משבר מאד קשה במהלך הריון, זקוק לעצה

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• משבר מאד קשה במהלך הריון, זקוק לעצה
    טל
    20/03/2016

בן 43.5 והחברה בת 40. בהריון ראשון.לא נשואים

נפגשנו על מנת להביא ילד אבל התקרבנו רגשית, היא סחפה אותי לתוך מערבולת, אני בחור רגיש, חרדתי שסובל מדכאונות לסירוגין וקצת ילדותי והיא חסרת פחד, בוגרת, יפת תואר,חסרת הומור ושנינות,דומיננטית וצדקנית עם נטייה לויכוחים ואמוציות. על הנייר הפכים.

היא ידעה פחות או יותר שבעבר היו לי דכאונות אבל לא קשים ולא ידעה שלאחרונה אני לוקח כדורים כי חששתי שהכל ילך לתמיון.

אנחנו בחודש שני ואתמול חטפתי התקף חרדה מה שערער לה לגמרי את הביטחון העצמי, היא טוענת שאני לא כשיר להיות בן זוג שלא לדבר על להיות הורה והכי חשוב היא חשה מרומה ומאוכזבת שלא שיתפתי אותה כך שלפחות היתה לה אפשרות בחירה, יש לי תחושות קשות מהאירוע וכמובן תופעות גופניות.ההיא טוענת שאני לא תומך.

אני מודה שאין לי הרבה ניסיון בזוגיות ואני רגיל מאד להיות חופשי, אבל למרות הקשיים אני כמה להיות הורה.

היא חמה ומכילה אך יחד עם זאת צדקנית וחושבת שהיא יודעת הכל וקשה לי עם זה ומתחילים להיווצר אצלי לחצים בחזה כשאנחנו דבוקים אחד לשני יותר מידי.

התחלנו טיפול זוגי בינתיים שכרגע לא יודע אם הוא עוזר.הורות משותפת היא אופציה מבחינתי אך לא מבחינתה כרגע, מעולם לא היתה לי זוגיות ארוכה ואני רואה בזה שוב כ״נפילה״ אם שוב לא אשרוד.

אני חייב לקבל החלטה ולא יודע מה לעשות.

מקווה שתוכלו לסייע לי

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• משבר מאד קשה במהלך הריון, זקוק לעצה - תגובה

עדי בדיחי
    21/03/2016

שלום אריאל,

אתה מתאר באמת מצב בו החרדה יכולה לגבור בכמה היבטים- ההורות הקרובה לבוא, הזוגיות, המצב שלך מול עצמך- עד כמה אתה חש שאתה מתקדם ולא נכשל.. הרבה גורמים שיכולים לערער את הביטחון ותחושת השליטה.

מה שסיפרת או לא סיפרת- לצערנו את זה לא ניתן להשיב. היא ידעה שהיית במצבי חרדה בעבר, וזה כן חשוב וטוב שסיפרת.

התחושות שאתה מתאר של חשש, אשמה, חרדה- מסבירות כי באמת הצורך הוא בתמיכה רצופה, ונכון וטוב שאתם בטיפול זוגי. מהרבה משברים אפשר לצאת ע"י טיפול זוגי שאמור לאפשר לשניכם הבנה אחד של השניה, כאשר המטפל מביא את משנתו, ומצליח ליצור "גשר" של הידברות. אם הטיפול רק בתחילתו, צריך לאפשר לו זמן והזדמנות לבדוק שהוא באמת עובד ואתם חשים נשכרים.

למעשה כרגע בת הזוג שמה לך מעין "מראה" על חששות שהיו לך זה זמן. אולי זאת הזדמנות מצוינת לנסות לעבוד על התכנים האלה, מה שיכול להביא להרגשת הצלחה בסופו של דבר. לכולנו יש ריגרסיות, ואנחנו לא פעם נפגשים עם מקומות מפחידים, מאיימים ולא רק זה, בני הזוג שלנו , ההפכים שלנו לא פעם, משקפים לנו את זה פעם אחר פעם. זה לא קל- אבל אפשרי (בעיקר בטיפול), להתמודד עם התכנים האלה.

אני מציעה לקבל החלטה מושכלת כשהטיפול הוא מבוסס ואתה חש שיש שם מקום בטוח להעלות את תחושותיך. הן חשובות להמשך הדרך ובוודאי לזוגיות. לא הייתי חורצת דין כעת על מה הולך להיות- הדברים דינמיים ואני מאוד מאמינה שטיפול כזה יכול לסייע לכם לצלוח את המשבר הזה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו