מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- לא מצליח לשכוח את האקסית אפילו כשיש לי חברהדוד26/04/2016
שלום!
רציתי להתייעץ איתכם.
אני בן 25, ולפני כשנה וחצי חוויתי פרידה קשה מאקסית (הינו ביחד כחצי שנה), הנסיבות של הפרידה לא רלוונטיות, בסופו של דבר נפרדתי ממנה והיה קשה לשנינו. יש לנו המון חברים משותפים, היא ניסתה לא מעט לחזור להיות "ידידה" שלי, ניסינו כמה פעמים ולא הצלחנו.
היא לא באמת שיחררה אותי מאז, מטפטפת לי בהודעות פעם ב, אפילו כשביקשתי שתפסיק כי זה לא עושה לי טוב וגם כי יצאתי עם מישהי היא חזרה לשלוח לי הודעות אחרי כמה חודשים.
אני מתאפיין בבחור טוב שלא רוצה לגרום רע לאנשים אחרים, ולא לענות לה גורם לי להרגיש חרא עם עצמי ולכן אני תמיד מוצא את עצמי עונה לה ולא יכול להתעלם ממנה..
לפני 3 חודשים הכרתי בחורה מדהימה, אני אוהב אותה והכי כיף לנו ביחד, נפגשים המון ואני יודע שזה זה ושאני רוצה להיות איתה תמיד.
לפני כשבוע האקסית שלחה לי שוב הודעה של "בוא ניפגש ונישב לקפה", כמובן שדחיתי את זה כי זה לא לעניין, אני לא רוצה לחזור אליה וכפי שהבנתי גם היא לא רוצה לחזור אליי.
הבעיה היא שאני חושב עליה הרבה. (על האקסית)
אני הולך ברחוב, אני חושש שפתאום אני אראה אותה.
היא עולה לי בראש כל יום
בזמן שאני עם החברה הנוכחית אני לא חושב עליה.
אני לא רוצה גם להעלות את זה בפני החברה הנוכחית
הייתי בטוח שאני אשכח את האקסית ברגע שתהיה לי מישהי, והנה יש לי מישהי ואני אוהב אותה, ועדיין לא שכחתי את ההיא.
מה לעשות ? מה שאני בטוח בעצמי זה שאני לא רוצה לחזור אליה ושטוב לי עם החברה הנוכחית שלי... אני רק רוצה שלא יעלו לי כל המחשבות על הקודמת........... כי זה פשוט לא עושה לי טוב, למה אי אפשר למחוק את ההיסטוריה למה ????
למה אני מרגיש רע עם עצמי אם אני לא אענה לה בכלל ?
מה אתם מציעים לי לעשות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר להוציא את האקסית המאד נוכחת בחיים ש
טלי צרקינסקי26/04/2016דוד שלום,
שני דברים בולטים מאד ממה שאתה מביא אתך לפורום.
משהו אחד שבעיני ראוי לבחון זה האם באמת סיימת את הקשר וסגרת אותו מבחינה רגשית, לדעתי התשובה היא לא.
הדבר השני קשור לדבר הראשון והיא שלמעשה האקסית נוכחת בחיים שלך. אף שאינך מקיים אתה קשר זוגי, יחסים רומנטיים, היא מאד נוכחת, היא מתקשרת, היא מבקשת לחזור אליך, להיפגש ולשבת לקפה..
אתם לא יכולים להיות ידידים. זה מאד קשה במיוחד כאשר לצד אחד או לשניים יש רגשות בתוך הקשר והוא רוצה מעבר.
היא נשמעת לי גורם מעכב בתוך הזוגיות החדשה שלך ועד אשר לא תסיים את הקשר אתה יקרו שני דברים:
דבר אחד - לא תוכל לאפשר לעצמך באמת לתת את כל כולך בקשר החדש ולפתח אותו כי חלק ניכר מהאנרגיה שלך תהיה בקשר שיש עם האקסית (אף אם הוא בהודעות וכו'..)
דבר נוסף - לא יתאפשר לאקסית שלך להמשיך הלאה לקשר זוגי בריא ולהיכרות חדשה עבורה.
משהו נוסף בולט שאתה חווה את עצמך "רע" או דוחה אותה, אם אתה תאמר לה שאתה בקשר ותשים לה גבולות שאין לך אפשרות להיפגש/להיות בקשר וכו'.
אין כל קשר בין להיות אדם רע לבין לשים גבולות למשהו שלא מתאים לך היום.
וכנראה, לא משרת אותה גם ולא טוב לה.
חשוב מאד שתעביר לה את המסר שאינך יכול להיות אתה בקשר, את מאחל לך המון טוב ושתמצא גם היא את הבחור שלה ושהימצאות בקשר לא נכונה עבור שניכם.
אל תשמור את הקשר באף אמצעי: פייסבוק/ווטאפ/סלולרי/SMS ועוד..
במידת הצורך ניתן להסיר חברות, לחסום ווטסאפ ועוד..
לא נעים להגיע לשם אך לעתים אין ברירה אם זה יעזור לך להתקדם בקשר הנוכחי שלך שזה חשוב לך.
הדהוד נוסף זה מה גורם לך לשמר את הקשר הזה איתה?
רק חוסר נעימות? האם עולה שם משהו נוסף? חשוב על זה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)