למה הוא לא מציע נישואים???????

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• למה הוא לא מציע נישואים???????
    מור
    13/05/2016

אני בת 26 ובן זוגי בן 29. יוצאים שנה וגרים ביחד כתשעה חודשים. הזוגיות שלנו מושלמת למדי. אנחנו מאוהבים בטירוף, יש ביננו קשר מצוין ותקשורת מעולה, החברים הכי טובים שיש! וכמובן שסקס יש בשפע. בקיצור, לא חסר כלום. אפילו המשפחות כבר הכירו.
    עוד מהדייט השני בערך ידענו שזה זה ושאנחנו נתחתן וגם דיברנו על זה ומדברים על זה לאורך כל הקשר. אני מאוד מאוד רוצה להתחתן ולהיות כבר אמא. כשהייתי צעירה יותר הייתי בטוחה שבגיל 26 אהיה כבר אמא לילדים. בן זוגי מצידו תמיד מעלה את נושא החתונה ואנחנו מדברים על זה רבות. אם היו שואלים אותי בתחילת הקשר מתי נתחתן הייתי עונה שתוך כמה חודשים. אבל כרגע אנחנו כבר שנה ביחד, לפני שבועיים דיבר על כך שרוצה לקנות לי טבעת והיו לו כבר המון הזדמנויות ללכת ולקנות ועדיין לא עשה את זה. אני די בלחץ וזה לא עושה לי טוב. כולם מסביב תוהים ושואלים למה אנחנו לא מתחתנים אבל זה לא תלוי בי. אני מחכה שהוא יציע וזה לא קורה. אני ממש בדיכאון מזה בימים האחרונים וזה משפיע גם על היחס שלי אליו. למה זה לא קורה עדיין??
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לשוחח בקשר את הדברים

טלי צרקינסקי
    13/05/2016

מור שלום,

שנה ביחד הוא לא זמן של "מריחת זוגיות", מבחינת הזמן שהיא מתקיימת לצורך קשר רציני ונישואין. זה זמן סביר לקראת קבלת החלטות להמשך הדרך (=גם יותר זמן מכך זה בסדר).

אין חוקים בנושא הזה, יש זוגות שמחליטים להתחתן אחרי מספר שנים ויש שנישאים בזמן קצר יותר. (נתתי לך בכוונה קצוות בהקשר של נישואין).

מה שבלט לי מדברייך הוא דבר ראשון שציינת "זוגיות מושלמת". האם יש כזה דבר? בפועל אין. היכולת להתבונן בזוגיות היא לראות אותה כזוגיות וכאהבה בוגרת ואהבה וזוגיות בוגרת היא כזו שיש בה גם טוב וגם דברים שלא "משלמים". וזה בסדר..

אין אדם מושלם ואין זוגיות שהיא מושלמת. השאלה עד כמה את יכולה להתבונן בדברים ולראות שהם יכולים להיות טובים גם אם הם לא משולמים (אני מציינת זאת בכוונה כי זה משהו שחווים בזוגיות ובמעגל החיים בכלל, בכל תחום).

החשיבה על "מושלם" ועל "חייב להיות עכשיו" עלול להביא לתסכול וחבל.

זה נהדר שיש לכם קשר טוב ויש לכם הרבה דברים חשובים שמתקיימים בתוך הקשר שלכם.

למה לא קורה עדיין? לא ניתן לדעת דרך הפורום.

ניתן לייעץ מה כדאי לעשות.

ראשית, לנסות להפחית לחץ, לנסות לסנן את הלחצים מהסביבה כי אלו לא תורמים ואף אחד בסביבה לא יכול אף פעם להיות במקום בני זוג בכל שיקול שהוא (ואני כאן מכניסה נושאים רבים: מעבר לגור ביחד, נישואין, ילד, ילד שני ועוד ועוד החלטות רבות שלעתים הסביבה מתערבת והנכון ביותר הוא שרק בני הזוג אחראים להחלטות מסוג כזה).

מי שאחראי על עתידכם, על מיסוד היחסים וכו'.. זה אתם בלבד.

כפי שאת מתארת, במידה ואכן יש קשר קרוב, יש תקשורת טובה, אתם משוחחים על הכל, אפשר גם לדבר על זה.

את יכולה לשתף אותו שהנושא עולה ביניכם, שאת תשמחי לעשות את הצעד ולנסות לראות מה עולה מצידו. ממה שאת מתארת עשיתם צעד ועברתם לגור ביחד ונראה שיש כוונות רציניות של שניכם בקשר הזה.

דברו על הכל, כשיש מקום של שניכם לשוחח בפתיחות על הכל, כולל חששות, כולל עיתוי (גם תכנים גם מצב כרגע בחיים, תעסוקה ועוד..) חשוב שידובר בניכם. יתכן והוא מחכה לעיתוי הנכון. אני מאד מאמינה בלהביא דברים אל הקשר ממקום שמאפשר שיח. בוודאי שלא תישארי עם סימן שאלה ועם התחושות שלך כפי שאת מעלה כאן...

בוודאי שלא הייתי ממליצה לך להיכנס לדיכאון או שזה ישפיע לרעה על הקשר או להיכנס ללחצים מהסביבה, אלא לנתב את זה למקום חיובי בקשר ולהעלות את זה לא ממקום לחוץ שעד גיל X עליך להיות עם מספר ילדים.. אלא שאת מבחינתך רוצה ואת מרגישה שיש הדדיות ואהבה בקשר ושהוא טוב.

מאחלת לכם הרבה הצלחה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו