מעורבות בין זוגית

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• מעורבות בין זוגית
    נועה
    12/05/2008

שלום רב. אני נשואה 17 שנים לבעל שאני מאד אוהבת . הוא אדם מקסים, קשוב ואכפתי שמעורב מאד בנעשה בבית ועוזר עם הילדים מעל ומעבר(יש לנו ששה ילדים). הענין הוא שכל האכפתיות והמעורבות הם במובן הפיזי, כלומר הוא יעזור עם הילדים יערוך קניות ויאפשר לי לנוח כשאני צריכה .הוא גם מקשיב לי כשאני צריכה להתלונן או להוציא מהלב .אבל זהו, עד כאן .וזה מה שמציק לי :במובן הרגשי אני פשוט לבד לבד לאורך כל הדרך. ואני אנסה להסביר: אני יכולה לספר לו משהו שמציק לי הוא יקשיב ,יהנהן, אבל בזה הוא גמר את תפקידו. הוא לא ינסה לעזור לי למצוא פתרון ולא יתן לי עצה ולא יגיד מילה טובה וגם אם אני מנסה למצוא פתרון ומספרת לו הוא לא יתעניין מעבר למה שסיפרתי לו. וכך זה לאורך כל השנים . ניסיתי להעיר לו על כך וזה לא עזר ואני ניסיתי לבלוע ולהמשיך אבל לאחרונה ילדתי והיו דברים שלא ממש הסתדרו ומאד הציקו לי ולמרות שסיפרתי לו וניסיתי לערב אותו הוא כאילו התעלם. ואני מציינת "כאילו "כי הוא לא עושה את זה בכוונה רעה זה פשוט הטבע שלו אבל הוא גם לא מנסה להשתנות. אני אנסה לתת דוגמא: אחרי שילדתי הייתי מאד דאון היות וכמו שאמרתי היו דברים שלא הסתדרו. ניסיתי לספר לו שרע לי ואני לא יודעת מה לעשות הוא הקשיב וזהו. בעצם יכלתי באותה מידה לדבר לקיר .אחרי הרבה נסיונות שלי לצאת מזה אמרתי לו שאפנה לרופא שיתן לי משהו שיעזור לי ( בטבע שלי זה משהו מאד קיצוני לעשות את זה.) הוא שמע וזהו. הוא לא ניסה לחשוב איתי אולי יש משהו שיעזור לי והוא גם לא הציע לי ללכת איתי לרופא. הלכתי והבאתי כדורים וכבר מאד כעסתי. וכשהוא שאל מה זה התחמקתי ובזה זה נגמר. הוא לא התעניין יותר ולא שאל מה קורה עם זה שרציתי ללכת לרופא למרות שהוא ראה שיש לי רגעים קשים. אחר כך הכדורים עמדו לי ד המיטה שבועיים ולא נגעתי בהם כי לא היה לי אומץ והוא התעלם מכל העניין ולא שאל מה זה הכדורים למרות שבלחיצת מחשב אחת הוא יכל לברר . פשוט התעלמות . וזה המם אותי כי הוא בן אדם טוב וזה חוזר על עצמו בכל מיני וריאציות: למשל: אני יכולה לספר לו שאני רוצה לעבוד, הוא מקשיב וזהו אני יכולה לספר לו על כל מיני עבודות שחשבתי עליהן או שהתעניינתי בהן הןוא מקשיב וזהו. יכולות לעבור שנתיים והוא כאילו שכח מהעניין.ואפילו אם הוא יראה שאני משועממת וזה גורם לכל מיני דברים ואפילו לנזק לו הוא לא ינסה להתעניין או להציע או לתפוס יוזמה. ממש כלום. ואלו רק דוגמאות.האם זה נורמלי אצל גבר? מה אני יכולה לעשות?בזמן האחרון וגם בגלל המצב הנפשי שלי שהוא לא הכי זה גורם לי לריחוק ממנו וזה משהו שאני ממש פוחדת ממנו ולא רוצה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מעורבות בין זוגית

