מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בן זוגי שיתף במערכת מורכבת בעברופאני07/05/2016
אני גרושה בשנות ה 40 עם ילדים. בקשר מזה מספר חודשים עם גרוש בשנות ה 40 עם ילדים , הוא שיתף אותי שהייתה לו תקופה של מערכת יחסים עם 2 נשים כשהן יודעות זו על קיומה של זו. עלו בי מספר תהיות,
1 מה בנפש שלו גורם לרצון הזה?
האם זה ממקום של שליטה או להפך חשש נטישה
האם זה הערכת אגו גבוהה,מרגיש גברי
האם זה פחד מהתחייבות או רצון להרס
2 לא תופסת איך הנשים הסכימו לכך
מה זה אומר עליהן?
זה נגמר כשאחת עזבה ומהשנייה נמאס לו
3.האם ואיך ניתן לתת בו אמון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בן זוג ששיתף - מערכת יחסים אחרת
טלי צרקינסקי07/05/2016פאני שלום,
יש תופעה שנקראת "פוליאמורה" שהיא זוגיות עם מספר בני זוג.
אינני מציינת שזה מה שהיה לבן זוגך או שזוהי תפישת עולמו או שניתן להסיק זאת כיוון שחווה שני קשרים במקביל, ממש לא.
זוהי תפישת חיים שבה ניתן לחיות עם מספר בני זוג לא רק לצרכים מיניים אלא ממש קיום מספר מערכות יחסים. לעתים אחת ראשית (דוגמה - בעל) ומערכות נוספות.
ממה שאת מתארת הוא התנסה בקשר עם שתי נשים במקביל, שיתף אותן כל אחת על השנייה ולא הונה או שיקר לאף אחת מהן. התנסות זו, אינה אומרת שזוהי תפישת עולמו ליחסים.
לגבי האפשרויות שנתת, לא ניתן לעשות ניתוח פסיכולוגי בלי להכיר את בן זוגך.
זה יכול לנבוע מסקרנות, מצורך באישור לגבריות ועוד ועוד סיבות רבות ומגוונות שאין כל יכולת לנתח דרך הפורום.
מה שנראה לי שחשוב לשאול הוא על הזוגיות שלך אתו.
האם טוב לך אתו, האם יש ביניכם הדדיות, אכפתיות, אהבה ועוד..
במידה ואילו מתקיימים, זוהי התנסות מעברו.
ממה שאת מעלה כנראה שזה כן מפריע לך ואת מעלה שאלה איך ניתן לתת אמון באדם כזה?
ראשית, הוא אמר את האמת לשתי הנשים שהיה איתן בקשר ולא הסתיר שזה משהו חשוב. אילו היה אדם שבוגד עם נשים היה כאן סיפור אחר.
שנית, את יכולה בקשר בטוח לשאול אותו על החוויה הזו, ללא שיפוטיות, איך היה עבורו? מה היום חשוב לו? שאילו דברים שמאד טבעי לשוחח עליהם ויש להם מקום בכל מערכת יחסים זוגית, בוודאי בגילאים בוגרים ולאחר ניסיון של נישואין, גירושין, ילדים.
אל תחששי לשאול, את לא מחטטת, כל עוד זה נשאל ממקום לא שיפוטי אלא באמת מתעניין, זה בסדר ולאפשר לו לחשוף עד כמה שזה נכון לו.
יתכן ואת "הולכת" אם תחושה את לא תספקי אותו והוא ירצה בשלב מסוים אישה נוספת בגלל מה שחווה בעבר. חשוב לסמן שעל הכל ניתן לשוחח ביניכם בהדדיות, בהבנה ובעיתוי הנכון ביניכם.
חשוב לזכור דבר נוסף שמה שהתאים לו אז, לא אומר שזה מה שהיה רוצה היום (קשר מקביל עם שתי נשים).....
מאחלת לכם הרבה הצלחה,
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבן זוגי שיתף במערכת אחרת בעברו
פאני08/05/2016טלי, תודה רבה על המענה
דבר נוסף האם לנשים הללו יש קווי אופי אישיות מסויימים שיאפשרו את הקשר?
אני לא רוצה בשל אהבתי אותו להגיע לסיטואציה זהה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
טלי צרקינסקי08/05/2016הי פאני,
לא ניתן לאבחן דרך הפורום קווי אישיות מסוימים לנשים ואני מאמינה שיש סיבות שונות שיכולות להביא לקשר כזה, לאו דוקה קווי אישיות זה יכול להיות גם וגם, או או, זה יכול להיות עיתוי, הסיבות יכולות להיות רבות.
מה שאני מזהה שאולי את חוששת שאם את נמצאת בקשר עמו, יש לך דפוסים שקשורים או שאת משליכה משהו "מהנשים ההם" על עצמך. שלא קשור למה שהיה אז להם בקשר אתו.. פה הייתי כן ממליצה לך לעשות איזו הפרדה שמה שהיה לו בעבר, אינו מה שהוא בהכרח מחפש כיום, מה שאז התאים לנשים שהיו אתו בקשר, אינו מה שאת מחפשת היום וגם לא בהכרח מה שכל אחת מהן מחפשות היום...
את היא לא הן (לכאן ולכאן, לא מי יותר או פחות כי אין, אלא אתן נפרדות, כל אחת ואחת היא אישה בפני עצמה...) והייתי מנסה שלא להכניס מצבים/אנשים לשבלונות.
אני מבינה את רצונך לעשות איזשהו סדר במשהו שנראה לך פחות מסודר.. אך הייתי מציעה לך ליהנות מהזוגיות שלך, בוודאי לא לעשות משהו שאינו מתאים לך.
ולעשות הפרדה בין מה שאדם חווה בעבר לבין מה שהוא נמצא היום (בקשר אתך).
את לא תגיעי לסיטואציה כזו אם לא תרצי בה כי אם את לא מעוניינת בקשר כזה, זה לא יהיה ואם דבר כזה יעלה, תוכלי לדבר על מה שמתאים לך ומה שלא.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)