מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- נשוי מחפש תשובה לבעיה שמפריעהאלי19/02/2016
שלום רב
מבקש את עזרתכם / הצעתכם הדחופה !
שמי אלי בן 46 נשוי לאהבת חיי 17 שנה ויש לנו 3 ילדים נפלאים
אישתי עובדת במקום מסודר ומרויחה כ 4,500 ש"ח , אני עצמאי מביא כל חודש כ 8,000 ש"ח באופן קבוע ומדי פעם יש תוספות ( תלוי בעסקאות ) .
יש לנו בית שבו אנחנו גרים ומשלמים משכנתא נמוכה יחסית , עד כאן הרקע .
וכאן מגיע ה "אבל" , יש לי בעיה שאני לא יכול יותר לשאת .
אישתי לא רוצה ואו אין לה חשק לקיים יחסי מין , במקרה שכן אז בתנוחה הרגילה והמסיונרית ובדרך כלל בזריזות מפעת הזמן שאין לנו ביחד .
אפרט קצת , בפעם האחרונה ששכבנו הייתה לפני כ 4 חודשים וגם די זריז , כל הזמן היא טוענת בפניי שאין לה חשק ובפעמים הנדירות שהיא כבר מסכימה ( לאחר נדנודים שלי אליה ובקשות חוזרות ונשנות ) היא לא אקטיבית כלומר שוכבת ונותנת לי לעשות את העבודה .
אני , מאוד מיני ורוצה לקיים איתה כמה שיותר יחסי מין ואהבה אבל מצידה אין רצון .
אישתי נראית מצויין ויש בה את כל מה שאני אוהב ואני מאוד מאוד משתוקק אליה , רק מלהסתכל עליה כשהיא מתלבשת או מתקלחת אני יכול לגמור .
אני רוצה לחדד את העניין , אישתי לא בוגדת בי ( ובזה זכיתי ,אישה טובה ) אבל לא רוצה לקיים יחסי מין .
אני מאוד משתדל לרצות אותה בהכל , סידור הבית , קניות , ילדים , ארוחות בקיצור כמעט הכול וכשמגיע הערב אין זמן איכות ביחד . בשבוע האחרון אישתי העלתה אפשרות שאולי היא א מינית , הייתכן הדבר ?
אני רוצה לעשות הכל ולגוון את חיי המין ביננו ואף להגשים דברים שמעולם לא חויתי ולנסות דברים חדשים איתה אבל אין רצון מצידה .
אני יכול להמשיך עוד הרבה , אבל עצם הפנייה אליכם אני מאוד מתוסכל , עצבני , ממורמר , כועס ועוד . . . כי אני לא יכול לעשות אהבה עם אישתי .
אנא עיזרו לי להבין אותה ולנסות לשנות את המצב הנתון
ממתין לתגובתכם , תודה מראש
אלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעלה מספר המלצות
טלי צרקינסקי19/02/2016אלי שלום,
אני מבינה את התסכול שלך. נשמע שיש דברים רבים טובים בקשר שמחזיקים את הזוגיות אך כפי שציינת במה שכתבת ה"אבל" הוא נושא הסקס.
אלי לא ציינת בת כמה אשתך, איך היא בתקופה הנוכחית מבחינת רגשית? האם היא חווה תסמינים של גיל מעבר או עדיין לא? (=שלב טבעי בחיים).
משהו חשוב נוסף הוא איך היו יחסי המין ביניכם כשהכרתם ובמשך הנישואין והאם אתה יכול להצביע על נקודה שהם פחתו באופן משמעותי כשאתה חש את התסכול שאתה מתאר?
האם אתה מזהה טריגר?
מתקשה לחשוב שאשתך א מינית אם היא נהנתה וקיימה יחסי מין בחייה ולא ברור אם יש מושג כזה או שזוהי הגנה.
יתכן ויש כאן מצב שאפשר לבחון אותו לעומק ולהביאו לטיפול סקסולוגי ולבדוק על מה "מתיישבות" בעיות החשק, שהן די שכיחות, בוודאי אחרי תקופה ארוכה שלך נישואין וילדים ועבודות. האם משהו רגשי (=אצל נשים, מה שקצת פחות קורה אצל גברים, הסקס מושפע מדברים שמטרידים, לחצים ועוד) וכן יתכן שיש שינויים הורמונליים של גיל כמו ירידה בהורמונים לקראת גיל מעבר (יתכן וזה כלל לא המצב אצל אשתך).
האם אתם יכולים לשוחח על אוננות? האם היא מאוננת?
המלצתי תהיה ראשית לבחון את הדברים שהעליתי כאן ולבדוק איתה האם הייתה רוצה לבחון את הדברים בטיפול משותף, ללא שיפוטיות, תוך דיבור על כך שיש לכם דברים משותפים טובים ובונים והזמנה שניתן וזוגות רבים נעזרים גם בתחום זה וניתן להחזיר דברים שהיו. איש המקצוע המומלץ במקרה זה הוא מטפל/ת מיני/ת שהוא פעמים רבות ממקצוע טיפולי ומטפל/ת זוגי/ת. ממליצה לכם מאד לאור שאר תיאורך.
מאחלת לכם הרבה הצלחה,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)