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תקשורת עם בן הזוג

דורית כהן
    13/05/2008

היי נועה!
    יש כאן שתי אפשרויות:
    או שבאמת אין לו את היכולת הזאת לדסקס כל מיני פתרונות או רעיונות, כמו שיש לנו הנשים עם חברות קרובות, והוא לא חזק בתחום הורבאלי. את יכולה לבחון זאת על פי סוג עבודתו. האם הוא בחר מקצוע שבו הוא נדרש לשוחח הרבה עם אנשים או שהוא עובד בעיקר לבד- מול מחשב, מול מכונות? נהיגה? נאי מנחשת שהוא לא עובד מול אנשים.
    אפשרות אחרת היא שמשהו בשיחות איתך אולי - התגובות שלך לדבריו בעבר הרחוק - היו ביקורתיות, שיפוטיות, אולי הוא הציע הצעות ולא קיבלת אותן והוא לקח זאת קשה (אני לא אומרת שהיית צריכה לקבלן, אלא מדגישה שאולי עבורו העובדה שלא שעית לעצתו איכזבה אותו).
    אם זו האפשרות הראשונה - קבלי את הטוב שיש בו וחפשי את השיחות המעמיקות יותר עם מישהי אחרת, חברה טובה. הרבה אנשים מוצאים אדם נוסף עימו הם יכולים לדסקס לעומק את רגשותיהם. זה בכלל לא סוף העולם. אדם אחד לא יכול לספק עבורינו את כל הצרכים שלנו.
    אם זו האפשרות השנייה - אפשר לפצח את התקיעות הזאת עם קצת ייעוץ זוגי שיאתר את הקושי בתקשורת הזוגית ויציע לכם דרכי תקשורת ]תוחות יותר.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך מעורבות

נועה
    13/05/2008

שלום דורית ותודה על העצות המועילות אבל עדיין נשארתי בלי מענה ברור . ראשית משום שבעבודתו עובד בעלי אך ורק עם ומול אמשים והוא אשף בעניין. ועלי לציין שתמיד אני טוענת שעליו לעבוד בעיקר בחינוך היות ויש לו גישה מדהימה לאנשים כך שהוא בכלל לא טיפוס של זאב בודד . ופרט לכך : למרות שאני מסכימה איתך שבעלי טיפוס קצת יותר שטוח אני לא מצפה ממנו לשיחות מעמיקות ןהשתפכויות רגשיות אלא מדברת על מעורבות הגיונית והתענינות מינימלית בחיי ובמיוחד שאני מדכנת אותו ומבקשת ממנו לגלות מעורבות.לדוגמא: אם הוא מודע לכך שיש לי בעיות של מצב רוח אחרי לידה הייתי מצפה שיציע ללכת איתי לרופא. שיתעניין האם לקחתי כדורים והאם הם עוזרים לי ולא יתנהג כאילו העניין בכלל לא עלה על הפרק. או אם אני מתלוננת שאין לי עבודה הוא יכול לפחות לנסות לעזור לי אולי לחשוב ביחד או להתעניין במה התקדמתי בחיפושי . האם זה מדי הרבה לצפות?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• להעלות את הקושי לשיחה ביניכם

דורית כהן
    14/05/2008

נועה היקרה, תודה על התוספת החשובה. אם כך, יש לו את היכולת אבל הוא לא מספיק קשוב אלייך. אז יתכן שהוא "למד" בדרך הקשה, ע"י התגובות שהגבת להצעות שלו בעבר, שהוא לא ממש יכול להועיל לך, והחל לוותר על כך שלא ביודעין, לא בכוונה. אם הוא חש שתגובותיו ורעיונותיו אינם מתקבלים באהדה ואינם מיושמים - מאוד יתכן שזה מכבה אותו. האם את יכולה לבדוק את עצמך, מזמן, לפני הרבה שנים, איך הגבת כאשר הציע לך הצעות לגבי החיים שלך? או שקרה והוא הציע לך לעושת כל מיני דברים אבל את דחית את העשייה והיישום שלהם. אם הוא חושב שהוא לא מביא לך תועלת זו יכולה להיות סיבה שהוא יוותר על הנסיון להיות מעורב בבעיות שלך.
    אפשרות נוספת היא שהוא מספיק לחוץ ופשוט קשה לו להכיל רגשית את העומסים שלך, או שהוא מרגיש שאין לו כבר רעיונות אז הוא מעדיף לא להיכנס לשיחות האלו איתך, כי זה מדכא אותו.
    אם זה נראה לך את יכולה לשוחח איתו על כך ולשאול אותו מה חוסם אותו מלהיכנס איתך לשיחות על הבעיות שלך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו