מסתכל על אחרות - לעזרתכם אודה!

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• מסתכל על אחרות - לעזרתכם אודה!
    פזית**
    20/04/2016

היי עדי, טלי (וגם בני)
    אינני זוכרת אם כתבתי פה על נושא זה בעבר (סיכוי רב שכן), ניסיתי לחפש את הפוסט ואת תגובותיכם ללא הצלחה ולכן אני כותבת פה שוב בקצרה על מנת לקבל קצת סיוע.
    אז ככה:
    אני ובעלי נשואים קרוב לשנתיים עם תינוק מתוק בן מספר חודשים.
    מתחילת הקשר שמתי לב שהוא מסתכל/בוהה באנשים אחרים בין היתר גם נשים.
    בתקופה שרק יצאנו לא ייחסתי לזה משמעות, זה צבט לי אך עבר תוך כמה דקות, הייתה לי את היכולת לומר לעצמי בלב שאלו שטויות, ראיתי שהוא אוהב אותי, ממשיך לצאת איתי ומפנק ולכן העברתי הלאה.
    לתומי גם חשבתי שאולי אחרי שנתחתן והיה זוג נשוי זה יפחת אך לא כך הדבר.
    התחתנו וזה המשיך לקרות בתדירות אפילו יותר גבוהה, כאן כבר התחלתי להעיר לו (הערות שהפכו לריבים עם דמעות וכאבי לב לשנינו)
    לו לא היה מה לומר, לא היה תירוץ מספיק טוב, וכך זה הלך והחמיר...
    הרבה פעמים זה קרה אך הבלגתי ושמרתי בלב עם כאב גדול.
    חשבתי לתומי שוב שברגע שיהיה לנו ילד דברים ישתנו.
    אכן, מספר חודשים בהם אני, הוא והתינוק לא נתקלתי בזה אצלו וחשבתי שאולי זה נעלם
    אך אתמול, בעת שנסענו באוטו (ואני יושבת מאחורה עם התינוק) קלטתי שהוא הסית את מבטו לכיוון רכב שעצר לידנו (הרכב לא היה בצד של הנהג אלא בצד של הנוסע מה שגרם לבעלי לסובב ממש את הראש).
    הוא הסתכל מספר שניות והפסיק. הסתכלתי לראות מה יש שם וראיתי בחורה באוטו.
    כשהגענו הביתה אמרתי לו בנועם שאין לי כוונה לריב אך הערתי לו על זה מספר פעמים, שזה לא נעים לי ואני מבקשת שיפסיק.
    הוא מצידו לא הגיב, רק אמר " אמרת שאת לא רוצה לריב, שמעתי אותך, בסדר".
    מאז, עבר יום, הוא מתנהג אלי בקרירות, אדישות, ריחוק.
    לא דיברתי איתו על זה שוב.

כמה דברים שאני חושבת עליהם:
    1. אני יודעת שאני חסרת ביטחון ויכול להיות שאם היה לי יותר ביטחון הייתי מחליקה את זה כמו אז. השאלה אם זה משהו לגיטימי אצל גברים או שיש לי ממה להילחץ?
    2. אני יודעת שאלו מבטים בלבד, בעלי נאמן לי ולא יעשה משהו רע.
    3. אני פוחדת שאני לא מספיקה עבורו. אני פוחדת שאני לא אטרקטיבית, שהוא מסתכל על אחרות כי יש יפות ממני, שכל אחת שעוברת ברחוב מסקרנת אותו.
    4. אני שמה לב שהוא מסתכל גם על מבוגרים וגם על גברים אבל כשזה על בחורה צעירה זה כואב לי מאוד.
    5. כשהייתי עם ביטחון הוא אהב אותי יותר, היום אני מרגישה כמו אשפה, כמו סמרטוט בלי ערך ובלי ביטחון ואני פוחדת שזה מוריד לו ממני.
    6. הנחמה היחידה שלי בסיפור הזה זה שהוא עשה את זה מאז ומתמיד, זה לא מעכשיו, גם שהיינו בשיא ההתאהבות שלנו וגם בירח דבש שלנו הוא עשה את זה אז יכול להיות שזה פשוט חלק ממנו ואין לזה שום משמעות ?

איך אני עושה שזה לא יפריע לי יותר?
    שיחות איתו לא עוזרות ולא פותרות כלום, זו הסיבה שגם הפעם זרקתי את זה לחלל האויר והנחתי לזה... כואב לי שהוא אדיש אלי או חושב שאני אובססיבית לנושא.
    יכול להיות שאולי יש דברים בגו ובעלי אוהב לפזול לצדדים ?

אשמח לעזרתכם !!!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מעלה נקודות והמלצה

טלי צרקינסקי
    21/04/2016

פזית שלום,

עלתה אכן שאלה דומה בפורום בעבר, יתכן ששלך, יתכן של מישהי אחרת. בכל אופן מתייחסת עתה.

יש כאן מספר נקודות בולטות מדברייך בעיניי.

לא ברור על מה מתיישב הצורך שלו להסתכל אנשים כל הזמן ואני לא בטוחה שזה ממקום סקסיסטי (נניח של נשים או מקום כזה..) יתכן והוא "חוקר" דמויות בראייה שלו, זו השערה כמובן, ציינת שהוא מסתכל גם על גברים ועל מבוגרים כלומר, יש אובייקטים אחרים בתמונה (תרתי משמע).

אם זה גורם לו למצב של סיבוב ראש בזמן נהיגה הוא מסכן את עצמו ואתכם בכביש.

האם הוא מודע לך? הוא שולט בדברים? זה נעשה בהיסח דעת? יתכן וזה בהיסח דעת.

לא נשמע מהצד שיש לו כוונה לפגוע בך.

אולם אני מבינה את הפגיעה שלך.

אנחנו בני אדם סקרנים ואנשים עוברים דרכינו, אך זה בהחלט לא נעים שבן/בת זוג "חוקרים" או מסתכלים על אדם אחר למול עניינו.

באשר לחשש שאת לא תספיקי לו או שיש יותר יפות ממך.

גם ללא המבטים ואני אשים כאן אמריה לגמרי מכלילה, יש יותר יפות ויש פחות יפות מכולנו, מה גם שיופי הוא עניין סובייקטיבי. אני מניחה שהוא בחר בך בגלל מכלול של דברים..

משהו בולט נוסף ובעייני הוא החשוב ביותר מכל מה שהעלית והוא מה שאת מרגישה בקשר הזוגי: ציינת מילים מאד לא פשוטות "סמרטוט", "אשפה" ללא ערך וביטחון ואת הולכת עם רגשות וחוששת שזה משפיע על איך שהוא רואה אותך וכאן יש נקודה מאד מרכזית בזוגיות שלכם לדעתי מה קורה לכם בקשר ברמת התקשורת ובכל מיני רמות בזוגיות.

המלצתי החמה מאד שיכולה מאד להעצים את הקשר שלכם, להגיע למקומות של הבנה והכלה אחד את השני, היא לפנות לטיפול זוגי.

אנשים פונים לטיפול זוגי בכל מעגלי החיים: לקראת נישואין, לאחר נישואין, לקראת היריון, לאחר לידה, לאחר שנים רבות של נישואין. איש מקצוע יכול ללוות אתכם ולעזור לכם להגיע ביחד לתקשורת בונה, להבנה של צרכים ולתת לכם כלים.

בהצלחה רבה וחג שמח!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו