למה למרות הכל אני עדיין חוששת?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• למה למרות הכל אני עדיין חוששת?
    אסתי
    05/05/2016

היי,
    אני ובן זוגי כבר תקופה יחד, יש לנו קשר מדהים זה בהחלט הדבר הכי טוב שקרה לשנינו... לאחרונה עברנו לגור יחד במגורים משותפים, וזה מרגיש לשנינו מדהים. אנחנו החברים הכי טובים מספרים הכל משתפים הכל מתייעצים אחד עם השניה בהכל, אנחנו כל היום יחד. אנחנו עובדים יחד, גרים יחד, רק במהלך היום שנינו נפרדים לעיסוקים שלנו ולתחביבים שלנו ואז נפגשים בבית לארוחת ערב משותפת. אני ביחסים מאוד טובים עם המשפחה שלו הם כמן משפחה שניה שלי.. והוא ביחסים מאוד טובים עם המשפחה שלי.. אנחנו כן מדברים על עתיד משותף לפעמים, לפעמים מתבדחים על שמות לילדים.. אפילו פעם דברנו על סוגי חתונות והוא שאל את דעתי על סוגי חתונות מסויימות.
    ברור שלא הכל מושלם אנחנו רבים לפעמים כמו כל זוג ומתפייסים אחרי כמה רגעים.. יש לנו חוק לא ללכת לישון בריב.
    השאלה שלי היא, האם זה באמת כמו שאני חושבת וזה באמת קשר שימסד את עצמו ונתחתן בעתיד? או שאני פשוט מבזבזת את הזמן שלי? אני מאוד אוהבת אותו ובאמת מרגיש לי הכי טוב איתו... לא היה לי קשר שדומה לזה... הוא גם יותר בוגר ממני ב8 שנים וזה מרגיש לי הבדל חיובי... אני פשוט חוששת שכל הבדיחות האלה על עתיד ועל ילדים זה רק צחוק וציניות ולא באמת דיבורים על עתיד אמיתי... אני פשוט חוששת זה הכל.. ואני לא רוצה לשאול אותו ישירות כי אני מפחדת אולי להלחיץ אותו למרות שהוא הרבה יותר בוגר ממני אבל לו אין לחץ של חתונה ילדים והכל... לי קצת יש.. אני חושבת שזה נורמלי שאני ארגיש ככה.. אני פשוט רוצה לדעת האם זה באמת יקרה מתישהו? כאילו כל פעם שיש איזה מאורע חשוב אני אומרת אוקי בטח עכשיו הוא יציע. אבל זה לא קורה.. אני פשוט לא מבינה מה אני עושה לא נכון ואם בכלל?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מספר פרטים למענה

טלי צרקינסקי
    06/05/2016

אסתי שלום,

פרטים חסרים וחשובים למתן מענה:

בני כמה אתם? כמה זמן אתם יחד הן בזוגיות וכמה זמן מתגוררים ביחד?

חזרי אלי עם תשובה ואתן לך מענה

בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה

אסתי
    06/05/2016

אני בת 26 הוא בן 34
    אנחנו גרים יחד חצי שנה כמעט

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כמה זמן אתם בזוגיות?

טלי צרקינסקי
    06/05/2016

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שנתיים..

אסתי
    06/05/2016

זה באמת קריטי כמה זמן אנחנו ביחד? מה זה משנה אני לא הבנתי סליחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

טלי צרקינסקי
    06/05/2016

אסתי שלום,

תודה על תשובותייך, הן נותנות מענה טוב יותר להעריך מתי אפשר להתחיל לדבר על הדברים ומתי לתת להם יותר זמן.

שנתיים של חברות מתוכם חצי שנה מגורים היא מערכת יחסים די ארוכה, נשמע מדברייך שיש במערכת היחסים שלכם התקיימות של הבנה הדדית, זמן איכותי משותף, טוב לכם ביחד, הומור משותף, לצד זה דברים שמתקיימים בכל זוגיות- שלעתים רבים ודברים שחשוב שיתקיימו בכל זוגיות וזה שגם כל צד הוא נפרד, בעל אישיות שלו ותחביבים שלו וניתן לפנות גם כל אחד לעיסוקיו הוא וזה נקרא "נפרדות", מה שחשוב מאד לזוגיות בריאה.

ממה שאת מעלה לא נראה שהנושאים של קשר רציני והמשך לעתיד משותף הוא בצחוק, נראה שיש הרבה דברים טובים שיכולים להוות סיכוי שזה אכן יתקיים.

את מעלה חשש שאת לא רוצה ללחוץ עליו.

כאן אני מעלה שאלה, האם את רוצה עתה לעשות צעד כזה ולמסד את הקשר? האם את רק רוצה לדעת שאכן המטרה של חברך היא רצינית ושיש בכוונתו למסד את הקשר, אולם כרגע זה מוקדם לך?

ממה שאת מתארת את מערכת היחסים שלכם, נשמע לי שהיא יכולה להכיל העלאה של נושא זה. אתם משתפים הרבה דברים, אתם חברים טובים ונראה שגם על הנושא הזה ניתן לדבר.

יש אפשרות לשתף אותו בדברים הטובים שאת מרגישה שיש ביניכם, לומר לו שאת מרגישה בפעמים רבות אתם מעלים נושאים כמו עתיד משותף, חתונות ועוד עיסוקים סביב ושאת היית שמחה לראות את העתיד עמו ולראות מה הוא אומר.

ממה שאת מעלה ועם החברות טובה ששוררת בקשר, זה אפשרי לדבר על זה, אך חשוב שלא תעשי זאת ממקום ש"בוחן אותו" לשם הבדיקה, אלא ממקום באמת אמיתי גם אם את לא רוצה כרגע, אלא יותר מאוחר ולדבר על זה.

בהצלחה ובברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה

אסתי
    06/05/2016

ענית לי תשובה מאוד עניינית ומקצועית. תודה רבה על המענה והיחס! מעריכה מאוד!
    את צודקת לגמריי.. יכול מאוד להיות שזה מרגיש לי מוקדם אבל כאילו רוצה להרגיש בטחון שזה יקרה מתישהו..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו