רגשות קהים בתוך קשר זוגי מה לעשות ????

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• רגשות קהים בתוך קשר זוגי מה לעשות ????
    שרון
    24/04/2016

שלום
    אני בן 23, מזה 3 שנים עם בת הזוג הנוכחית
    ברקע שלי אלימות מצד ההורים, ותא משפחתי לא יציב בין היתר בגלל זוגיות הורים.
    חרדתי מאוד ומטופל בטיפול דינמי.
    אני נמצא בצומת דרכים בחיי. היו לי מספר קשרים מאוד קצרים ושטחיים עד לבת הזוג הנוכחית כולם לא ארכו יותר מחודשיים מהסיבה שפשוט לא הצלחתי להתקיים בתוך קשר גם כנער וגם בגיל צבא.

בת הזוג שלי חמה ואוהבת ,חכמה ויפה ואני בהחלט רואה בה אם לילדיי בעתיד.
    עקב החרדות שלי אני מתקשה לחוש רגשות באופן שיאפשר לי לבטא אותן ויחד עם החרדה שמא אנחנו לא מתאימים אני נמצא בטלטלה מתמדת לגבי הקשר. מצד אחד משהו דוחק בי לנוס על נפשי טרם אכנס לזוגיות קבועה או אפילו נישואין מקולקלים, ומצד שני אין בי טענות לקשר ואין ריבים כמעט ואנחנו מרבים להיות ביחד.
    מאוד חסרה לי תחושת הלהט בתחילת הקשר. אני רוצה שוב להרגיש את התחושה שאפפה אותי בשנה הראשונה עד ששוב נשטפתי חרדה וספקות.
    אני מתקשה להצביע על התקלות בקשר וחרד שמא נגמרה האהבה.  אני פשוט לא מצליח להביע רגשות כמו פעם גם אין לי יותר מידי חוג חברתי חוץ מהעבודה שם אני מאוד מקובל
    הפסיכולוגית העלתה נקודה שאני צריך מעגל חברתי למלא חלק בעצמי בעזרתו וחלק בעזרת הזוגיות
    אני לא יודע כבר מה הלב שלי מרגיש אני מאוד רוצה שהקשר יישאר נקי טהור בלי פחד אבל לא מצליח להוציא מהלב תשובות...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לצקת תוכן לחיים, לצד הזוגיות

עדי בדיחי
    24/04/2016

שלום שרון,

לכולנו יש את הרצון העז הזה לחזור להתאהבות או לאהבה האינסופית, חסרת החששות, שהיתה לנו בתחילת הקשר הזוגי. אני מניחה שאתה חווה משהו שהוא מאוד מובן וטבעי לכולנו. במקרה שלך הדבר יושב גם על ילדות לא קלה ועל חרדות שאופפות אותך..

אני שמחה לשמוע שאתה בטיפול, מאוד מסכימה עם המטפלת כן לנסות למצוא חלקים נוספים בחייך שיוכלו להשפיע על "מילוי" עצמך. כלומר, אם תצליח לקיים קשרים נוספים קרובים, לעשות דברים לא שגרתיים (גם עם בת זוגתך- למשל טיול אקסטרים, להכניס ריגוש לתוך הזוגיות), ובכך לצקת תוכן נוסף לחייך- תהיה לכך השפעה חיובית מיטיבה.

מדובר כנראה בבת זוג מאוד מיוחדת שמאפשרת לך להיות אתה ומקבלת אותך עם כל מי שאתה. אני בטוחה שגם היא יוצאת נשכרת מהזוגיות איתך ומרגישה ברת מזל. לא תמיד מוצאים זוגיות כזאת בגיל כה צעיר- זוהי בהחלט מתנה שיש לשמור עליה מכל משמר. לפעמים אנחנו כ"כ רוצים לשמור על זה ולהיות בשליטה, ושוכחים להנות ממה שיש. החשש שיהיו תקלות גם הן קשורות לשליטה ולמחשבות טורדניות- הייתי מציעה לשוחח על זה עם המטפלת גם.

אני די משוכנעת שמה שגורם לך לחוש כך הוא למעשה חוסר מיצוי עצמי ופחות משהו שקשור לקשר הזוגי, שכן אינך מוצא בו משהו באמת בעייתי, אלא הפוך. אתה מתאר קשר טוב ויקר ערך. ולכן, נדרשת התבוננות פנימה וחשיבה מה כן יכול למלא אותך.

בהצלחה רבה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עדי תודה רבה...תוספת קטנה

שרון
    25/04/2016

בנוסף לכל המטען שציינתי למעלה , אני בוחן בצורה כמעט אובססיבית את מערכות היחסים מסביבי ותמיד מרחפת מעליי המסקנה שאנשים אחרים מרגישים וחיים יותר טוב ממני בקשר
    הרבה פעמים אני פשוט מוצא את עצמי אומר " הלוואי שהייתי הוא"
    כמובן שאני לא יודע מה קורה בתוך הקשר של אותו סוג אבל כל כך רוצה להרגיש באופן אמיתי ולא לפחד מהשאלה "האם אני אוהב אותה ?"

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עדי תודה רבה...תוספת קטנה - תגובה

עדי בדיחי
    25/04/2016

הי שוב שרון,

לעולם הדשא של השכן (הזוגיות, הכסף, הבית, ההצלחות, בני הזוג, המשפחה) יהיה ירוק יותר. אבל לאמיתו של דבר, זה לא כך. כל אחד מתמודד עם החבילות שלו, לכל אחד יש את דרכי ההתמודדות שלו ואין דבר כזה מושלם.

אני שוב מציעה להכניס את כל התכנים שאתה מעלה תוך הטיפול, יש התערבויות טיפוליות טובות שיכולות לעזור לך דוגמת טיפול בחרדות ובמחשבות טורדניות- אני בטוחה שהמטפלת שלך תדע לסייע. שים לב לאותם דפוסים שמעכבים אותך שוב ושוב, לאותן מחשבות שאין מהן מנוח, ניתן לעבוד על כך בטיפול.

בהצלחה רבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו