בן זוגי צעירה ממני אבל זה לא הקושי..

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• בן זוגי צעירה ממני אבל זה לא הקושי..
    אילי
    29/02/2016

אני גדולה ממנו בשמונה שנים.שנינו גרושים והורים לילדים.
    הוא לקוי שמיעה.הקשר שלנו כיפי הוא מגיע כמעט כל יום אלי ומשקיע בכלל.מחבק עוטף ומכיל.לפני שלושה ימים בשיחת וידיאו שאלתי מה הוא עושה וענה לי לייקים בפייס.אמרתי לו שאני יוצאת מהוידיאו ואכתוב לו.
    כתבתי כי גבר שנמצא איתי בזוגיות ועושה לייקים,לא מראה על זוגיות רצינית ולי לא מתאים.למחרת ממשיך לכתוב לי כל היום הוא מצטער ולא ייכנס יותר לפייס ומצד שני טוען כי 'מה זה לייק..חח)אמרתי לו את דעתי בנושא שוב ולא לחצתי עליו כי אלו הם חייו והוא לא אמור להשתנות עבור אף אחד/ת.
    שאלתי היא. האם אני מגזימה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שמה זרקור דווקא על המוגבלות

עדי בדיחי
    29/02/2016

שלום לך,

אולי פספסתי את הנקודה- עוד לא הבנתי מה המשמעות בעינייך של גבר בתוך זוגיות שעושה "לייקים"? האם זה נחשב פלירטוט בעינייך או חציית גבול?

אולי נפגעת כי בתוך שיחתכם היה עסוק בעוד דברים?..

אני כן רוצה להאיר את הנקודה שגם את חשבת שנכון להתייחס אליה- העובדה שהבחור לקוי שמיעה. אנשים לקויי שמיעה מתקשים במידת מה לתקשר עם העולם, באופן טבעי, עקב המגבלות שלהם. בעקבותיה הם חדים מאוד בחושיהם האחרים, ויכולים דווקא מתוך הקושי להיות מאוד מגייסים, אמפתיים ויכולותיהם מתחדדות. כמו אצל אחרים עם מוגבלות- שבוחרים להצליח במקומות שהם יכולים ולא באלו שהם מתקשים באופן טבעי.

לכן אני חושבת, שעבור בן זוגך בפרט, כמקרה פרטי בתוך הסוגיה- הפייסבוק או כל רשת חברתית אחרת, משמע "כרטיס כניסה" לאיזשהו עולם חברתי שהוא מרגיש בו שווה בין שווים. אם תצליחי לראות אותו דרך זווית ההסתכלות הזאת, אולי יהיה לך קל יותר להבין למה הוא כ"כ מתעסק ביצירת לייקים- למה עבורו מדובר בעולם שלם, ואולי עבורך מדובר בחציית גבול (? , גם זה לא ברור לי, אם לא היה לקוי שמיעה ואם כן- למה זה כה חריג בעינייך?). תמיד חשבתי שכשה-SMS נכנס לעולם הטכנולוגיה המרוויחים העיקריים ממנו יהיו אנשים כבדי שמיעה, היום הדבר הזה שוכלל לוואטסאפים ולפייסבוקים ועוד ועוד- ואין לזה סוף. חשבי שלולא הטכנולוגיה אדם כמו בן זוגך היה נשאר בתחושתו הרבה "מאחור", בעוד שכיום דרך התקשורת הרווחת ביותר היא דווקא ההתכתבות- אותו עולם של תקשורת שכולם (כמעט) מרגישים בו שווים לגמרי.

בהצלחה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו