מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- למה יש לי צורך להרוס את הטוב בזוגיות?יעל29/02/2016
שלום. אני בת 34 ויש לי חבר הרבה שנים. הבעיה שלי היא שאני לא מסוגלת לסבול מצב שבו טוב ורגוע לאורך זמן בזוגיות. המקסימום לרוגע הוא 3-4 חודשים. ואז אני מתחילה להרגיש מין לחץ כזה ,ואז אני רוצה שיהיה איזה ריב עם בלגן וצעקות,ומבלי ליזום זה קורה.אחרי שזה קורה אני מרגישה הקלה שהשתחרר לי הלחץ, אבל גם סבל נפשי מכל הצעקות שאני מקבלת מהחבר. אני לא צועקת עליו אלא מחכה שהוא יצעק עלי ורוצה לראות אותו כועס עלי. אני מדמיינת לעצמי תמונה של העתיד שלי כשתהיה לי משפחה ובית מרשים ואז אני אעמוד בחוץ ואסתכל על הבית ואז ארצה להרוס את כל מה שהשגתי. למה אני רוצה להרוס את הטוב? למה קשה לי עם מצב של אידיליה? (באופי שלי אני אדם שקט שלא רב עם אנשים). לעומת זאת ,בתחום המקצועי שלי אין לי רצון להרוס אלא רק לבנות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דפוס שצריך להבין לעומק
עדי בדיחי29/02/2016שלום יעל,
יהיה לי קשה לענות לך על נושא כזה באופן יסודי מבלי להבין את כל התמונה. אני כן יכולה להגיד שלכולנו יש כל מיני דפוסים לא נשלטים שמנהלים אותנו- הדבר הנכון שעשית הוא לזהות שיש לך דפוס כזה, שעלול בהחלט לעכב מערכות יחסים את את המשכן, ולכן זה טוב שהצלחת להבין שהוא קיים.
אני לא חושבת שיש דבר כזה "אידיליה", בטח לא במערכות יחסים. אני חושבת שכן יש דבר כזה "יציבות", ואולי כשיציב לך מדי- את ישר מחפשת מקום של ריגוש, טריפת הקלפים, כדי שתחושי שוב את הגעגוע, התשוקה והכמיהה לקשר. זאת השערה בלבד. אם זה כך, אפשר לחשוב על דרכים מיטיבות וחיוביות יותר לקיים קשר מבלי לערער אותו הלוך ושוב- למשל לצאת יחד לנופש כדי לשבור שיגרה, לצאת לבילוי או להופעה וכד'.
כשאת מזהה שמדובר בדפוס עמוק יותר, ויש לעבוד עליו יותר להערכתך ולא מספיקים "כיסויי פלסטר" כאלה, כן יהיה חשוב לגשת למטפל ולהתיעץ. כיוון שהזוגיות באיזשהי עמדת סכנה- גם בן זוגך עלול להבין שזה מה שאת מחפשת ולבנות בעצמו דפוס שמשלים אלייך, כלומר- את רוצה שאצעק עלייך וזה מה שירגיע- אז אעשה זאת לעיתים קרובות, כלומר מדובר בדפוס שיכול להיות הרסני מאוד בקשר, ובעיקר בעיקר כשיש ילדים, וגם את עצמך ברבות הזמן תפתחי תסכול מעצם הלופ הזה. ולכן חשוב לטפל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)