מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- מיואשת לא מדברת עם הבעל לאחר שנת נישואין אחת בלבדדנה10/05/2016
אני נשואה שנה. פעם שניה. יש לי ילד בן 14. ולבעלי יש 3 ילדים. הקטנה בת 14 גם גרה איתנו. השאר מעל גיל 20 עזבו. כשהכרתי אותו נסחפתי לגמרי. הוא אדם מקסים אין מה לומר. הכרנו דרך חבר בחול. וכן מצער לומר אבל מצאתי בו תכונות שלא מצאתי אצל הגברים בארץ. הוא היה רציני וג׳נטלמן. דיבר על כוונות לנישואין כבר מההתחלה, ללא משחקים וכו. וזה מה שחיפשתי. לא יצאנו הרבה לפני הנישואין. הוא היה בארץ כמה פעמים וכשהחלטנו להינשא טסתי לשם כי הוא אינו אזרח ישראלי. עברנו לגור בחול. אני כבר כמעט שנה פה. על הבדידות אין מה לדבר. כל המשפחה בארץ. קשה למצוא חברים. ובקשר אלינו. רבנו המון. עכשיו כבר לא רבים אבל גם בקושי מדברים. רק איך היה בעבודה וכו. 4,5 מילים ביום. יושבים מול הטלוויזיה ושותקים. או משחקים במחשב. אני כבר לא זוכרת על מה דיברנו כל כך הרבה בעבר. לא זוכרת. אני לא מוצאת על מה לדבר עכשיו. על מה אפשר לדבר? אני מרגישה כבר שאולי עשיתי טעות. יש הרגשה רעה כזו שמה אני עושה איתו בכלל. מצד אחד אני עדיין אוהבת אותו וכמובן לא רוצה להיות גרושה ולבד שוב. מהגרושין הראשונים שלי עברו 11 שנה עד שמצאתי אותו. והדרך הייתה רצופה אכזבות וכאבי לב. למשל גם אם אנחנו נוסעים ביחד לאנשהו יכולים לא לדבר רק לשבת ולשתוק. רק אולי כמה מילים. תראה את הנוף. איזה בית יפה. וכו. הוא אוהב ספורט. ואני לא. הוא אמר לי לאחרונה שאין שום תחומי עניין משותפים ביננו והוא מרגיש שאנחנו רק חברים טובים. ואני ממש מפחדת. על יחסי מין זה גם צולע. פשוט אין לי חשק. אולי פעם בחודש. גם כשהולכים בערב למיטה. רוב הזמן הוא צופה בסלון בטלויזיה ואם כבר במיטה ביחד אז כל אחד בצד שלו. משחק בנייד. מנסה לגעת ללטף. אבל סתמי כזה. האם מישהו חווה כזה דבר? האם זה נורמלי ? אני ממש מיואשת ומדוכאת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מזדהה
קרן10/05/2016אני בזוגיות 3 שנים ודי מרגישה כמוך. גם במקום רחוק ומרגישה בדידות. הוא ואני עם תחומי עניין שונים. לא מעניין לי איתו. הוא אדם מאוד רדוד ולא מעמיק. וגם לא בא לי עליו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמעלה מספר נקודות
טלי צרקינסקי10/05/2016דנה שלום,
מבינה את הכאב שאת מעלה ואת תחושת הבדידות, גם בארץ אחרת, רחוקה מהמשפחה וגם הבדידות שאת חווה בתוך הנישואין.
אין זה אומר שלא ניתן לעשות משהו בנושא זה.
ראשית, חשוב להעלות את הדברים ולדבר עליהם בקשר. האם אתם יכולים להגיע לתקשורת פתוחה על מה שאתם מרגישים בקשר? מה חשוב לכם?
יש דינמיקות בכל זוגיות וחשוב מאד לדבר על הצרכים המשתנים.
במקרה שלכם, יש מקום לשוחח על הקשר שלכם, איך אפשר לנסות לעבות אותו בכל מיני תחומים על מנת ליצור חוויות משותפות בתוך הקשר. פעמים רבות, חוויות משותפות יוצרות שיח משותף ועוד.
אני לא יודעת האם את מתגוררת בארץ שאת דוברת את השפה שלה והאם יש מגבלות מבחינת תעסוקה/לימודים/קשרים חברתיים ועוד, אך מעלה מספר רעיונות:
במישור האישי: יש מקום לבחון האם את מרגישה משמעות. משמעות יכולה להיות בהרבה מאד תחומים והוא משהו מאד אישי, בתחום תעסוקה, לימודים, כל עיסוק שהוא שמעניק לאדם תחושה של משמעות. האם את חווה דבר כזה בחיים כיום? לעתים כאין תחושת משמעות, יכולה להופיע שעמום. האם בעלך מרגיש משמעות?
חברה, האם יצרת קשרים חברתיים מאז שאת מתגוררת בחו"ל? האם יש אפשרויות ליצור/להרחיב אותם? (קבוצות, פייסבוק, תחומי עניין משותפים, חוגים ועוד?)
במישור הזוגי: יצירת חוויות משותפות: יציאות משותפות למקומות שאתם אוהבים, שוחחו על מה שאתם אוהבים: קולנוע, בתי קפה, מסעדות, בילוי בטבע, טיול, צפייה בסרט ביתי, הרצאה ועוד.. יש הרבה מאד מידע באינטרנט, בדקו מה מעניין אתכם כזוג לחוות ביחד.
לבדוק לעומק מה המקום של השעמום? אין נושאי שיחה? לא מתעניינים באותם תחומים? מרגישה שמישהו מכם קצת יותר סגור?
נסי לשים את האצבע על מה משעמם שם.
מין - חשק מיני מושפע מאד ממה שקורה בקשר וכשהקשר טוב יותר ויש בה יותר תקשורת ושיחה, סיכוי שגם המין בה יהיה פעיל יותר וטוב יותר.
יש מקום לבחון איך היה המין ביניכם בהתחלה, איך הייתה הזוגיות בהתחלה בפרמטרים שאת מרגישה שיותר קשה היום ולנסות לראות איך אפשר להחזיר את הדברים אם היו קיימים בתחילת הקשר או ליצור דברים חדשים.
במידת הצורך, ממליצה להיעזר באיש מקצוע מתחום הטיפול הזוגי או אף מטפל זוגי שהוא מטפל מיני.
בהצלחה ובברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי
דנה10/05/2016תודה על המענה. אני לא מרגישה שום משמעות בכלום. אין לי כאן חברה. אנו גרים במדינה גדולה ומקום מגוריי רחוק כ7 שעות נסיעה מהקהילה היהודית כאן. האנשים לא מרבים להתחבר כאן. אז אין לי קשרים. אני כרגע לומדת שפה. ואין לנו פשוט נושאי שיחה. אני לא יודעת על מה לדבר. ואיך בכלל להתחיל. אני שואלת איך היה בעבודה. מה עשית היום. אני מקבלת תשובה של כמה מילים. זהו. אין המשך. הוא לא ממש אוהב לצאת. הוא אוהב ספורט. אופנים. כושר. הליכה ביער. וכו. ואני ממש ההיפך. אני מעדיפה לבלות בקניון.
חח מצב עגום. אני לא יודעת איך בכלל לשפר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשוב אני
דנה10/05/2016אולי זה בגלל שאני יהודיה והוא לא? אני כבר לא יודעת מה לחשוב. הוא אמר לי שהוא מרגיש שאנחנו רק חברים טובים. שאין תחומים משותפים. שאנחנו לא עושים כלום ביחד. שהוא לפעמים לא יודע מה הוא מרגיש כלפיי כבר. ולפעמים אומר שהוא כן אוהב. מה שאני יודעת רק זה שבתוכי אני מרגישה רע. ריקנות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהממשיכה בתשובה
טלי צרקינסקי10/05/2016הי דנה,
הוספת עתה שהוא ביטא רגשות שונים שחשוב ללמוד איך להביא אותם אל הקשר ביניכם על מנת לנסות להביאם למקום התפתחותי. לנסות.
נראה לי שיש הרבה בלבול בקשר וקושי בתקשורת ביניכם, בין אם מה להביא אל הזוגיות וכנראה גם איך לתקשר את הקשיים.
שואלת האם כך הייתה הזוגיות בהתחלה?
האם הוא מוכן לגשת ביחד לטיפול לנסות לבחון מול איש מקצוע את הרגשות, המחשבות וכל מה שעולה אצלכם בקשר הזוגי ולנסות לבחון סיכוי לשפרו? לתת סיכוי? האם את מוכנה?
את מעלה התמודדות לא פשוטה בתוך קשר שנראה שזקוקה מאד לתמיכה של איש מקצוע.
אם הוא לא מגויס לתהליך כזה, האם את יכולה לגשת אף לבד? (עדיף מאשר כלל לא)..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמשהו נוסף
טלי צרקינסקי11/05/2016מוסיפה משהו
נראה שיש התמודדות גם של דברים מהעולם הזוגי שהייתי בוחנת וגם שלך עם עצמך מבחינת משמעות. מעבר ללימודי השפה, כיצד למלא יותר את היום, לעשות דברים שטוב לך, להרגיש קצת יותר מלא ופחות ריק.
לא פשוט להרגיש את הרגשות האילו ומשמעויות עבורך הוא משהו חשוב.
הכיוון בעיני ממה שאני קוראת הוא גם האישי וגם הזוגי.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)