מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- פוחדת.. שקועה בעצמי בלי סיבה..שני08/05/2016
היי עדי וטלי,
מתנצלת מראש על האורך, אשמח אם תקראו ותתנו לי את חוות דעתכן (אשמח ל"ניעור" קצר)
אני בת 35, ידעתי מערכות יחסים הרסניות עד שהכרתי לפני 3 שנים את בעלי.
לפני הכרותי איתו הייתי מנוטרלת כחצי שנה עקב בעיה רפואית קשה, זה היה בגיל 31 לערך וכבר חשבתי שנגמרו חיי.
בנוסף, היו לי חיים לא פשוטים עם משפחתי, ספגתי מכות וההעלבות בגיל ההתבגרות, פעמים רבות ברחתי מהבית, מגיל 20 נדדתי בין דירות שכורות, לא היה לי קל.
הייתי בטוחה שחיי נועדו להיות כישלון.
זמן קצר אחרי שהחלמתי פגשתי את בעלי. דברים הלכו טוב. הוא לא נבהל מהבעיה הרפואית שהייתה לי ומהמשפחה המטורללת שלי. הוא תמך בי ופרגן לי לאורך כל הדרך. כעבור 8 חודשים התארסנו, כשמלאו לנו שנה כבר עמדנו מתחת לחופה.
הספקנו לעשות 2 טיולים ארוכים בעולם, הוא נתן לי ונותן לי את כל מה שלא היה לי.
אני הייתי היחידה שהכיר להוריו, מעולם לא הביא מישהי הביתה.
אימו סיפרה לי שלפני כמה שנים אביו פזל לכיוונה של אישה אחרת ופגע בה מאוד.
בעלי, שגר באותה תקופה איתם, לקח את זה קשה, עזב את הבית וסרב לדבר עם אביו.
הוא נפגע מאוד ממה שאביו עשה, עד היום לא שיקם לחלוטין את יחסיו איתו ולא קורא לו "אבא".
אימו אמרה לי אינספור פעמים (מיוזמתה, לא שאני שאלתי) שבנה (בעלי) אינו כזה ושזכיתי בגבר אמין, נאמן ומסור.
היא סיפרה לי שבעקבות המקרה הוא לא היה מוכן לצאת עם אף אחת ולא התאהב וכשפגש אותי הכל השתנה. היא לא האמינה שהוא יצליח להתאהב
ואכן, בעלי הוא אדם מדהים, מפנק, אוהב, דואג, מעניק, מפרגן, זכיתי לגמרי!
במהלך התקופה שלפני החתונה היה לי ביטחון גבוה, סמכתי עליו ועל היחסים שלנו
מאז החתונה החלה אצלי ירידה...
ידעתי חיים לא פשוטים ודברים אף פעם לא הצליחו לי.
והפעם, אני סוף סוף פורחת.
יש לנו תינוק בן חצי שנה, ואנחנו מתכננים עוד אחד בקרוב.
לשמוע את בעלי אומר שיהיה לנו עוד אחד ושבקרוב אהיה שוב בהריון מרגש אותי עד דמעות.
סוף סוף אני מרגישה שיש לי משפחה, שאני שייכת.
לפני כמה חודשים בעלי שוחח עם מישהי ביתר נחמדות בנוכחותי, אני מאוד נפגעתי, כשהטחתי את זה בפניו הוא אמר לי בין היתר שהוא יודע שאני לא אבגוד בו בחיים ושגם הוא לא כזה, עד היום שאני טיפה מתערערת אני נזכרת במילים שלו
אני פוחדת שתתנפץ לי האידליה בפנים, פוחדת להיפגע
עד היום הוא מעולם לא פגע בי, פוחדת שזה עלול לקרות
אני חיה בחשש שמתי שהוא כבר לא אהיה אטרקטיבית בעיניו
למרות שאני יודעת שהוא לא כזה, שהוא גבר לעניין, איש של בית, איש מסור
בזמן שאני כותבת את המילים האלה יש לי דמעות בעיניים כי אני יודעת שזכיתי ואיזה גבר מדהים יש לי ושכנראה עשיתי משהו טוב שזה הגיע לי
עדייןי ש לי צורך להיות כל הזמן בשליטה, להחזיק הכל ב2 ידיים כדי שלא יתפרק
אני כל הזמן חיה בחשש ואין לי סיבה בכלל!
אשמח ש"תנערו" אותי מהתחושות האלה ושתגידו לי שאין לי שום סיבה לפחד או לדאוג, ,שהכל בראש שלי
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יש סיבות, ואפשר לטפל
עדי בדיחי10/05/2016הי שני,
ראשית אני מצטערת לשמוע על מה שעבר עלייך, ללא ספק עברת חיים מורכבים. העובדה שבנית לעצמך חיים טובים דיים עם שותף איכותי ואף משפחה היא משמעותית מאוד.
הדברים אולי באמת "רק" בראש שלך, אבל אנחנו שם מתמקדים - מה קורה בראש שלך, ולאן מחשבותייך נודדות ולכן גם פעולותייך. נשמע שמדובר באמת בבעל מסור. הוא דיבר עם אותה אישה בנוכחותך ועל כן בוודאי לא התכוון למשהו אחר מעבר לנחמדות. הרבה אנשים סימפטיים הם פשוט סימפטיים לכולם. ולפעמים מול המין השני זה יכול להתפרש אחרת למרות שלא כך הדבר.
המקומות הרגישים אצלך יושבים על אותם חוסרים שלא קיבלת בעבר ואת כן מקבלת איתו. החשש שהכל יפול, שלא תהיה לך שליטה , הוא חשש מובן. לכולנו באופן זה או אחר יש חשש לאבד את "רכושנו" מבחינת בן הזוג, משפחה, איכות חיים וכו'. אצלך הדבר מורכב בשל החיים שעברת. רצוי שתשוחחי על כך עם בעלך, חשוב שהוא ידע באמת עד כמה את רגישה ולמה את נודדת למחשבות כאלה. זה ברמה הזוגית.
ברמה הפרטנית, את בוודאי יודעת, שעל מנת להקל עלייך את תמיד מוזמנת לפנות לתמיכה מקצועית ולקבל שיחות, אפילו לתקופה זמנית, כדי לעבד מעט את מה שעבר עלייך מול איש מקצוע. יתכן והיית בטיפול כזה בעבר, אבל כעת שאת נשואה, וחושבת על הרחבת המשפחה, כמובן הדברים האלו הם דינמיים ויכולים להביא מחשבות שונות, חששות, כמובן שכל אחד מבני הזוג מביא את המקומות האלו לתוך הקשר. על מנת לעזור לך להפריד ולהתמודד בכל "החזיתות" מטפל יכול לסייע בכך.
אני משוכנעת שהרבה מאוד מהדברים שאת חווה יכולים להיפתר או לפחות להיות פחותים בעוצמתם אם תוכלי לשתף גורם כזה.
מאחלת בהצלחה רבה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלעדי
שני11/05/2016היי עדי,
תודה על התגובה המהירה
שוחחתי אתמול עם בעלי (בדמעות רבות) ואמרתי לו שאני מאוד פוחדת שמשהו יקרה לנו
חזרתי ואמרתי לו כמה היו לי חיים קשים (הוא יודע את זה כבר כמובן), כמה אני מאושרת היום שיש לי משפחה שהקמתי בעצמי וכמה שאני פוחדת שמשהו רע יקרה.
אמרתי לו שמדי פעם יש לי ירידת ביטחון עצמי ושאני זקוקה לחיזוקים ממנו, שיגיד לי כמה אני משמעותית עבורו, שהוא אוהב אותי ושהוא שמח שהוא התחתן איתי וחי איתי.
ביקשתי ממנו שיגיד לי שאין לי מה לדאוג וששום דבר לא יקרה.
הוא מצידו אמר לי "למה שיקרה משהו" ? ושאני יכולה להיות רגועה.
עוד הוסיף שמאוד קשה לו לחיות ככה שאני חסרת ביטחון, שיש לי חרדות לגבי דברים רבים, שאני כל הזמן זקוקה ליחס וחיזוקים ממנו ושהוא לא מבין למה זה קורה.
שאלתי אם הוא אוהב אותי כמו פעם והוא אמר שכן ושאני צריכה לבטוח בו.
עוד הציע שאגש לטיפול כדי שיעזרו לי להתמודד עם החרדות האלה שמשפיעות עלי מאוד.
הבעיה היא שאני מרגישה שהוא לא מבין כמה נשים זקוקות לחיזוקים אחת לכמה זמן וכמה הן צריכות שיגידו להן כל הזמן כמה הן משמעותיות ויפות וחשובות.
הייתה תקופה שהוא אמר לי את זה המון, מאז הולדת בננו ובעקבות ריבים רבים שהיו לנו הוא כבר אומר לי את זה פחות...
אני מנסה להסביר לו שזה משהו שקיים אצל נשים רבות ולא רק אצלי, קצת קשה לי להגיע אליו למרות שהוא מאוד משתדל
עדי - האם זה הגיוני שבתחילת הקשר יש יותר חיבוקים ונשיקות וככל שהזמן עובר (במיוחד אחרי שנולד ילד) זה הולך ופוחת?
