צריכה עצה בנוגע לריקנות וניתוק רגשי שנמשכים למעלה משנה וחצי

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• צריכה עצה בנוגע לריקנות וניתוק רגשי שנמשכים למעלה משנה וחצי
    דניאל
    17/03/2016

היי, אני בת 23, רווקה כבר שנה וחצי... כשהאקס נפרד ממני זה ממש כאב לי ופשוט נאטמתי מכל רגש, לא רק זוגי, גם חברתי. אני לא מאמינה לאף מילה של אף אחד, אני לא שונאת ולא אוהבת, אני לא מרגישה כלום. אני די מחוזרת ויכולה לחבב ולחשוב על מישהו, עד השנייה שהוא מתחיל לחבב אותי בחזרה-ברגע הזה אני פשוט משתעממת והולכת. אני קפואה גם מבחינה גופנית, ירד לי החשק המיני והרצון לאכול. אני יכולה לשבת עם מישהו שנראה לי חתיך, לבד בבית ופשוט להיות קרה ומרוחקת, אני לא מצליחה להתקרב וישר מאבדת עניין... יש להוסיף לזה גם בעיית שתייה ועישון. מה עושים בשביל לצאת ממעגל הריקנות הזה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• נורות אזהרה- ויש מה לעשות

עדי בדיחי
    18/03/2016

שלום דניאל,

אמנם תיארת בקצרה אך ניתן להבין כי את במצוקה. את מתארת מצבים בהם את מאבדת עינין (אפילו באוכל), ונשאבת למקומות אחרים, שליליים, כמו שתיה ועישון.

אני מבינה שהמשבר של הפרידה היה טריגר שהביא אותך למצב הזה. החשוב הוא שאת יודעת לזהות שיש בעיה, ואת רוצה לצאת ממנה. זה מאוד חשוב.

ריקנות ותחושות שאת מתארת יכולות להביא אדם "לקצה", כלומר מלבד מה שתיארת המצב עוד עלול להחמיר וכמובן את זה אנחנו רוצים למנוע. במצב כזה רצוי מאוד ואולי אף הכרחי לבקש עזרה, התחלת כבר לעשות צעד- שפנית לפורום, וזה מבורך. אך הפורום לא מספיק כדי לתת לך מענה. המענה שאת זקוקה לו להערכתי צריך לכלול פניה לאיש מקצוע שיוכל לכוון אותך ולסייע לך לצאת מאותו מעגל הרסני, כפי שתיארת.

יש היום מספר אפשרויות לעשות זאת-
    או דרך הביטוחים המשלימים של קופות החולים- להתקשר למוקד ולשאול.
    או דרך רופא המשפחה- שיכול להפנות אותך לשיחות קבועות, וללא תשלום.
    דרך השירותים החברתיים באיזור מגורייך (רווחה) - ללא תשלום.
    מכון טמיר- יכול להציע לך טיפול בעלות מסובסדת (השאירי פרטים באתר).
    או דרך מטפל פרטי - תשלום שיכול לנוע בין 200-350 ש"ח לטיפול.

חשוב לציין כי המטפלים בקופות החולים מקצועיים מאוד ואין הבדלים בין המטפלים מבחינת מקצועיות ואיכות.

אני מפנה אותך לכיוון הזה כיוון שמה שאת מתארת הוא כבר תקופה ארוכה, את מתארת חוסר חשק לאכול ודווקא הגוף בורח לעישון ושתיה- אלה מספר אזהרות חשובות. את צעירה מאוד ואין לי ספק שעם מטפל מקצועי תוכלי לעבור את המשבר הזה. אני לא חושבת שכדאי להיות עם זה לבד. נכון, גם עם מטפל צריך לבנות אמון וקשר.. אבל זה מאוד שונה מחבר או ידיד. אין לי ספק שזה יסייע לך.

בהצלחה רבה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו