בעיות קשות שקשורות למשפחה המורחבת.

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• בעיות קשות שקשורות למשפחה המורחבת.
    אורית
    20/04/2016

שלום רב,
    אני ובעלי נשואים שנים רבות. ילדים לאחר צבא.
    מאחר ויחסינו תמיד היו בעליות ומורדות,המשפחה המורחבת היתה מעורבת.
    לפני שנתיים הגעתי למצב נואש,פניתי לאבא שלי וביקשתי התערבותו שכן הייתי נתונה במצב שבו בעלי ממש ירד לחיי.
    אבא שלי הציב לו אולטימטום,דיבר עם אחיו שהוא המעסיק שלו,ובעלי נרגע.
    כתצאה מכך באה תקופת רוגע.
    אבל בין אבא לבעלי נוצר קרע קשה.היו חילופי דברים קשים. יש לציין שגם לי היה קשה מוןל האחים שלו אך הבלגתי והקשר נשאר ברמות של הזמנות לחגים וכו'.
    אבא שלי איש עדין באופן כללי, לא רב עם אנשים,איש אינטלגנטי, נעים הליכות.נשוי לאישה שאינה אמי.
    אמא נפטרה כשהייתי ילדה.
    מאז, כל פעם שאני נוסעת לבקר את אבא עם הילדים,שרוצים לבוא,אפילו עולה לבית עלמין באזכרה לאמא עם אבא והילדים, בעלי מגיב בזעם קשה.
    מתפרץ,מקלל את אבא שלי קללות קשות, מאיים לא לתת לי דבר יותר( שולט בי כלכלית),אומר שהוא בעבודה עובד כמו עבד לתת לנו חיים טובים ושולח לילדים הודעות שבזה שהם הולכים לסבא הם מוכרים אותו ופוגעים בו.
    כל פעם נדרשת התערבות ולחץ של אחיו עד שנרגע.
    בפעם האחרונה, הגדיל לעשות, שלח לאבא שלי הודעות בהן סיפר לו על דברים שסיפרתי לו על כך שאבא פגע בי לאחר מותה של אמי,הפר האמון שלי,וכעת קשה לי לראות אותו,לא יודעת מה לעשות,איך להמשיך.
    בעלי מסרב וסירב לבוא ליעוץ. תמיד. אם עוד היתה תקווה לפתור המצב כעת אבא שלי לא רוצה לשמוע עליו.אני חושבת שאולי אבא שלי ואחיו צריכים להיפגש כדי לפתור הבעיה.
    גם לא ניתן לדבר עם בעלי על דברים,הוא מייד מגיב בזעם ואיומים.אני לא עונה,לאחר טיפול שעברתי,לא נכנסת איתו לעימותים,הוא מקלל,אני לא מגיבה.
    אודה לכן על תשובתכן.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מצב מורכב במשפחה

טלי צרקינסקי
    20/04/2016

אורית שלום,

את מתארת מצב של אלימות של בעלך כלפייך.

אלימות אינה רק פיזית. היא יכולה להיות מילולית, כלכלית ועוד.

כמוכן, התנהגות מאד לא מותאמת מול הילדים.

אני מתארת לעצמי שזה "מתיישב" על עוצמות רגשיות מאד גדולות ששניכם צברתם בקשר.

לערב את אביך כנראה לא היה נכון (לא ברור לי מה הסיפור עם אח שלו) כי טוב שזוג יפתור את הבעיות שלו עם עצמו, אני יכולה להבין שהיית בסיטואציה של מצוקה מאד גדולה ומצאת אצל אביך את הכתף ואת התמיכה.

בעלך, כנראה צבר כעסים מאד קשים מול אביך וכעסים שיש במערכת יחסים ביניכם (הוא מביע זאת יותר, אצלך הקול הזה יותר מושתק..) והוא מוציא אותם בדרכים לא נעימות, בלשון המעטה.

בין אם זה דרך הילדים, מה שהם לא אמורים לחוות בגילם ובכלל, באף גיל.

דרכך, בפגיעה של אביך מולך.

למעשה ההתערבות של אביך ותקופת הרוגע הייתה מעין "פלסטר" אך לא טיפול שורש ש"מנקז" את מה שצריך.

באמירה האחרונה שלך את רואה כפתרון שאביך שוב יתערב מולו ומול אח שלו.

האם את חושבת שזה יעזור? האם בעלך לא יכעס עוד יותר? האם הקשר שלכם יתחזק עקב התערבות זו? האם יתכן ואת דרך המחשבה והמשאלה שאביך יסתדר את הדברים, את לא תצטרכי להתמודד מול האיום של עליך והתנהגותו שלא פשוט להכיל? לדעתי כן.

זה לא הפתרון.

מה אני ממליצה?

אני ממליצה לך בחום, גם אם בעלך לא מוכן לגשת לייעוץ, לגשת לייעוץ עבורך.

לאחר טיפול שעברת לא להיכנס לעימותים ולשתוק, זה לא פתרון, כי את סופגת ואת סובלת. אינני אומרת שצריך להיכנס לעימותים, אך צריך לחיות בתחושה מספיק טובה ובטוחה..וזה לא מה שאת מתארת.

האפשרויות הן: יש מכונים עם טיפולים מסובסדים, אפשרות טובה היא השירותים החברתיים באזור מגורייך שבו הטיפול מאד מסובסד או דרך קופת חולים או פרטי.

אני מאחלת לך הרבה הצלחה ומאמינה שצריך עזרה על מנת לשנות מצבים ואי אפשר לבד תמיד...וזה טבעי שאי אפשר לשאת את הכל לבד ולעתים צריכים ליווי..

חג שמח,

בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו