בעיה של התפרצויות עצבים בקשר זוגי

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• בעיה של התפרצויות עצבים בקשר זוגי
    אורין
    27/04/2016

שלום, אני ובן זוגי נמצאים בקשר כמעט שנתיים, אנחנו בני 25.
    יש לי בעיה שאני פשוט לא מצליחה להתגבר עליה- אני מתעצבנת מהר ומתפרצת מאוד בקלות.
    לי ולבן זוגי יש מגוון בעיות בקשר כמו לכל זוג. קורים מקרים בהם אינני מסכימה עם דעתו אך לצערי בהרבה ממקרים אלו העצבים עולים אצלי תוך שניות ואני מתפרצת ללא שליטה, צועקת עליו ולעיתים אף מנבלת את הפה. ניסיתי ואני פשוט לא יודעת איך לשלוט על עצמי כשזה קורה. כל פעם לאחר מקרה כזה אני אכולת חרטה ומתקשה להבין מה גרם לי להגיב בצורה כזו מוגזמת. באמת שלא מדובר במקרים חמורים או בהתנהגות כה פושעת מצידו שמצדיקה תגובות כאלו. אני יודעת שאני צריכה לנשום עמוק, לספור עד עשר לפני שאני מגיבה, לנסות להתרחק ברגע שאני שמה לב שזה עומד לקרות- ואני פשוט לא מצליחה. הבעיה פוגעת בקשר בצורה חמורה, בן זוגי כבר מאוד מתקשה להתמודד עם זה והדבר מתיש אותו ואותי מאוד. אני מאוד אוהבת את בן זוגי ומאוד רוצה לדעת כיצד אוכל להתגבר על הבעיה. אני באמת נואשת לעזרה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ויסות רגשות

טלי צרקינסקי
    28/04/2016

אורין שלום,

חשוב שאת מזהה מה הקושי שאת מתמודדת אתו שמפריע לך במערכת היחסים. היכולת לזהות את הקושי וההכרה עמו יחד עם הרצון לשינוי, הוא חלק בלתי נפרד מהתהליך שיביא את השינוי (יחד עם עבודה ותהליך כמובן).

מה שקורה לך בעת התפרצויות זעם זה שיש לך כעסים אולם יש לך קושי לווסת אותם.

לכולנו כבני אדם יש כעס כחלק מהעולם הרגשי שלנו, אולם חשוב איך מבטאים את הכעסים הללו וברגע שזה לא מווסת, כפי שאת נותנת בדוגמה כאן, זה יוצא משליטה, זה מגיע בצורה יותר תוקפנית, כפי שציינת עם ניבולי פה ועוד, שזו הצורה הלא מווסתת.

אכן חבל שתאבדי קשרים בגלל זה וכן שאת תחווי בעקבות כך חרטה ועוד...

ניתן לטפל בכך בצורה מקצועית עם איש מקצוע מתחום הטיפול ולנסות לזהות טריגרים (זרזים) להתפרצויות ומה קורה לך שם.

הטיפול יכול להיות קוגניטיבי - התנהגותי במקרה הזה (מה שמכונה כיום CBT)

ויכול להיות אצל מטפל שמשלב טכניקות של CBT עם שיחה על הדינמיקות הפנימיות של הנפש ושל הכעסים.

אני ממליצה לך בחום לפנות ולהיעזר.

בהצלחה וחג שמח,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו