אשתי לא מעוניינת להשתלב בשוק העבודה

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• אשתי לא מעוניינת להשתלב בשוק העבודה
    אלון
    14/05/2016

שלום,
    אני נשוי כשנתיים וללא ילדים.
    יש לי בעיה עם אשתית היא פשוט מסרבת להשתלב בשוק העבודה.
    תרם נישואינו היא עבדה ובשלב מסויים מקום עבודתה נסגר ואינה עובדת עוד.
    אני מרוויח יפה ויכול להחזיק את שנינו אבל הבעייה שאנו לא מתקדמים לשום מקום.
    ניסיתי להסביר לה מספר פעמים שלא קיימים זוגות צעירים שרק אחד מבני הזוג עובד.
    בנוסף היא לא צוברת פנסיה, קופות גמל וכו.. דברים שהיא תתצרך בהמשך חייה המבוגרים
    היא פתחה עסק לפני כשנה אך הכנסותיו זעומות כ - 15 אלף בשנה אך היא משתמשת מזה כ סוג של "תירוץ" של אני עובדת מה אתה רוצה
    מצד אחד היא אומרת שהיא מסוגלת להסתפק במועט אך מהצד השני שזה מגיע לתכלס היא רוצה רכב חדש, לא מוכנה לגור בדירה קטנה יותר מ 4 חדרים.
    אשמח לעזרתכם (חוץ מלהתגרש בשלב הזה)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מספר נקודות

טלי צרקינסקי
    14/05/2016

אלון שלום,

אני רוצה להתייחס לדברים שהעלית בשני מישורים. מישור אחד הוא זה של הזוגיות שלכם ומישור אחד של דברים יותר קונקרטיים של התעסוקה של אשתך.

אני מניחה ממה שהעלית כאן שהדברים משפיעים על הזוגיות שלכם וזה מובן. אין זה אומר שלא ניתן לפתור את הדברים האילו.

יש כאן שאלה האם זוהי תקופה זמנית שאשתך "לא מוצאת את עצמה" כ"כ בעולם התעסוקה ומנסה כל מיני דברים (לדוגמה פתיחת העסק) או שהיא מתכוונת להישאר במצב הזה ולהסתמך עליך מבחינת כל ההכנסות שציינת וכן הרצון לנהל אורך חיים גבוה מבחינה פיננסית.

מקום עבודתה נסגר שלא באשמתה.. היא ניסתה לפתוח עסק שלא ברור מה קורה שם, האם יש לו אופק? האם היא מתייעצת לגבי העסק הזה? מה הצפי שלו לגדול בעתיד? האם אכן ההכנסות שציינת הן מה שיהיו בעתיד והיא שלמה איתן..

האם יש מוכנות מצידה במידה והעסק לא יגדל כן לחזור להיות שכירה?

אני חושבת שחשוב מאד שתדברו על הדברים האילו, ממה שאתה מעלה אני מניחה שכן דיברתם על זה.

מבחינת הזוגיות. איך הזוגיות שלכם מעבר: מבחינת היכולת להיות בתקשורת לגבי דברים, לשוחח על דברים, לבלות זמן איכות זוגי, איך היה לפני המצב הזה של התעסוקה וכיום? במישורים האחרים של הזוגיות? האם יש קשיים נוספים? דברים חיוביים?

יש בהחלט מקום לדבר על הדברים האילו באופן שלא יוצר האשמה למצב אלא אמפתיה לכך שמקום עבודה נסגר, שלעתים בחיים אנשים מגיעים למצב שלא בחרו אותם ולא הכל בשליטה: פיטורין, בוס עוזב, מקום נסגר, פושט רגל ועוד ועוד..

עסק שנפתח אך לא תמיד מצליח. אפשר לשוחח אתה על מאמציה לפתוח את העסק ומה הרצונות שלה להשקיע שם? מה הצפי שהיא רוצה?

כאשר משוחחים בצורה אמפתית ומזמינה, קל יותר לצד השני להקשיב וקל יותר ליצור דיאלוג ששם אפשר להכניס את כל הנושא הכלכלי שמתבונן גם לטווח ארוך:

ראית החיים המשותפים שלכם לדוגמה: הרצון לחיות בדירה מסוימת, להחזיק ברכב מסוים, חיסכון פנסיוני ועוד.. שהם דברים שהם לאו דווקה מהיום למחר, אך יש להם מקום לחשוב עליהם בהווה..

איך היא רואה אותם מתקיימים בתוך הזוגיות שלכם?

האם יש לה חלומות / משמעות / הגשמה בתחומי חיים שונים לרבות עולם התעסוקה?

האם יש תחום שהיא רוצה להתפתח בו?

חשוב לאפשר להכל לעלות ולראות מה "תוקע" שם.

האם היא עוד מחכה שהעסק יפרח, האם היא לא בטוחה במה היא רוצה להשתלב ויש לה חששות? ניתן להיעזר גם מקצועית ע"י יעוץ מקצועי, ניתן ללמוד מקצוע.

נראה לי שחשוב לראות איפה הדברים עומדים וכזוג חשוב שזה יהיה מדובר ביניכם בתוך הזוגיות בצורה מאפשרת ופתוחה, כך לגבי כל תחום בחיים ובזוגיות.

במידת הצורך ניתן להיעזר בייעוץ זוגי.

בהצלחה ובברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו