מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- יחסים וחיים - כיצד משלבים ביניהםמאור05/04/2016
שלום ,
לא ממש יודע מאיפה להתחיל , אך אנסה...
יוצא כ-8 חודשים עם בחירת ליבי ( התארסנו ממש לאחרונה ) , במהלך ה-8 חודשים האלו , לצערי הזנחתי מספר תחומים בחיי ( אני גם סטודנט בפתוחה , גם עובד , ובעל מספר עיסוקים נוספים ).
את הלימודים בפתוחה אפשר להזניח באופן מאסיבי ( כי הרי זה פתוח :) ),
בכל מקרה אני עסוק באופן אין סופי בכיבוי שריפות , והייתי רוצה להגיע לפחות לחתונה במצב מיושר ברמת ההישגים שלי בחיי.
השאלה כיצד? בלי קשר למצבי ? כיצד משלבים זוגיות ואורח חיים הישגי , ריצה לתואר , התפרנסות בצורה מכובדת , תחביבים נוספים ?? האם בת זוגתי אמורה לחכות בצד בזמן שאני מגשים את עצמי.... ? אני מאוד מבולבל וגם מתוסכל ואשמח לעצות , גם לשאלות שלא שאלתי שחבויות בגוף הטקסט :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר להספיק הרבה דברים
טלי צרקינסקי06/04/2016מאור שלום,
ראשית, בשעה טובה לגבי האירוסין.
החיים לצד כיבויי שרפות הם לא דבר פשוט כלל כי אתה כל הזמן עסוק ב"כיבוי" ולא נשאר זמן להשהות, ליהנות, לחוות.
בת הזוג שלך לא אמורה לחכות עד אשר תסיים את ה"כבאות" (=כמובן בהומור), אלא היא אמורה להשתלב אתך לציד התכניות והחיים שלכם. שלך כאדם בפני עצמו, שלה כאדם בפני עצמה ולא פחות חשוב, של שניכם כבני זוג שעומדים לפני עתיד משותף והדדי.
ממה שאתה מעלה, עלתה אצלי מחשבה ושאלה האם כיבויי השרפות באים בעקבות ההחלטה להתארס והן מהוות כחלק מביטוי של חרדה או חשש לקראת שינוי גדול (שזה טבעי). יכול להיות?
יש הרבה התארגנות, תכנון וכל זאת לצד החיים שממשיכים לזרום.
חשוב על הדברים שהעליתי.
זה נכון שלימודים באונ' הפתוחה מאפשרים למתוח את התואר ללא מעט שנים.
נשמע לי שאתה זקוק להכוונה ויעוץ לגבי סדר, התארגנות, סדר עדיפויות אף הייתי אומרת, אף לו"ז שבועי אשר יכול לשלב את לימודיך, העבודה שלך והתחביבים שלך וכל זאת, לצד חיי הזוגיות עם ארוסתך שהם חלק בלתי נפרד מחייך כיום.
בתחושה שלי יש איזו חרדה של לא להספיק, אך לרצות כן להספיק..
לעתים עוזר ניהול טבלה של לו"ז. מה אני עושה עד מתי? לרבות כל תחומי החיים. זה עוזר לארגן.
דוגמה: כמה קורסים אני לוקח בסמסטר מסוים, למה אני מתחייב בכל תחום בחיים.
כתיבה פעמים רבות מארגנת ורואים את הדברים מול העיניים.
תראה איך זה עבורך. "כיבוי שריפות" פעמים רבות בא מהמקום של קושי לתכנן את הזמן.
ניתן במידת הצורך גם להיעזר באיש מקצוע (זה לא חייב להיות משהו ארוך טווח) על מנת לקבל כלים.
אני חושבת שאתה מעלה שאלה חשובה מאד והיא מראה שאתה רוצה שינוי ואתה רוצה ניהול חיים טובים ובונים וזה מאד ראוי וזה בהחלט אפשרי.
מאחלת לך הרבה הצלחה וכן לשניכם,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)