחלט מקום בקשר הזוגי שלכם.

אני מאמינה שהמקום הוא להגיע לאיזשהו עמק שווה. לא להמתין עד גיל מאוחר מידי, מאידך, לא לעשות משהו שהוא עוד לא שם. אלא לקבל את ההחלטות יחד לשביעות רצונכם.

אם זה בן זוג שאת רואה אותו כבעלך, אב ילדיך, זה שווה הרבה וכדאי לשמור על זה.

אין זה אומר לוותר על רצונותייך, אך בהחלט יש מקום לשוחח ביניכם, ממש כמו שמשוחחים על כל דבר בחיים, לרבות חששות, רצונות, פחדים, ללא שיפוטיות ועם הזמנה מלאה. כך מגיעים לתקשורת מלאה, טובה ומצמיחה בזוגיות.

נשמע קצת מוקדם בגילך, אך יש בדיקות שמראות על מצב פריון הגבר והאישה.

לאישה: פרופיל הורמונלי אצל גינקולוג/ית (הוא יודע מה - לבקש גם הורמון מגרה זקיק FSH).

לגבר בדיקות זרע.

העיקר - להירגע, לדבר ואם הקשר טוב והמטרות של שניכם ביחד - הכל יגיע בעיתו.

בהצלחה רבה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התשובה המהירה ותשובות משלי

חסרת כיוון
    16/02/2016

הכינוי ניתן בצחוק, אבל בכל צחוק יש קצת אמת. ואני מסכימה מאוד עם כל מה שאמרת, ודווקא בגלל שאני לחוצה אני מחפשת עצה בפורומים.
    אני לא אתווכח על נתונים וסטטיסטיקות, אך לצערי יש לי נטייה להסתכל על חצי כוס הריקה למרות ששנתיים לפה או לשם כנראה באמת לא ישנו הרבה.
    ולשאלתך- אנחנו מדברים על התוכניות שלנו לעתיד, כך אני יודעת שבן זוגי לא ממהר. קבענו תוכניות מסויימות שהביאו אותי להבנה שככל הנראה הרצון שלי להיות אימא בגיל יעד מסויים שקבעתי לעצמי בעבר לא יתממש.
    למזלי אני לא לחוצה עד כדי בדיקת פוריות, ולמיטב ידיעתי לא עושים אותן בכלל עד שלא עוברת שנה שבה מנסים להכנס להריון ולא מצליחים (עוד סיבה למה אני לא רוצה להתחיל מאוחר ואז לחכות שנה עד שבכלל תהיה אפשרות לטיפול, וגם טיפול זה לא תהליך סימפטי במיוחד).
    המסקנה שלי מהשאלות שהעלת והתשובות שנתתי היא שהבעיה היא כנראה אצלי ובלחץ שלי. אני מקווה שאצליח למצוא את הכוח להשלים עם המצב..
    יש רעיונות איך לעשות את זה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

טלי צרקינסקי
    17/02/2016

שלום לך שוב,

אכן ציינת בתשובתך את הנושא המרכזי. הלחץ שלך ששווה לבחון מה קורה לך שם ואתייחס לכך בהמשך.

באשר לבדיקות פריון את צודקת לחלוטין, על כן ציינתי שזה לא הכיוון בגילך ואכן בודקים אותם כאשר אין כניסה להיריון. זה לא רלוונטי לך כלל.

ציינתי זאת על מנת להוסיף מרכיב מרגיע - שגם שם יש בדיקות אפשרויות בכל גיל.

קורה לכולנו לדעתי שאנחנו חושבים שעד גיל X נעשה משהו מסוים וכהנה וכהנה בכל תחום שהוא בחיים שחשוב לנו, לא בהכרח יוצא בדיוק בזמן כל דבר ולעיתים בדיעבד טוב שכך, אנו מגיעים עם בשלות ותובנות לדברים בחיים.

זה מצוין שאתם יכולים לשוחח על הדברים ומראה על זוגיות בונה טובה שלא בהכרח כל אדם זוכה לה..וזכית.

נראה לי ממה שאת מעלה שבעיקר כדאי לבחון עם עצמך איך להתבונן בחיים יותר על "חצי הכוס המלאה" לראות דברים חיובים, להבין שבחיים יש תהליכים ולא לחיות בתחושה שאת מתהלכת עם "סטופר" ביד, כי זו תחושה מאד מעיקה ולא פשוטה, בלשון המעטה.

את באמת צעירה ועוד תעשי ותספיקי דברים.

אני הייתי שמה את המוקד במקום של הלחץ.

אילו היית בת 39 ובן זוגך היה מתלבט, לא בטוח ועוד.. תשובתי הייתה כנראה שונה אם מאד חשוב היה לך להיות אם. אך זה כ"כ רחוק מהמצב שלך.

רוצה לכתוב לך ליהנות מהחיים, לשחרר לחצים ולהבין שאמהות בגיל 28, 29, 30, 33 וכו'...זה לא משנה.

הכוח להשלים עם המצב היא למעשה הכוח להתבונן בחיובי, הכוח לשחרר, הכוח להפחית לחצים. איך מגיעים לכך?

יש אפשרויות שונות:

פסיכותרפיה (=טיפול בשיחות שעשוי לעזור לך מאד להבין את עצמך ואת הדינמיקה בעולמך הרגשי), טכניקות של הרפיה, מדיטטיביות ועולם הבודהיזם של שחרור, והרגעה ועוד...כל אדם ומה שמתחבר ועושה לו טוב.

אני לוקחת אותך לכיוון נוסף, האם את מזהה שיש לך נטייה לראות את חצי הכוס הריקה ולהיות בלחץ בתחומים נוספים? (עבודה, לימודים, חברות ועוד דברים חיים?) שווה לבדוק ולעבור שם תהליך בונה.

אני מאחלת לך הרבה שלווה, רוגע והצלחה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו