מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- לקחתי טרמפ 2 בחורות, דבר שגרם להרס היחסיםמאיר29/02/2016
בעבר, יצא שאני ובת זוגתי רבנו בעקבות מקרה דומה. רקע - אני עובד באולם אירועים, הפעם הראשונה מנהל האולם ביקש ממני לקחת 2 ילדות לביתן, מרחק של 3 דקות מביתי, כשראיתי שאין ל ברירה ולא רציתי לאכזב אותו לקחתי אותן וסיפרתי על כך לבת זוגתי. היא הגיבה בצורה מאוווד חריפה ואף רצתה לסיים את הקשר אל אף שאנו מאורסים, מפה לשם זה עבר, והבטחתי שזה לא יקרה שוב, לאחרונה המקרה קרה שוב כאשר 2 מלצריות מהעבודה ממש היו לפני האוטו שלי ביציאה מהעבודה וביקשו טרמפ, היה לי ממש קשה לסרב להן מאחר והן מביאות לי אוכל כשאני מבקש ובסך הכל אפילו יחסי שלום שלום בקושי יש, השעה היתה מאוחרת ואני יודע שיהיה להן משהו כמו שעה הליכה לבית, מתוך תום, רחמנות וכנראה גם תמימות וטיפשות החלטתי כן לעשות את זה ולקחת אותן אך במשך הנסיעה להתקשר לבת זוגתי ולספר לה כדי שתדע באותו רגע מה קורה ולא תלחץ, ההיפך קרה - היא התחילה לצעוק וניתקה ולא ענתה יותר, כשחזרתי הביתה היא אמרה שבגדתי בחברות, ורצתה להיפרד. אני מבין שפגעתי בחברות כי זה הפריע לה והיא ביקשה לא עוד, אך האם זה היה מוסרי לא לקחת את אותן בנות שאני גדול מהן ב10 שנים (ילדות בכיתה יא) כדי לרצות את בקשתה? האם זה מוגזם לבקש ממני דבר כזה? מאחר והיא יודעת שלא בגדתי בה ואם זה היה בנים זה בסדר מבחינתה...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מספר נקודות למחשבה
עדי בדיחי29/02/2016שלום מאיר,
על פניו לא נראה שיש כאן סיפור של בגידה, אפילו לא קרוב, כיוון שמדובר לדבריך בטרמפ "תמים", ומתוך רצון טוב לעזור. אך נראה לי שבפעם השניה כבר ידעת שזה יפריע לבת זוגתך, לאור תגובתה למקרה הדומה הראשון...
אני מניחה שלכם כזוג יש גבולות ברורים מה כן ומה לא מכניסים לתוך הקשר. לי שוב, בעיניים שלי, לא נראה שהיה כאן משהו שצריך לשבור את האמון. סה"כ לקחת את הבנות לביתן ודאגת לשלומן. אם לא היה שם אירוע מיני, פלירטוטים, או כל ניסיון מוחשי אחר של בגידה- אני לא רואה בכך פסול. אבל בת זוגתך כן רואה בכך פסול וכאן צריך להבין מהי מהות זוגיות בעיני שניכם, מה אתם מכניסים לתוך קשר ומה לא, מה פסול בעיניכם ומה לא. יש חברות שמרניות, שגם טרמפ הוא בגדר דבר אסור בתוכן- אני לא יודעת האם בתרבות שלכם דבר זה אסור גם. אם כן, יש מקום להבין את העמדה של זוגתך, אבל אני מסתייגת מאמירתה שמדובר בבגידה. אולי היא חשה כי האמון נסדק כיוון שהפעם הראשונה גם היתה מספיקה להבין שזה לא מוצא חן בעיניה, וכשזה קרה שוב- היא נפגעה.
יש כאן עוד היבט של כבוד ואמון בסיסי שלה אליך- כלומר, אם היא בוטחת בך ויודעת שאתה אוהב אותה, התארסתם אפילו- מדוע אינה סומכת עליך? לכן חשבתי כי מדובר בעינין תרבותי- שמרני, ואם כן הסוגיה פה היא אחרת.
קיימים הרבה בני זוג בעולם שמוכנים להקריב ולא לעשות דברים שנראים להם בסדר וטרויאליים בקשר, כדי שבן זוגם יהיה נינוח ושקט ולמען שלום בית. הם בהחלט עושים ויתורים. השאלה כאן האם ויתור כזה שתעשה- יפגע בך במקום אחר, נניח בעבודה, או ביכולת שלך לקבל החלטה, בחירתך החופשית בקשר וכו'.
נשמע שהקשר מאוד חשוב לך, כדאי לחזור לשיחה עם בת הזוג ולדבר יחד על גבולות בקשר, על הערכה ואמון הדדיים, וגם על מה שהרגשת- חשוב שהיא תדע מה אתה מרגיש.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבמידה והבעיה נובעת ממקום מסורתי
מאיר29/02/2016אם זה משהו יותר עמוק ומושרש אצלה וגם אמא שלה כזו, יש סיכוי שאסבול מזה כל החיים וזה לעולם לא ישתנה? או שייש אפשרות שהיא תראה דרכים שונות? יש לציין שאנחנו גרים יחד משהו כמו חצי שנה ודי הרבה דברים כבר השתנו אצלה..(פעם ראשונה שהי מחוץ לבית ההורים)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבמידה והבעיה נובעת ממקום מסורתי - תגובה
עדי בדיחי29/02/2016השאלה הזאת גדולה מאוד, כמובן שבני זוג משתנים מאוד החל מהמגורים המשותפים וכלה ביצירת משפחה - ומאידך, כמובן שיש דפוסים שלא משתנים, גם כי לא רוצים לשנות אותם (כמו שאתה בוודאי לא תרצה להשתנות לחלוטין אלא להשאיר חלקים שלך ה"אינדיבידואלי"), וגם כי זה כרוך בעבודה קשה ולא לכולם יש כוחות לכך. בוודאי שתרבות שמרנית יכולה "להצדיק" איסורים כאלה ואחרים- אבל עדיין זה צריך להיות מוסכם על שני הצדדים.
כאן נראה שהיא מאוד בעמדה שלה, והעובדה שאתה מתנצל, מתרפס, מנסה לפייס אותה ומתקשר אליה להסברים- רק מעודדת אותה להרגיש שעשית משהו לא בסדר והיא צודקת. (זה באמת תלוי בך- האם עשית משהו לא בסדר בעיניך?), לכן נראה לי כאן שהיא גם מתעקשת על העמדה נוכח התגובה המתנצלת שלך. וזה בסדר כל עוד גם אתה חושב שעשית משהו נוגד אורח החיים הזוגי שלכם.
אז בהחלט זה כן יכול להשתנות, אם "תעיז" להביע עמדות אחרות גם, ואולי לספר לה עד כמה זה יכול לפגוע בך, לדעת שהיא לא ממש מגלה אמון באותם מצבים בהם נתקלת בשתי בנות, אולי לספר לה שהמחשבה על כך שאולי היא אינה מאמינה בך וסומכת עליך לחלוטין היא מחשבה מאוד קשה נוכח העובדה שאתם מאורסים.. (אם כך אתה חש). הייתי רוצה שתהיה יותר גלוי, אך זהיר, כיוון שהקשר חשוב לך אני מניחה- לדעת לעשות זאת מולה ברגישות. כלומר להגיד לה איך אתה מרגיש, ולא לתקוף או להאשים. להיות אמפתי כלפי הרגשות שלה ומאידך להסביר לה מה אתה מרגיש, או מה הרגשת באמת בסיטואציות האלה. כי הסיטואציות יחזרו בכל מיני "תלבושות" - אם תלכו לאירוע ובמקרה תדבר עם בת דודה שלה, אם תסעו יחד ותפזול לעבר הנהגת ברכב לצידך, או אם תדבר קצת יותר מדי עם הקופאית בסופר או המוכרת בחנות... יש לזה הרבה פרצופים. החשוב הוא שלא תחוש כבול ותרגיש חופשי, גם לאחר הנישואים, להיות מי שאתה- ועדיין להיות נאמן לה. זאת נקודה שכדאי להסביר.
כך או כך, אני מציעה לערוך "חוזה" ביניכם- מה מותר בקשר, מה אסור, איפה זה פוגע ואיפה צריך פשוט לסמוך אחד על השני.. על מה אתה מוכן לוותר ועל מה היא מוכנה- זוגיות, כשמה כן היא- היא של שניכם. שניכם נמצאים בה, ושניכם צריכים להרגיש את המקום האישי שלכם מבלי "להיצבע" בעקרונות של הצד השני שאולי לא מתאימים או קיצוניים מדי. הדבר העיקרי הוא- להחליט יחד.
בהצלחה רבה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)