מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- פרידה והניסיון להחזיר את בן הזוגדנה20/03/2016
שלום רב! רשמתי כאן בעבר ואני רוצה להתייעץ:
אני פרודה טרייה כבת 30. הייתי עם בן הזוג כשנה אך הוא לא ממש התנהג כבן זוג, היה נעלם לעיתים ומתקרב וכך גלגל החוזר על עצמו. לבסוף- הוא לא נשאר בטענה שהוא אינו מעוניין בזוגיות ועכשיו הוא מחפש בחורות אחרות באתרי הכרויות ולא מעוניין לשמוע ממני. התעצבנתי על כל המצב הזה ובצדק ואמרתי לו כמה שהוא אפס ובוגד וכו'. אולי לא הייתי צריכה להגיע לזה, אך בעודי כעוסה נורא אמרתי את זה בלי לחשוב פעמיים.
עבר כמעט חודש מאז הפרידה במהלכו אני מנסה ליצור עימו קשר כמעט כל כמה ימים והוא אינו מגיב לי. אני יודעת שאני עושה טעות!
חברה טובה אמרה לי שבגלל שאני כל הזמן מנסה לחפשו, שולחת הודעות ומתקשרת, הוא מתרחק ואני לא נותנת לו אפילו זמן להתגעגע. מאוד הייתי רוצה שהוא יחזור בו ויחזור אלי, אך כל מה שאני עושה, או מנסה לעשות, לא עוזר.
הבנתי שהוא כועס עליי מאוד, כי רק פעם 1 הוא הגיב לי ורשם לי: ביקשת שאני אעוף לך מהחיים, קיבלת מה שרצית, אמרת שאני אפס ובוגד, תני לי להמשיך הלאה בחיים שלי וכך גם את! התנצלתי על הכל, הסברתי ממה זה נבע ושאני כואבת ומתגעגעת. זה לא עזר, הוא פשוט נעלם. האם אתן חושבות שאם אניח לו באמת- זה יכול להחזירו? שאינני נותנת לו להרגיש בחסרוני כל עוד אני מחפשת אותו כל כמה ימים?
אני נמצאת בתהליך כעת בו אני מרגישה צורך לדבר על זה לקבל חיזוקים, כי מאוד רע לי בפנים. עושה זאת עם משפחה וחברים. עבר כמעט חודש ימים ואני מרגישה עדיין לא במיטבי, אומרים לי שכל עוד אני לא מכירה אחר- אני לא אצא מזה, זה באמת כך? אני לא יכולה להיות כרגע בקשר אחר למרות שאני מנסה לחפש- זה לא הולך לי. מרגישה שאני מחפשת בכוח ולא באמת מוכנה לזה.
עוד דבר שכנראה קשור: אני זוכרת שבילדותי- ההורים שלי תמיד היו סביבי, תמיד קיבלתי חום ואהבה והמון, האם יש קשר בין זה לבין התמודדות עם הפרידה הקשה הזאת לזה שקיבלתי חום ואהבה תמיד ולא קיבלתי אותה מבן הזוג ואז הוא עזב? חרדת נטישה אולי? תמיד היה לי פחד במערכת יחסים שיעזבו אותי.
האם עלי לשקול ליטול כדורים נגד דיכאון? מצד 2 עוד לא עבר אפילו חודש, לפעמים אני מרגישה טוב ולפעמים רע מאוד.. אולי זה התהליך עד שזה עובר לצמיתות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרידה והניסיון להחזיר את בן הזוג - תגובה
עדי בדיחי21/03/2016שלום דנה,
נשמע שאת מאוד חרדה מהמצב בו את שרויה. ראשית כל זה טבעי- להמשיך לחזר אחרי האהבה שאבדה, לחשוש, לא לרצות קשר כרגע ולא להיות מוכנה אליו.. עבר רק חודש, וכל מה שאת מתארת מבחינת התחושות שלך הוא לגמרי טבעי.
לגבי הסביבה שלך- אני מציעה לשמוע לעצתם ולא ליצור איתו קשר. הבחור כנראה לא מעוניין, אם היה מעוניין היה בוודאי עושה מעשה. הוא אולי נפגע, אבל להערכתי הוא פשוט השתמש במילים שלך כדי שוב לנתק איתך מגע, ולא כי אם תתנצלי זה יחזיר אותו. בפירוש החיזורים החוזרים והרדיפה מרחיקה את הצד השני אלף שנות אור... אולי אם תנתקי באמת מגע לחלוטין זה יסייע, אולי לא. כך או כך לא הייתי מאחלת לך להיות עם בחור שממש לא בנוי לקשר. הייתי שואלת אחרת- מדוע היית בקשר שבמהלכו בן זוגך חזר ונטש אותך לפרקים? זה נשמע משהו שהוא נכון, יציב? עד כמה שהוא יהיה מקסים בתקופות "ירח הדבש" אחרי החזרה לקשר, הוא עדיין אותו בחור שלא ממש רציני. למה להמשיך לרצות איתו קשר? הרי ברור שזהו דפוס חוזר.
לגבי השפעתה של הילדות והקשרים לאחרים משמעותיים כמו ההורים- יתכן ויש לכך השפעה, אבל אני לא רואה הרבה קשר בין הילדה שקיבלה הרבה אהבה לבין חשש גדול מנטישה. אנחנו כולנו חוששים שיעזבו אותנו, יש חלקים באישיות שלנו כמו "רצון להיות מקובל, נאהב, רצוי", לרצות את האחר, לא לטעות, להרגיש שאני "בשלמות", בשליטה. אולי זה חלק מהעינין. הייתי נותנת לזה עוד זמן.
לגבי אבחנה של דיכאון, טיפול תרופתי וכו'- מאוד מוקדם להערכתי. ראשית "דיכאון" הוא מונח גדול, הוא לא עינין של חודש עם ירידות ועליות, הוא מצב עקבי, שמשפיע על כל תחומי החיים. אני לא חושבת שאת שם. אני חושבת שכרגע את בתהליך של אבל ועיבוד הכעס והרגשות- וזה לגמרי בסדר, שבתקופה כה רגישה את לא תוכלי להרגיש מאו שמחה, או בעלת עיניין לצאת עם אחרים, אולי תחושי שאין לך תיאבון למשל.. זה עדיין תקין. אך אם המצב יחמיר, לתקופה ממושכת יותר, ותחושי כי את מצטמצמת ומסתגרת - אז שווה לפנות לעזרה. לפני זה אני בהחלט חושבת שזה מצב נורמלי, תקין שקורה לכולנו וכולנו פחות או יותר נתנהל באותו אופן.
לסיכום, להקשיב לעצת האוהבים אותך- אני בטוחה שהם רוצים בטובתך. אם את עדיין לא מרגישה בשלה לקשר, זה טבעי, אך חשוב להמשיך להתראות עם אנשים, לשתף, לספר.. ולאט לאט להשתחרר מזה. לא כדאי להיכנס לפרשנויות על חרדת נטישה, הילדות, וכמובן לא לקפוץ למסקנה שאת בדיכאון. לאט לאט, צריך לתת לזמן לעשות את שלו..
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרידה והניסיון להחזיר את בן הזוג - תגובה
עדי בדיחי21/03/2016שלום דנה,
נשמע שאת מאוד חרדה מהמצב בו את שרויה. ראשית כל זה טבעי- להמשיך לחזר אחרי האהבה שאבדה, לחשוש, לא לרצות קשר כרגע ולא להיות מוכנה אליו.. עבר רק חודש, וכל מה שאת מתארת מבחינת התחושות שלך הוא לגמרי טבעי.
לגבי הסביבה שלך- אני מציעה לשמוע לעצתם ולא ליצור איתו קשר. הבחור כנראה לא מעוניין, אם היה מעוניין היה בוודאי עושה מעשה. הוא אולי נפגע, אבל להערכתי הוא פשוט השתמש במילים שלך כדי שוב לנתק איתך מגע, ולא כי אם תתנצלי זה יחזיר אותו. בפירוש החיזורים החוזרים והרדיפה מרחיקה את הצד השני אלף שנות אור... אולי אם תנתקי באמת מגע לחלוטין זה יסייע, אולי לא. כך או כך לא הייתי מאחלת לך להיות עם בחור שממש לא בנוי לקשר. הייתי שואלת אחרת- מדוע היית בקשר שבמהלכו בן זוגך חזר ונטש אותך לפרקים? זה נשמע משהו שהוא נכון, יציב? עד כמה שהוא יהיה מקסים בתקופות "ירח הדבש" אחרי החזרה לקשר, הוא עדיין אותו בחור שלא ממש רציני. למה להמשיך לרצות איתו קשר? הרי ברור שזהו דפוס חוזר.
לגבי השפעתה של הילדות והקשרים לאחרים משמעותיים כמו ההורים- יתכן ויש לכך השפעה, אבל אני לא רואה הרבה קשר בין הילדה שקיבלה הרבה אהבה לבין חשש גדול מנטישה. אנחנו כולנו חוששים שיעזבו אותנו, יש חלקים באישיות שלנו כמו "רצון להיות מקובל, נאהב, רצוי", לרצות את האחר, לא לטעות, להרגיש שאני "בשלמות", בשליטה. אולי זה חלק מהעינין. הייתי נותנת לזה עוד זמן.
לגבי אבחנה של דיכאון, טיפול תרופתי וכו'- מאוד מוקדם להערכתי. ראשית "דיכאון" הוא מונח גדול, הוא לא עינין של חודש עם ירידות ועליות, הוא מצב עקבי, שמשפיע על כל תחומי החיים. אני לא חושבת שאת שם. אני חושבת שכרגע את בתהליך של אבל ועיבוד הכעס והרגשות- וזה לגמרי בסדר, שבתקופה כה רגישה את לא תוכלי להרגיש מאו שמחה, או בעלת עיניין לצאת עם אחרים, אולי תחושי שאין לך תיאבון למשל.. זה עדיין תקין. אך אם המצב יחמיר, לתקופה ממושכת יותר, ותחושי כי את מצטמצמת ומסתגרת - אז שווה לפנות לעזרה. לפני זה אני בהחלט חושבת שזה מצב נורמלי, תקין שקורה לכולנו וכולנו פחות או יותר נתנהל באותו אופן.
לסיכום, להקשיב לעצת האוהבים אותך- אני בטוחה שהם רוצים בטובתך. אם את עדיין לא מרגישה בשלה לקשר, זה טבעי, אך חשוב להמשיך להתראות עם אנשים, לשתף, לספר.. ולאט לאט להשתחרר מזה. לא כדאי להיכנס לפרשנויות על חרדת נטישה, הילדות, וכמובן לא לקפוץ למסקנה שאת בדיכאון. לאט לאט, צריך לתת לזמן לעשות את שלו..
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)