יכול להיות שאם אני אחבק אותו בכל הזדמנות ואתן מעצמי זה יגרום לשינוי חיובי גם אצלו והוא יתחיל לתת יותר?
איך אני יכולה לגרום לו לרצות להעלות לי את הביטחון העצמי?
איך אני יכולה במקביל לטיפול לשמור על שפיות ולבטוח במה שיש לנו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאחריות לאושרך לא עליו
עדי בדיחי12/05/2016הי שוב,
אני שמחה שעשית את השיחה הזאת ונכון לשתף ובעיקר שמודבר בבן זוג שמקשיב ומכיל כמוהו.
אני חושבת שאין מה להשוות לנשים אחרות- קודם כל כל אחד ומה שהוא זקוק לו, מצד שני, אני חושבת שלאור העבר הלא פשוט שלך העוצמות אצלך מעט שונות, ובן זוגך מרגיש אחריות שתרגישי טוב יותר- בעוד האחריות היא אצלך. אי אפשר "לגרום" לסביבה לעזור לנו ולטפל בפצעים שלנו- הם יכולים בהחלט לסייע להקל, אבל כל עוד הפצע מדמם- אף פלסטר לא באמת ירפא אותו. כלומר, כל עוד הוא יגיד לך מילים חמות וחיזוקים חוזרים- זה יעזור כמו אקמול, לאותם רגעים. יגיע המחר ותזדקקי לכך שוב, ושוב.. עד שתטפלי בשורש העיניין. השורש עצמו הוא את, ומה שחווית, ואיך הדברים השפיעו היום על הצרכים שלך האישיים והזוגיים.
כשאת אומרת שהוא לא מבין שאשה צריכה חיזוקים- אני לא בטוחה שמדובר בזה. אני חושבת שהוא כן מבין, וכן נותן לך אותם, אך כיוון שאת כ"כ זקוקה לזה (כי שם המשבצת החסרה, עליה הדברים יושבים- חוסר ביטחון וכו') את מנחשת או משערת שהוא לא מבין כמה אשה זקוקה לכך... שוב, האחריות היא לא עליו. בן זוג, כל אחד, לא יכול להיות זה שאחראי לאושר שלנו.. אנחנו אחראים לו. ואנחנו כן יכולים לספר לסביבה מה יעזור לנו, אבל לא תמיד היא "תבצע". ולא תמיד כפי שאנחנו רוצים ובמינון שאנחנו רוצים. לכן הכל הכל תלוי בנו.
בן זוגך אמר זאת מפורש, כך נראה, שקשה לו לחיות עם חוסר הביטחון שלך וען החרדות שלך והצורך השוטף שלך בחיזוקים. מה שבעצם הוא אומר לך, "אני לא יכול לשאת עליי את האושר שלך ואת האחריות לכך שתרגישי טוב. אני עושה מה שאפשר." ואז ממליץ שתגשי לטיפול, כיוון שהוא מבין שהדברים הם הרבה מעבר לרמה הזודגית ולמה ש"כל אשה זקוקה". הדברים הם ברמה האישית הפרטנית קודם כל, כשתחושי הקלה במקומות האישיים את תתפלאי לדעת איך זה משפיע ישירות גם על מה שתחושי בתוך הזוגיות.
כשתתחילי טיפול, אם תבחרי בכך, את בהחלט תצליחי לשמור על שפיות- ובעלך מאוד יעריך אותך על ההחלטה שלך, הוא יתמוך בך ואולי אפילו יותר ממה שקורה היום.
לגבי שנים ראשונות לזוגיות לעומת ההמשך- אצל כל זוג המינונים יכולים לרדת (או לעלות) אחרי שנים ואולי גם אחרי הולדת ילד למשפחה. הדברים נעשים שונים- שיגרה, שחיקה לפעמים, הכל תלוי בתקשורת בין בני הזוג. בתחילת הקשר יש רצון של שני הצדדים למשוך את הצד השני, לנצור את הקשר כי הוא עדיין טרי. כשהוא ממוסד, בנוי, יציב- אין את הצורך כל הזמן להגיד ולחזור על התנהגויות של חיזור, כי כביכול המערכת הזוגית יציבה.
אצלך, זה לא מובן כ"כ מאליו. את מתהלכת כל הזמן עם חוויות העבר, הן אלו שכרגע מעצבות את הרגשות שלך כלפי הזוגיות. ולכן, זה שונה מ"אשה רגילה" שחוותה ילדות אולי שונה. כולנו צריכים דברים שונים, כולנו סוחבים דברים שונים איתנו מהילדות- השאלה מה אנחנו עושים עם זה. האחריות היא רק עלינו.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעדי - תודה רבה לך על התגובה
שני22/05/2016נתת לי חומר למחשבה :-)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)