לחץ לפני חתונה אחרי זוגיות ל כמה שנים

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• לחץ לפני חתונה אחרי זוגיות ל כמה שנים
    קרן
    02/03/2016

היי
    עוד חצי שנה אני מתחנת עם בן זוגי ב3 השנים האחרונות, ופתאום אני במחשבה שאולי אני איתו כל הקשר התחיל מתוך פחד ובדידות, שאולי אני איתו למרות הבדלים שאולי הם מהותיים- עולמות תוכן שונים למרות שיש רצון הדדי לבוא אחד לקראת השני, אבל עדין במהות אנחנו טיפוסים שונים, נגיד אני קמה בבוקר רוצה לצאת לעשות דברים הוא יכול לבלות בבית. וחוסר משיכה מסויים שלי כלפיו, שמנמן ולמרות דיבורים רבים על הנושא הוא לא ממש משתפר...ובעיות בסקס, שאפרט בפורום המתאים.
    אבל הבעיות האלה לאורך כל הקשר מציקות לי, דיברנו עליהן הרבה פעמים, יש ניסיון ויש שינויים אבל עדין, הרבה פעמים מרגיש לי שזה מהותי ואולי התפשרתי על דברים שישגעו אותי כל החיים.

חוץ מזה אנחנו חברים טובים מדברים משתפים דואגים ואכפתיים אחד עבור השני, אני יודעת שהוא יהיה אבא טוב, אנחנו נותנים ספייס אחד לשני והמשפחות כבר מזמן מכירות ואוהבות אותנו ומסתדרות אחת עם השניה.

האם המחשבות האלה "נורמליות" האם זה שפתאום אני מפחדת שאני עושה טעות ושהשוני בינינו הוא מהותי זה קשור למציאות? או שאני עושה פיל מעכבר?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חששות לפני נישואין

טלי צרקינסקי
    03/03/2016

קרן שלום,

ראשית, חרדות/חששות לפני נישואין הן טבעיות.

בעייני חשוב להתבונן במספר דברים אשר אעלה אותן.

האם את מרגישה שהחרדות/החששות עלו לאחרונה יותר, תופש מקום יותר מאשר בעבר? מעסיקות אותך יותר מאשר בעבר? פתאום את מוצאת את עצמך שמה לב ליותר פרטים מאשר בעבר?

את מעלה שאת מהרהרת אם הקשר התחיל מתוך פחד ובדידות, כל המקומות של פחד, בדידות ורגשות רבים, לא מאוחר "לעבד" ועבוד עליהם במהלך החיים וכן לאחר נישואין.
    וגם אם הקשר התחיל ממקום כזה, זה לא אומר שהוא לא יכול להתפתח למקום חיובי אם לא ממשיכים להתנהל מאותו מקום של פחד ובדידות..

אם התחושות מציפות פתאום או מתבטאות יותר, זה די ברור שיש קשר לעיתוי, לכך שיש כבר מועד לחתונה וזה עשוי לעורר חרדה. לציין שגם אירועים חיוביים בחיים עשויים לעורר חרדה.

נקודה נוספת שהעלית הם תחומי עניין משותפים. יש פה גם אלמנטים חיוביים של נפרדות בקשר. אנחנו לא "אחד" בקשר, אלא שניים, ולכל אחד מהשניים יש את הצרכים שלו, את התחביבים שלו וחשוב לעשות איזו סינתזה (חיבור) בין הצרכים של כל אחד מכם לבטא אותם גם בנפרדות של הקשר הזוגי (לדוגמה את יכולה לפתח תחביב, להיפגש עם חברות ועוד, הוא יכול ליהנות מקריאת ספר, טלוויזיה, פגישה עם חבר ועוד..
    וזאת במקביל למשהו הזוגי שתפתחו, את ה"יחד שלכם". כפי שציינת "אנחנו הולכים אחר לקראת השני", כלומר יש אכפתיות, הדדיות ודפוסים בקשר שיכולים מאד לבנות. ולהחזיק קשר רציני.

באשר למשיכה מינית וסקס, אני לא יודעת מה הבעיות המיניות שעלו אצלכם, כתבת ששיתפת בפורום אחר. בכל אופן, במידה והתקיימה משיכה בעבר וזו ירדה, זה קורה בקשרים ארוכי טווח וזה יכול להיות מושפע מחיי היום יום שהם עמוסים, מהיעדר המסתורין והפיכת הקשר לאינטימי יותר, וחשוב להשקיע גם במקומות האילו. בדר"כ המשיכה תהיה למכלול האובייקט לרבות האישיות ועוד..ואם היא התקיימה ניתן להחזירה.

צריך לבחון האם אילו עניינים בחשק המיני, משיכה ועוד..

אם אסכם, את נורמלית.

את שואלת שאלות, את שואפת לזוגיות טובה ואת מתבוננת באומץ על החוסרים והטוב שיש בה, את מעלה כאן הרבה טוב גם שיש בקשר ויש כאן אלמנטים של בגרות בעיניי.

הצעתי תהיה להדהד את מה שעניתי לך ולחשוב על הדברים.

ניתן תמיד גם להתייעץ מקצועית על מנת להתפתח לכל כיוון שרק תרצי בחיים..

מאחלת לכם הרבה הצלחה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו